عاشقانه نخستین روز مهمانی/ توفیق ده با کسی که با ما دشمنی کرده صلح کنیم/ بر رفتارهای نیک تعصب بورزید

نخستین روز مهمانی آغاز شده است، از میزبان مهربان و بخشنده یاری می خواهیم که از برکات این روز بهره مند شویم.

ویژه نامه خبرآنلاین در روز نخست مهمانی به عاشقان بندگی تقدیم می شود.


سخنانی برای شنیدن در روزهای مهمانی

انسان رمضان از زبان امام موسی صدر

فایلی که در ابتدای مطلب می شنوید، بخش‌هایی از سخنان امام موسی صدر درباره ماه مبارک رمضان است که با صدای امیرحسین مدرس منتشر شده است.

 

نجوای روز اول مهمانی

روز اول ماه مهمانی دوست فرا رسیده است. پیامبر خدا برای نجوای عاشقانه بندگان با خودش در روز اول ماه مبارک رمضان دعایی به ما آموخته است. این دعا را اینجا بشنوید.

 

نزدیک شدن به اخلاق الهی در روزهای مهمانی

توصیه های اخلاقی آیت الله جوادی آملی

آیت الله جوادی آملی درباره رسیدن به اخلاق الهی در ماه رمضان می گوید: «در اين ماه شما مهمان خدا هستيد. ميهمان بايد کاري کند که صاحب خانه مي‌کند. روزه‌دار، ميهمان خدايي است که «يُطعِمُ ولايُطَعم» اطعام مي کند ولي خود اطعام نمي‌شود؛ پس او هم مي‌تواند «يُطعِمُ ولايُطَعم» باشد. اگر خداي سبحان مي‌بخشد و نمي‌گيرد، انسان هم بايستي در اين ماه خويي پيدا کند که ببخشد و نگيرد؛ چون هيچ دستي بهتر از دست بخشنده و هيچ دستي هم بدتر از دست بگير نيست. خوي گدامنشي را خداوند ناپسند دارد و خوي بخشش را مي‌پذيرد. اگر کسي تلاش و کوشش کرد که ديگران در کنار سفرهٴ او به بهشت بروند، دست او دست بخشنده است و اگر کسي تلاش کرد که به برکت ديگران به بهشت برود، او دست گيرنده دارد.

يکي از کلمات بلندي که قبل از رسول خدا (ص) کسي نگفته است اين است که: «اليد العُليا خيرٌ من اليد السُفلي» دست بالايي بهتر از دست زيرين است؛ زيرا انساني که مي‌بخشد دستش بالاست، وقتي مي‌گيرد دستش پايين است.
در ضمن دعاهاي شب هاي ماه مبارک رمضان، داشتن چنين روحي بلند را به انسان توصيه مي‌کنند که به خدا عرض کنيد: «خدايا تو که دينت را حفظ مي‌کني و ممکن نيست دست از آن برداري، توفيق بده تا دين تو به دست من زنده شود» نه اينکه ديگران دين تو را زنده کنند و من کنار سفرهٴ دين بنشينم. بگذار، نماز و روزه به دست من و با خون من زنده شود که ديگران ميهمان من باشند؛ نه اينکه ديگران بجنگند و خون بدهند و دين را احيا کنند و من نماز بخوانم و روزه بگيرم. اين را دست بخشنده و همّت بلند مي‌گويند.»

زمزمه هایی از زبور اهل بیت برای نجوا در روزهای مهمانی

تلاش برای بخشش و صلح با دیگران

امام سجاد در دعای ورود به ماه رمضان چنین می گوید: «خدایا بر محمد و خاندانش درود فرست و ما را بیاموز که چگونه فضیلت این ماه را بشناسیم و حرمتش را بزرگ بشماریم ...
توفیقمان ده که در این ماه، با نیکی و احسان، به سوی خویشان خود رویم و با بخشش و عطایا همسایگان خود را حفظ و رعایت کنیم، و اموال خود را از حقوق مردم بپیراییم و با جدا کردن زکات پاکیزه کنیم، و با کسی که از ما دوری گزیده آشتی کنیم و با آن که بر ما ستم کرده ار مقتضای انصاف درگذریم، و با آن که با ما دشمنی ورزیده صلح کنیم، مگر کسی که در راه تو و برای تو با او دشمن شده ایم، که او دشمنی است که با وی دوستی نمی کنیم و از حزبی است که با آن یکرنگ و یکدل نمی شویم.»

 

سخنانی ناب از مولا علی برای تفکر در روزهای مهمانی

تعصب در چه چیزهایی درست است؟

مولا امیرالمومنین (درود خدا بر اوباد) در بخشی از خطبه 192 که به خطبه «تحقیرکننده متکبران» نامیده می شود، از تعصب های بجا و نابجا سخن می گوید.

در کلام امام می خوانیم: «با دقت نگریستم و هیچ یک از مردم جهان را نیافتم که در چیزی تعصب ورزد، جز آن که ظهور آن تعصب برخاسته از سبب و علتی بود که یا فریب و اشتباه جاهلان را دربرداشت و یا تراوش های ذهن مردمی نفهم را...

اگر چاره ای از تعصب ورزیدن نباشد، پس تعصب خود را در صفات پسندیده و اعمال ستوده و کارهای نیک قرار دهید که بزرگان و دلیران به آنها برتری می جویند؛ یعنی به اخلاق شایسته، اندیشه های بزرگ، مقام های عالی و آثار پسندیده، پس به خصلت های ارزشمند تعصب بورزید، همچون حفظ حقوق همسایگان، وفاداری به عهد و پیمان، پیروی از نیکی، سرپیچی از تکبر، دست یازیدن به جود و بخشش، خودداری از ستمکاری، بزرگ شمردن خونریزی، انصاف داشتن با خلایق، فروخوردن خشم و دوری از فساد در زمین.»

*****

روزه دل و جسمتان مقبول ...

/6262

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 362609

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 4 =