گشت و گذار شرکتهای چند میلیارد دلاری در بازار سرمایه ایران

بازار سرمایه ایران بازاری جذاب برای سرمایه گذاران خارجی بوده و در ماه های اخیر بسیاری از این شرکت های سرمایه گذاری روی بخش های مختلف این بازار تحقیق کرده و آرام آرام در حال ورورد به کشور هستند

مریم یعقوبی

اقبال سرمایه گذاران خارجی به بازار سرمایه ایران و مذاکره برای حضور در بورس تهران افزایش و سرعت گرفته است در تازه ترین مورد از این مذاکرات یک شرکت سرمایه گذاری خارجی، بررسی های خود را برای خرید سهام صنایع غذایی و دارویی در بورس تهران آغاز کرده است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سابقه تمایل برای سرمایه گذاری در بورس ایران به قبل از تفاهم سوئیس بازمی گردد؛ علی صالح آبادی، رئیس سابق بورس اوراق بهادار چندین ماه قبل از وصول درخواست‌های متعددی از سوی سرمایه‌گذاران خارجی بویژه شرکت‌های اروپایی برای حضور در بازار سرمایه کشور خبر داده بود.

صالح‌آبادی در آن زمان محدودیت‌هایی را که در حوزه بانکی با اعمال تحریم‌ها وجود داشت، مانع عملی شدن این درخواست ها دانست اما پیش بینی کرده بود با توجه به حاکمیت فضای مثبت در سطح بین‌المللی به نظر می‌رسد در آینده شاهد ورود سرمایه‌گذاران خارجی بیشتری به کشور باشیم.

به نظر می رسد اکنون و با تفاهم بعمل آمده در مذاکرات لوزان، زمان تحقق پیش بینی رئیس سابق بورس فرارسیده و حضور سرمایه گذاران خارجی در بازار سرمایه ایران جدی شده است.

در جدیدترین تحول در این زمینه و پس از آن که قرارداد همکاري مشترک با يک شرکت اروپايي براي تاسيس، تامين مالي و مديريت صندوق هاي تخصصي سرمايه گذاري در بورس ايران براي ارايه به سرمايه گذاران خارجي در بازارهاي جهاني امضا شد، روز گذشته دومین گروه سرمايه گذار خارجي براي خريد سهم وارد ايران شده است. این شرکت سرمایه گذاری، مدیریت 8 میلیارد دلار دارایی را بر عهده داشته و در سطح بین الملل دارای 25 دفتر و 6 مرکز منطقه ای می باشد. این گروه مالی در بخش های سلامت، محصولات غذایی، تکنولوژی اطلاعات، انرژی، ساختمان و . . . فعال است و فرصت های سرمایه گذاری در بازار سرمایه ایران را در دست مطالعه دارد.

طی روزها و هفته های اخیر رسانه های غربی پیش بینی های متعددی درباره اقبال سرمایه گذاران خارجی از حضور در بازار سرمایه ایران منتشر کرده بودند. روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی که این روزنامه در خصوص شرایط حضور در بازارهای ایران پس از توافق نهایی هسته ای منتشر کرده است به صراحت اعلام کرده پس از توافق هسته ی ایران با گروه کشورهای 1+5 سرمایه‌گذاران خارجی برای سرمایه‌گذاری در این کشور سرازیر خواهند شد.

روزنامه وال‌استریت‌ژورنال مدعی است بخش اعظم این سرمایه، دست‌کم در مراحل ابتدایی می‌تواند روانه بازار بورس تهران شود.

«آلیسون گراهام»، مسئول بخش سرمایه‌گذاری شرکت آمریکایی «والتان کاپیتال» مستقر در نیویورک می‌گوید: «ایران ترکیب بی‌نظیری از ویژگی‌های توسعه‌یافتگی و ناشناخته بودن دارد که آن را به منطقه‌ای بالقوه برای سرمایه‌گذاری تبدیل کرده است.»

وی وجود نیروهای تحصیل‌کرده و طبقه متوسط زیاد در ایران را نیز از جمله دیگر ویژگی‌هایی دانست که این کشور را به مکان مناسبی برای سرمایه‌گذاری تبدیل کرده است.

از سوی دیگر غول‌های بازار انرژی نظیر «توتال» و «رویال داچ شل» همچنین خودروسازانی مانند «پژو سیتروئن» و بنگاه‌های مالی بزرگی مثل «دویچه بانک» و «رنسانس کپیتال» روسیه از جمله شرکت‌هایی هستند که به گزارش شماره های پیشین وال‌استریت ‌ژورنال، در جلسات معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در ایران، شرکت کرده‌اند.

 

22339

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 408827

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۲:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۱/۲۴
    5 0
    لطفا جک نگین ، وقتی دستگاه های دولتی و غیر دولتی خودمان حرمت شرکتهای داخلی و سرمایه گذاران بخش خصوصی را نگاه نمیدارند و به صور مختلف قصد ضربه زدن به انها را دارند ، چگونه شرکتهای سرمایه گذار خارجی به ایران بیایند ، نمونه بسیار بارز آن الم شنگه ای کاملا مغرضانه و برنامه ریزی شده و دستوری از جانب دادستان مشهد به همراهی روزنامه خراسان برای شرکت صد درصد خصوصی پدیده بود که با مشارکت ده ها هزارنفر از مردم شکل گرفته بود راه انداخت و هدف این بود که از طریق مردم این شرکت را به زمین بزند و جلوی بزرگ شدنش را بگیرند ، دقت کنید فقط به جرم بزرگ شدن ، یعنی قوای سه گانه ما نمی خواهند و نمی پذیرند که بخش خصوصی بزرگ شود ، بنابراین همه این حرفها شعار است و شرکتهای بسیار بزرگ خارجی به ایران نمی ایند