ایسنا نوشت:

آمارها از سرانه مالیاتی در بازه زمانی بین 1388 تا 1391 نشان می‌دهد که میانگین رقم ابرازی مالیات از سوی افراد فعال در زمینه‌های دلالی یا مشاوره ملکی حدود 162 هزار تومان بوده است و این درحالی است که هر یک از فعالین در اصناف به طور متوسط در اظهارنامه‌های خود 250 هزار تومان مالیات ابرازی داشته‌اند.

همچنین متوسط سرانه مالیات تشخیصی این صنف که به کمتر از 600 هزار تومان،حدود 450 هزار تومان بیشتر از مالیات ابرازی آن‌ها، می‌رسد، باز هم از متوسط سرانه مالیات تشخیصی فعالین همه اصناف حدود 400 هزار تومان کمتر است.

به این ترتیب متوسط سرانه مالیات تشخیصی در مجموع فعالین اصناف مختلف به کمتر از یک میلیون تومان می‌رسد.

بر این اساس متوسط سرانه مالیات قطعی تمامی فعالین اصناف به بیش از 680 هزار تومان می‌رسد، رقمی که تنها حدود 6 هزار تومان از همین سرانه در کارمندان دولت کم‌تر است، اما متوسط سرانه مالیات قطعی دلالان و مشاورین املاک در این بازه زمانی چهار ساله تنها 441 هزار تومان بوده است.

این ارقام نشان می‌دهد که متوسط مالیات دلالان و مشاورین املاک حدود 200 هزار تومان کمتر از متوسط فعالین مجموع اصناف و البته کارمندان دولت بوده است.

از سوی دیگر اگرچه مقایسه آمارهای چهار سال 1388 تا 1391 نشان می‌دهد که در هر سال میزان سرانه مالیات دلالان و مشاورین املاک نسبت به کل فعالان اصناف رشد داشته است، اما همچنان فعالین این صنف به طور متوسط نسبت به تمام فعالان اصناف مالیات کمتری می‌پردازند.

بر این اساس در سال 1388 متوسط مالیات برای هر مشاور ملکی یا دلال کمی بیشتر از 275 هزار تومان بوده است که این رقم در سالهای بعد تا سال 1391 به ترتیب به حدود 340 هزار ، 500 هزار و 600 هزار تومان افزایش پیدا کرده است.

با این حال سرانه مالیات قطعی برای فعالین مجموعه اصناف در سال 1388 به عنوان سال پایه حدود 550 هزار تومان بوده است که طی سه سال بعد از آن به ترتیب به 650 هزار، 730 هزار و 770 هزار تومان رشد پیدا کرده است.

می‌توان از مقایسه این ارقام نتیجه گرفت دلالان و مشاورین املاک نه تنها نسبت به کارمندان دولتی طی سه تا 6 سال گذشته مالیاتی کمتری پرداخته‌اند، بلکه این افراد حتی نسبت به متوسط فعالین تمامی اصناف نیز سهم کمتری از درآمدهای مالیاتی کشور داشته‌اند.

 

1717

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 448651

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • 1.ش A1 ۰۱:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۵/۳۰
    2 1
    بسیازی از مشاوران املاک به علت نداشتن منبع در آمد مغازه خود را جمع آوری و پروانه کسب را تحویل اتحادیه داده اند و این افراد نیز جز آمار آمده است . توضیح اینکه کد رهگیری برای کلیه بیع نامه ها الزامی است و هیچ مشاور املاکی نمیتواند بدون اخذ کد رهگیری مبادرت به تنظیم بیع نامه نماید و اداره امور مالیاتی نیز بر اساس کدهای رهگیری جهت اخذ مالیات اقدام مینماید اگر غیر از این باشد اداره امور مالیاتی تخلف نموده و قابل پبیگیری از طریق مراجع ذیصلاح میباشد برخی از مشاوران املاک برای اجاره نامه ها کد رهگیری اخذ نمینمایند که این نیز تخلف محسوب میگردد و ضمن اینکه موجرین و مستاجرین که کمیسیون بنگاه را پرداخت مینمایند بایستی مشاوران املاک را مجاب نمایند که کد رهگیری در قرارداد ذکر شود
  • بی نام IR ۰۴:۲۳ - ۱۳۹۴/۰۵/۳۰
    2 0
    وقتی نظارتی نباشه خیلی از معاملاتشون رو در سامانه ثبت نمی کنند تا حقیقت معلوم بشه
  • بی نام A1 ۰۶:۴۶ - ۱۳۹۴/۰۵/۳۰
    2 0
    440 تومان سالیانه اونهم با درامد بیشتر از صد میلیون در سال. اونوقت یک کارمند باید نصف این مبلغ را ماهیانه پرداخت کنه
  • افشین A1 ۰۸:۲۸ - ۱۳۹۴/۰۵/۳۰
    2 0
    واقعا با این سیستم مالیاتی خیلیه کشور میچرخه به خدا تو دنیا اولین درآمد دولت مالیات چرا ما باید ذخایر طبیعی نفت را دود کنیم و از کسانی مثل دلالها و مشاورین املاک که حداقل در سال درآمد صدها میلیونی دارند فقط 400 500 هزار تومان مالیات بگیرن بدون هیچ زحمتی با دروغ گفتن به خریدار و فروشنده و تازه مالیات هم نمیدن واقعا که
  • میثم A1 ۰۵:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۵/۳۱
    2 0
    از همه اصنافم درامدشون بیشتره هیچی نمیکنن هاا فقط با حرف میلیون میزنن به جیب