تخلف، انحلال و اختلاس این روزها سه واژه اصلی موضوع بحث مردم، رسانه و مسئولان است.

مریم یعقوبی:

با مطرح شدن موضوع انحلال یک بانک، توسط عضو ناظر ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی و پس از آن اطلاعیه بانک مرکزی در خصوص اینکه مرجع اعلام این موضع تنها بانک مرکزی است نگاه به ماجرای تخلفات بانکی و رسیدگی به آن وارد مرحله جدیدی شد.

رقابت بین بانک مرکزی و مجلس برای مصاحبه و صدور اطلاعیه آنهم در شرایطی که رییس کل بانک مرکزی پس از بروز نوسانات ارزی در بازار، نوید رفع تحریم از بانک ها را داده بود، باعث ایجاد موج بی اطمینانی به شبکه بانکی در بین مردم شده است به گونه ای که برخی از شهروندان به حرف نمایندگان اعتماد داشته و برخی دیگر از اشتباهات مکرر این نمایندگان در اظهار نظرهای غیر کارشناسی در این فضا انتقاد می کنند. دسته دیگری از ریاست مجلس خواستند تا با ورود به این ماجرا اطلاعات صحیح را در اختیار مردم قرار دهند چرا که به حرف های نمایندگان به دلیل بروز اشتباهات فاحش در اعلام نام بانک و بیمه یا موسسه نمی توان اطمینان کرد.

گروه دیگری نیز از رییس کل بانک مرکزی درخواست کردند تا با تغییر دادن مدیران بخش نظارت به این تخلفات رسیدگی کرده وضعیت بانک ها و موسسات را ساماندهی کند.

در این رابطه محمد علی پیرزاده یکی از شهروندان تهرانی در گفتگو با خبرنگار خبرآنلاین از این موضوع به شدت اظهار نگرانی کرده و گفت: «دیگر نمی دانیم به تابلوی کدام بانک اعتماد کنیم نمی دانیم می توانیم پولمان را در حساب نگه داریم یا اینکه به محض واریز یارانه و حقوق بازنشستگی از حساب برداریم.»

رضا ظفری یکی از کسبه خیابان ولیعصر هم از اینکه هر چند ماه یک بار خبری از تخلف و انحلال یا اختلاس منتشر می شود ابراز تاسف کرده و پیشنهاد داد بانک مرکزی اگر توان نظارت و جلوگیری از تخلف بانک ها را ندارد می تواند از صدور مجوز خودداری کند. ظفری که در 4 بانک و یک موسسه حساب بانکی داشته از بستن سه حساب خود در هفته گذشته خبر داده و گفت: « وقتی با روابط مجوز تاسیس بانک میدهند فکر نمی کنند که تاوان آن را مردم باید پس بدهند؟ »

داریوش مقدم نیا که از فعالان تالار بورس اوراق بهادار است، درباره انتشار اخبار انحلال و پس از آن رد آن توسط بانک مرکزی به خبرآنلاین گفت: « این موضوع روی قیمت سهام گروه بانک ها و اعتماد سرمایه گذاران به این گروه تاثیر منفی گذاشت.» به گفته وی درست پس از خبر خوشی که رییس کل بانک مرکزی در مورد رفع تحریم بانک ها درآینده نزدیک داد امیدواری به حل مشکلات بین المللی زیاد شد اما مسائل داخلی به قدری تاثیر منفی روی درخواست خرید سهام بانکها داشت که در برخی موارد دارندگان سهام بانکها بلافاصله اقدام به فروش سهم خود کردند.

راضیه پورحسینی یکی دیگر از شهروندان تهرانی که در آموزش و پرورش مشغول خدمت است از این به هم ریختگی فضای خبری درباره بانک ها به شدت انتقاد کرده و گفت: «  از هر گوشه یک نفر با یک رسانه گفتگو میکند و اصلا به عواقب آن فکر نمیکند. چگونه است که الان در مجلس کسانی نشسته اند که با استفاده از کلمات نادرست به سهامداران و مشتریان بانک ها فشار روانی وارد می کنند.»

وی که به عنوان دبیر ریاضی در دبیرستانی مشغول به کار است به ذکر مثالی پرداخته و گفت: «  در علم ریاضی حدسیات و احتمالات خیلی کمرنگ هستند و اعلام نتیجه همیشه پس از اطمینان کامل از درستی آن انجام می شود.. پس چگونه است که طی دو روز دو نفر از نمایندگان اقتصاد دان مجلس بدون اطمینان از اینکه بنگاهی که در حال انحلال است، بانک یا موسسه یا بیمه است اقدام به اعلام عمومی میکنند؟ یعنی این نمایندگان که از طرف مردم و برای دفاع از حقوق مردم در مجلس نشسته اند هنوز تفاوت بانک و بیمه و موسسه را نمی دانند؟» 

مسعود سلامی دانشجوی رشته اقتصاد دانشگاه تهران نیز از این موضوع اظهار تعجب کرده و گفت: «  بالاخره ما نمی دانیم باید مراقب کدام دسته از بانک ها و موسسات باشیم؟ آن ها که مجوز ندارند و بانک مرکزی هشدار داده عواقب سپرده گذاری در آن به عهده مشتری است یا آن ها که مدتهاست مجوز دارند و در هر اختلاسی رد پایی از آن ها دیده می شود. » 

به گفته سلامی بیماری شبکه بانکی به مرحله حاد خود رسیده و می بایست برای آن به فکر چاره بود.

وی ادامه داد: «نهادهای ناظر و قانونگذار پولی کشور باید با تشکیل ستاد مدیریت بحران به این وضعیت رسیدگی کنند. در حال حاضر امیدواری مردم به رشد اقتصادی و تحول مثبت در زندگی بیشتر شده و جایز نیست با این اخبار ضد و نقیض و بعضا بی پایه و اساس این امیدواری را از بین برده و ترس و نگرانی را دوباره به آنها تحمیل کرد.»

 

3939

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 389591

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۰:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۰
    21 0
    آخرش چي .... ما چي كار كنيم ؟
  • مریم A1 ۱۲:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۰
    42 0
    هروقت این عزیزان گفتند نگران نباشید باید حتما نگران شد
  • عسگر IR ۱۴:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۰
    33 0
    بالاخره بانک مرکزی اسامی بانک ها و موسسات متخلف و آنهای که منحل می شوند را به اطلاع مردم برسانند تا مردم تکلیف خود را بدانند چکار کنند
  • بی نام A1 ۱۶:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۰
    21 0
    باید نگران عدم اجرای قوانین از بالا به پایین بود.
  • علی A1 ۱۶:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۰
    21 1
    برادر این ها هموشون کارهای سیاسی هست نگران هیچی نباشید
  • سامان A1 ۲۲:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۰
    12 0
    ببینیدهمه اینهادرراستای کسری نقدینگی وبودجه بانکهای دولتی وجهت جبران اختلاسهاست یکی ازموسسات که غیرمجازشناخته شده توجدول سال گذشته بانک مرکزی ازخیلی بانکهای دولتی وخصوصی سرتره منتها بهش مجوزنمیدن درصورتی که بزرگترین طرحهای عمرانیکشوررو مناقصه داره
  • بی نام IR ۰۲:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۱
    12 1
    بانک مرکزی باید از صدا و سیما و شهرداری بخاطر تبلیغ بانک و موسسات بی مجوز شکایت کنه .مگر میشه یک محصول بدون داشتن استاندارد رو تبلیغ کرد.بانک بی مجوز حق تبلیغ کردن نداشتن
    • بی نام IR ۱۵:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۲
      6 0
      مثل اين پروژه پديده كه نه تحت نظارت بورس هست و نه بانك مركزي و نه دولت. معلوم نيست اگر سرمايه مردم يك شبه به باد بره چه كسي پاسخگو هست.
  • سیاهکل A1 ۲۳:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۱
    45 1
    بانک مرکزی بجای اینکه با کلی گویی و یا ایما و اشاره بخواد موسسات یا صندوق ها رو تهدید و ترغیب به کامل کردن مدارکشون کنه یکبار برای همیشه قال قضیه رو بکنه.جایی خوندم که رییس بانک مرکزی امریکا وقتی میخواست بازنشسته شود به نفر بعدی گفت من از تمام دوران ریاستم فقط مهمترین و تنهاترین چیزی که میتونم بگم اینه که مصاحبه نکند چون خیلی از برنامه ها و سیاستهای مالی برنامه ریزی به مشکل خواهد خورددر ضمن آیا در مجلس بابت مصاحبه یا حرفهایی که نمایندگان میزنند نظارتی وجود ندارد،و هر نماینده مجلس صرف اینکه نماینده است میتواند بدون اطلاع دقیق اظهارنظر کند و جامعه را دچار التهاب نماید و چندین مسیول طی چندین روز یا هفته باید وقت صرف کنند که مشخص شود سخن گفته شده اشتباه استمردم دیگه حوصله ندارند داداش