روایت یک رسانه از برکناری مدیر دولت‌گرای مخابرات/ادغام شورای فناوری اطلاعات با شورای عالی فضای مجازی

مروری بر اخبار فناوری اطلاعات در شامگاه یکشنبه 20 اردیبهشت 1394:

برکناری جنجالی مدیرعامل مخابرات/ دولت به دنبال سهم مدیریتی ۴۹ درصدی اخابر

روز گذشته ۵ روز مانده به برگزاری مجمع سالانه، رئیس هیأت مدیره شرکت مخابرات نامه انفصال مدیرعامل مخابرات چهارمین شرکت بزرگ بورسی را امضا کرد. پشت این تصمیم که بدون موافقت ۲ عضو دولتی هیأت مدیره گرفته شده، حرف‌های زیادی است.
این بار عمر دوره مدیرعاملی شرکت مخابرات ایران به یک سال نیز نکشید. از روزی که صابر فیضی پس از 25 سال مخابرات را ترک کرد، صندلی مدیرعاملی زیاد به مدیران جدید وفا نکرده است.

مظفر پوررنجبر اردیبشهت 91 مسند مدیرعاملی را تحویل گرفت و مردادماه 93 به ابراهیمی تحویل داد. در مجموع پوررنجبر اولین مدیرعامل و ابراهیمی صدرآبادی دومین مدیرعامل این شرکت پس از فیضی، برای 3 سال مسند مدیریت را برعهده داشتند.

روز گذشته و 5 روز مانده به برگزاری جلسه مجمع سالانه، رئیس هیئت مدیره شرکت مخابرات نامه انفصال ابراهیمی از مدیرعاملی مخابرات و سرپرستی اسدالله دهناد (مدیرعامل مخابرات قم) بر چهارمین شرکت بزرگ بورسی را امضا کرد تا اخابر با سرپرست به مجمع عمومی سالانه امسال برود.

این اقدام در بین شرکت‌های بزرگ کم سابقه است؛ مدیرعاملی که قرار است در مجمع سهامداران از عملکرد خود در شرکتی با ارزش روز بازار سهام 11.5 هزار میلیارد تومانی دفاع کند، اکنون جای خود را به سرپرستی داده که در استانی مستقر است.

کمتر از یک سال پیش در مرداد ماه 93 که سید مصطفی سیدهاشمی رئیس هیات مدیره مخابرات حکم انتصاب ابراهیمی را امضا می‌کرد، خیلی‌ها در خوشبینانه‌ترین حالت عمر این انتصاب را حداکثر یک سال پیش‌بینی می‌کردند. ابراهیمی 7 سال معاون صابر فیضی و چهره‌ای شناخته شده در مخابرات است. برخی معتقدند ابراهیمی از جنس مخابرات است. اکنون این پیش‌بینی محقق شده است.
ابراهیمی که در هیاهوی جنجال بین پوررنجبر و وزارت ارتباطات منصوب شده بود‌ و رای حداکثری هیات مدیره را نداشت موقع برکناری نیز رای حداکثری را نگرفت. دو عضو دولتی هیات مدیره شرکت مخابرات ایران نماینده سهام عدالت و نماینده وزارت ارتباطات در جلسه برکناری ابراهیمی نبوده‌اند.

ابراهیمی با شروط و شروط طبق نظر وزیر ارتباطات آمده بود؛ او قرار بود نسخه‌ای برای پایان اختلاف‌های این دو باشد. در زمان پوررنجبر اختلاف مخابرات و وزارت ارتباطات در مسائل گوناگون به حداکثر رسیده بود؛ روحیه پوررنجبر و عزم وزیر ارتباطات برای مقابله، این اختلاف را به حداکثر رسانده بود. مخابراتی‌ها با تفویض اختیار کامل به ابراهیمی از او توقع داشتند در مقابل در وهله نخست مشکلات را با وزارت ارتباطات حل کند و سپس شاید اوضاع مخابرات را بهبود ببخشد. حل موضوع ارتقاء پروانه همراه اول و موضوع تعرفه به ویژه تعرفه همکدی از اولویت‌های انتظار مخابراتی‌ها بود.

درباره عملکرد ابراهیمی برخی معتقدند: او علیرغم تلاش‌هایش نتوانسته گره مشکلات را حل کند؛ نظر دیگری نیز وجود دارد که می‌گوید: در نتیجه بهبود روابط در دوره ابراهیمی بسیاری از مشکلات بین مخابرات ایران و وزارت ارتباطات مانند موضوع ترخیص تجهیزات مخابراتی از گمرک یا بدهی‌های مخابرات به دولت، با مراجعات ابراهیمی حل می‌شد.

برخی معتقدند: او از ابتدا نفرات خوبی دور خود جمع نکرده بود و معاونان‌اش از دیگران حرف شنوی داشتند. برخی نیز نظر عکس دارند، آنها می‌گویند: ابراهیمی در آغاز کار با انتصاب‌های متعدد، مدیران بخش خصوصی را کنار گذاشته و مدیران جدیدی که روحیه نزدیک‌تری با مدیریت حرف شنوی دولتی داشته‌اند را فراخوانده است.

اظهارنظرهایی وجود دارد که مخابراتی‌ها اعلام می‌کنند: ابراهیمی زیاد دست به عصا حرکت می‌کرد و بیش از حد محتاط بود؛ این اواخر امضاهایی که به مدیرعامل ختم می‌شد تقریبا به بن‌بست رسیده است.

همچنین این اواخر ابراهیمی رفت‌و آمد زیادی به مجلس داشت؛ در عرصه مدیریت این نکته که مدیر نباید زیاد به حاشیه کشیده شود، رایج است.

شنیده شده تاکید وزیر بر تقسیم سود کمتر بین سهامداران و اختصاص سود مخابرات به توسعه زیرساختی، از دیگر موارد اختلافی بوده است؛ صدای انتقاد به نحوه مدیریت خصوصی در مخابرات مدتی است بلند شده است؛ منتقدان معتقدند صاحبان مخابرات خصوصی درآمدهای مخابرات را تقسیم می‌کنند و هزینه‌ای صرف توسعه شبکه نکرده‌اند.

اما در نهایت به نظر می‌رسد تغییر یکباره مدیرعامل 5 روز مانده به برگزاری مجمع سالانه که قطعا تاثیر خوبی روی مجمع نخواهد داشت؛‌ باید دلیل جدی‌تری داشته باشد که گویا طاقت هیئت مدیره را طاق کرده است. جنجال اخیر انفصال دانشکده مخابرات از شرکت مخابرات و بازگشت به وزارت ارتباطات به این برکناری بی‌ارتباط نبوده است؛ در این ماجرا صحبت از چند ده هکتار اموال و زمین‌ها مخابرات در اصفهان و تهران بوده است که از این رو انتظار می‌رفته مدیرعامل مخابرات اعتراضی نسبت به این اقدام وزارت ارتباطات نشان دهد که این طور نشده است.

به نظر می‌رسد در این ماجرا مالکان مخابرات با انتصاب ابراهیمی و دادن اختیار کامل به او می‌توانند اعلام کنند که فرصت همکاری با وزارت ارتباطات را مغتنم شمرده‌اند، اما عملکرد نامطلوب ابراهیمی و عدم تغییر در شرایط مخابرات چاره‌ای برای آنها باقی نگذاشته است. در نهایت تغییر مدیریت شرکت مخابرات ایران بدون جلب نظر دو عضو دولتی هیات مدیره، بار دیگر رابطه وزارت ارتباطات و شرکت مخابرات را تیره خواهد کرد.

اگرچه روابط نزدیک مخابرات و وزارت ارتباطات که منجر به تسهیل تصمیم‌گیری‌ها خواهد شد، در برخی موارد مانند ارتقاء پروانه همراه اول برای مشترکان خوشایند و در برخی موارد مانند صدور مجوز افزایش تعرفه ناخوشایند است، اما در مجموع بهبود روابط به نفع مشترکان خواهد بود.

اکنون مسئولیت سنگین مدیریت شرکت مخابرات ایران به مدیرعامل کوچکترین استان کشور سپرده شده که به اندازه یکی از مناطق مخابراتی تهران است،کسی که برای حتی مخابراتی‌ها کمتر شناخته شده است و شاید احتمالا چند وقتی امانت این سمت را تا رسیدن دوست عهده‌دار باشد. اگر هم قدرت وزارت ارتباطات غلبه کند انتصاب جدید با جلب نظر وزارت بعید نخواهد بود.

 

طرح ادغام شورای فناوری اطلاعات با شورای عالی فضای مجازی در دستورکار مجلس
خبرگزاری تسنیم: نمایندگان مجلس شورای اسلامی با بررسی اولویت‌دار طرح ادغام شورای فناوری اطلاعات با شورای عالی فضای مجازی موافقت کردند.
پیشنهاد این تغییر دستور کار از سوی نصرالله پژمان‌فر نماینده مردم مشهد مطرح شد و وکلای ملت با 120 رأی موافق، 47 رأی مخالف و 10 رأی ممتنع از مجموع 217 نماینده حاضر در صحن علنی مجلس با در دستور کار قرار گرفتن طرح ادغام شورای فناوری اطلاعات با شورای عالی فضای مجازی موافقت کردند.
بر اساس اعلام هیئت رئیسه بررسی کلیات و جزئیات طرح مذکور در دستور کار جلسه آینده مجلس قرار خواهد گرفت.

 

راه اندازی مرکز نوآوری فناوری اطلاعات/ ایجاد پارک تجاری فاوا
معاون پژوهشی مرکز تحقیقات مخابرات ایران از راه اندازی مرکز نوآوری فناوری اطلاعات و نیز پارک تجاری علم و فناوری در حوزه فاوا خبر داد.
به گزارش خبرگزاری مهر، کامبیز بدیع، مهمترین برنامه های سال ۹۴ پژوهشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات را آینده پژوهی و بومی سازی، مشاوره و خدمات پژوهشی فاوا، همکاری در سطوح بخشی، فرابخشی و بین المللی برشمرد و گفت: به منظور تحول پژوهش با تعریف طرح های کلان، بومی سازی فناوری های مرتبط و در کنار آن توسعه آزمایشگاه های تخصصی و تایید نمونه در حوزه ICT را مدنظر قرار خواهیم داد.

ایجاد پژوهشکده سیاستگذاری و مدیریت راهبردی فاوا

وی با تاکید بر نقش مرکز تحقیقات مخابرات در آینده پژوهی و بومی سازی در جهت اقتصاد مقاومتی در حوزه فاوا به ایجاد پژوهشکده سیاستگذاری و مدیریت راهبردی فاوا اشاره کرد و افزود: در این پژوهشکده، رصد فناوری های آینده، سیاستگذاری مبتنی بر نوآوری و اقتصاد مقاومتی و مزیت رقابتی، تجاری سازی، اشتغال مولد و تنظیم مقررات را با توجه به ابعاد اجتماعی، اقتصادی فرهنگی و زیست محیطی دنبال می کنیم.

احیای دفتر انتقال فناوری و ارتباط با صنعت

معاون پژوهشی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات از احیای دفتر انتقال فناوری و ارتباط با صنعت با هدف ارتقای مالکیت فکری، تولید محصول و تجاری سازی ایده ها و دستاوردهای پژوهشی و نیز احیای دفتر نظارت و ارزیابی پژوهش با هدف ارتقای سطح کمی و کیفی پروژه های تعریف شده در لایه های کاربردی، بنیادی، راهبرد و توسعه ای خبر داد.

راه اندازی پارک تجاری علم و فناوری فاوا

وی با بیان اینکه مشارکت در برقراری تعاملات و همکاری های فناورانه با موسسات تحقیقاتی خارج از کشور در دست بررسی است، از حمایت از پژوهشگران و شرکت های دانش بنیان خبر داد و گفت: رایزنی و مشارکت در برپایی رویدادهای مرتبط با استارتاپ های حوزه فاوا، حمایت از شرکت های دانش بنیان نوپا، راه اندازی پارک تجاری علم و فناوری فاوا و مرکز مجازی رشد و مرکز نوآوری فاوا از جمله اقدامات در این زمینه است. در همین حال برنامه جامعی نیز جهت تعامل با نخبگان متعهد خارج از کشور در دست تهیه است.

برونسپاری طرح های کلان فناوری اطلاعات

معاون پژوهشگاه در زمینه استفاده از توان بخش خصوصی، دانشگاه ها و مراکز رشد و پارکها در قالب طرح های کلان، گفت: اجرای طرح های کلان با برونسپاری حساب شده به بخش خصوصی تفویض می شود.

بدیع در مورد مهمترین پروژه های پژوهشی سال گذشته مرکز تحقیقات مخابرات، به مطالعات و امکان سنجی ورود اپراتور چهارم ارائه کننده خدمات تلفن همراه پهن باند، تهیه و تدوین پیوست فرهنگی پروانه اپراتورهای موبایل باند پهن، تدوین سند راهبردی توسعه خدمات الکترونیکی روستایی در چارچوب نظام نامه ارجایی خدمات USO و ارائه طرح پایلوت، مدل مفهومی خدمات الکترونیکی و سند توسعه پژوهش و فناوری شبکه ملی اطلاعات و طرح کلان کاربردهای این شبکه اشاره کرد.

 


چهار پایه‌ای که عادات ناصحیح نشستن را اصلاح می‌کند
پزشکان همواره توصیه می کنند صحیح بنشینید تا از ابتلا به بیماری هایی مانند کمر درد و ... جلوگیری شود، اکنون گجت هوشمندی عرضه شده که عادات ناصحیح نشستن را یادآوری می کند.
به گزارش خبرگزاری مهر، گجت های هوشمند بسیاری تولید و عرضه شده اند تا بتوانند عادات ناصحیح انسان ها مانند عادات نادرست غذا خوردن یا نشستن ناصحیح را اصلاح کنند. اکنون محققان هلندی موفق به تولید گجت متفاوتی شده اند که در صورت نشستن ناصحیح به کاربرانش هشدار می دهد. شرکت هلندی Zami Life چهار پایه متفاوتی را تولید کرده که می تواند از بیماری های نخاعی یا کمردرد مصرف کنندگان خود پیشگیری کند.

این صندلی با توجه به عادات ناصحیح نشستن، آسیب های وارده به کمر، بیماری های نخاعی و ... طراحی شده و مجهز به سنسورهایی است تا نشستن نادرست را هشدار دهد. این شرکت هلندی اعلام کرده است :« ظاهر منحنی شکل این چهارپایه بر اساس عادات صحیح نشستن طراحی شده و به مصرف کنندگانش اجازه می دهد تا در بهترین حالت روی صندلی قرار گرفته و از آسیب های ستون فقرات در امان باشند.»

اما چگونگی عملکرد این چهارپایه را می توان در سنسورهایی دانست که به مصرف کنندگانش اجازه می دهد تا با اولین نشستن روی صندلی اطلاعات جسمی خود را به سنسورها منتقل کرده و با کمک بلوتوث و از طریق اسمارت فون به کنترل شیوه صحیح نشستن خود بپردازند.

این چارپایه به مصرف کنندگانش اجازه می دهد تا عادات صحیح نشستن را فرا گرفته و در زمانی که به شیوه نادرستی بنشینند با پیام های هشدارآمیز مواجه می شوند که روی اسمارت فون ظاهر می شود.

 

 

 

5656

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 415337

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 1 =