قاچاق سوخت در کشور پس از یکسان سازی نرخ بنزین و اجرای طرح عرضه گازوئیل به ازای پیمایش روندی کاهشی یافته به گونه ای که در هفت ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال میزان کشف گازوئیل قاچاق 50 و بنزین 40 درصد کاهش یافته است.

تفاوت قیمت سوخت در ایران نسبت به کشورهای همسایه از عوامل اصلی قاچاق بنزین، گازوئیل و انواع سوخت در کشور بوده است.

در این میان، جذابیت قاچاق گازوئیل نسبت به سایر انواع سوخت بیشتر بوده به گونه ای که تخمین زده می شود بیش از 80 درصد قاچاق سوخت در کشور مربوط به گازوئیل است.

بررسی های انجام شده در سال های گذشته، نشان می دهد تعداد قابل توجهی از خودروهای بنزینی و دیزلی هیچ ترددی در جاده های کشور نداشته و فقط کارت سوخت آنها در جایگاه ها مورد استفاده قرار می گرفته که از سوءاستفاده گسترده حکایت داشته است.

برای مقابله با قاچاق، دولت از اردیبهشت ماه امسال اقدام به حذف سهمیه بندی، واقعی سازی و یکسان سازی نرخ بنزین کرد که توانست تا حد زیادی قاچاق را کنترل کند.

همچنین از ابتدای مهرماه امسال نیز طرح عرضه گازوئیل به ازای پیمایش اجرا شد که نقش گسترده ای در کاهش مصرف و جلوگیری از قاچاق این سوخت داشت.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران درباره آخرین وضعیت قاچاق سوخت در کشور نیز گفت: از زمانی که بنزین تک نرخی شد، رشد مصرف بیشتر شهرها و مناطق مرزی کشور کمتر از رشد مصرف کشور بوده است که این موضوع نشان دهنده نبود تمایل به قاچاق بنزین است.

وی، به تفاوت خیره کننده نرخ سه هزار ریالی هر لیتر گازوئیل با قیمت های منطقه ای و بین المللی اشاره و اضافه کرد: این حامل انرژی همچنان برای قاچاق جاذبه دارد، به همین دلیل امسال بر اساس مصوبه پارسال هیات دولت، عرضه گازوئیل در بخش حمل و نقل بر اساس پیمایش انجام می شود.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران ادامه داد: از ابتدای مهرماه امسال عرضه گازوئیل در بخش حمل ونقل، براساس اطلاعات بارنامه و میزان پیمایش انجام می شود.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران گفت: از ابتدای آغاز طرح عرضه گازوئیل، بخش حمل ونقل براساس پیمایش از مهرماه تا پایان آذرماه، مصرف این حامل انرژی نسبت به مدت مشابه پارسال ١٥ درصد (معادل هشت میلیون لیتر) کاهش یافته است.

سجادی گفت: با اجرایی شدن برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) پیش بینی می شود با تحرک اقتصادی در کشور مصرف سوخت نیز افزایش یابد.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران گفت: میزان کشف قاچاق فرآورده های نفتی در هفت ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال در بخش گازوئیل، بنزین، نفت کوره و نفت سفید به ترتیب ٥٠، ٤٠، ٣٦ و ١٢ درصد کاهش داشته است، از این رو در مجموع میزان کشف، روندی کاهشی داشته است.

از ابتدای آذر ماه امسال، بنزین معمولی به صورت تک نرخی و با قیمت 10هزار ریال و بنزین سوپر با قیمت 12 هزار ریال در جایگاه های کل کشور عرضه می شود.

 

 

22339

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 507713

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۵:۴۳ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۸
    0 1
    واقعاً به چه قیمتی جلوی قاچاق بنزین گرفته شد؟ به قیمت فقیرتر شدن مردم فقیر و پول دارتر شدن پولدارها و تورم وحشتناک . دولت عرضه مبارزه با قاچاقچی رو نداره میاد بلای اونرو سر مردم درمیاره و با پاک کردن صورت مساله باید کاری و که نکنه، میکنه.مگه بنیزن که تو ترکمنستان مفته قاچاق وجود داره . نه چون ماموران مبارزه با قاچاقش دزد نیستن و دولت جبران عدم کفایت خودشو بررمردم تحمیل نمی کنه.
  • بی نام A1 ۱۸:۳۰ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۸
    0 0
    واقعا نمیشه فروش نفت رو متوقف کرد و بجای اون گازوئیل وبنزین رو به چندین برابر قیمت در مرزها داد به کشورهای همسایه خصوصا همسایه محترم ترکیه ؟
  • جنوبی A1 ۰۶:۳۴ - ۱۳۹۴/۱۱/۱۹
    1 0
    شاید دلایلی ک شما میگی اهمیت داشته باشه ولی دلیل اصلی کاهش قاچاق گازوییل افت شدید قیمت نفت در سطح جهانیه داداش. قبلا بشکه ای 140 دلار بود الان30 داره . و اونایی ک قاچاقی میخریدن الان خیلی ارزونتر تو کشور خودشون به دستشون میرسه. ممنونم جناب از تحلیلت