درآمد هر فرد شهری 87 درصد بیشتر از هر فرد روستایی/ هدفمندی یارانه ها وضعیت روستاییان را بهتر نکرد

اجرای طرح هدفمندی یارانه ها وضعیت اقتصادی روستاییان را بهبود نداد .

 به گزارش خبرآنلاین، بررسی های صورت گرفته از سوی مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی نشان می دهد شکاف عمیق درآمدی میان شهریان و روستاییان در ایران حتی با اجرای طرح هدفمندی یارانه ها نیز بهبود نیافت. بررسی درآمد هر فرد شهری نسبت به  هر فرد روستایی نشان می دهد در بازه زمانی سال های 1380 تا 1393 درآمد هر فرد شهری حدودا 90 درصد بیشتر از هر فرد روستایی بوده است .
این نسبت در سال های 1378 تا 1389 در بیشترین حد خود قرار داشته است و هر چند بعد از سال 1389 ، یعنی مقطع اجرای هدفمندی یارانه ها اندکی بهبود یافت اما وضعیت از سال 1391 به بعد ، با جهش قیمت ارز مجددا به روال سابق برگشت . بررسی ها نشان می دهد میزان درآمد هر فرد شهری در سال 1393 حدود 87 درصد بالاتر از درآمد یک فرد روستایی است . در حالی هدفمندی یارانه ها بهبود وضعیت زندگی در روستاها را سبب نشده است که یکی از اصلی ترین اهداف مجریان این طرح در دولت دهم بهبود وضعیت اقتصادی دهک های پایین و کم درآمد عنوان شده بود .

به این ترتیب ایجاد عدالت و افزایش سطح رفاه در خانوارهایی که در دهک های پایین درآمدی قرار دارند از شعارهای اولیه اجرای طرح هدفمندی یارانه ها بود، اما در عمل محقق نشد .

 این عامل را می توان یکی از مهمترین انگیزه های جوانان روستایی برای مهاجرت دانست چرا که بسیاری از جوانان روستایی با هدف یافتن شغلی درآمدزا روستاها را ترک می کنند که این روند به خالی شدن منابع تولیدی کشور انجامیده است .

 بررسی ها نشان می دهد فعالیت های دولت در سال های گذشته در روستاها به جای آنکه مبتنی بر نگاه توسعه ای باشد، بر نگاه عمرانی مبتنی بوده است .

 بر این اساس برآوردهای صورت گرفته نشان می دهد بخش مهمی از درآمدهای روستاییان که در سال 1393، یعنی مقطع پایانی بررسی حتی از هزینه های این گروه از جمعیت کمتر شده است از محل فعالیت در حوزه کشاورزی حاصل شده است . بر اساس این گزارش در حال حاضر جمعیت روستاییان ایران به حدود سی درصد رسیده است .

تداوم این روند می تواند تهدید جدی برای اقتصاد  کشور تلقی شود چرا که جمعیت مولد کشور در این راستا تحلیل رفته است. شهرنشین شدن بیش از 70 درصد از جمعیت ایران می تواند وابستگی کشور را به واردات مواد غذایی و ... افزایش دهد . رشد جمعیت شهری، رشد مصرف را نیز در پی دارد و برآوردهای کارشناسی نشان می دهد که سقوط جمعیت روستایی و رشد جمعیت شهری متناسب با بنیان های اقتصادی کشور نبوده است .

 

3535

 

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 546208

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 10
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۴:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۶
    8 2
    مخارج هر فرد شهری 97 درصد بیشتر از هر فرد روستائی است.
    • بی نام RO ۰۷:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۶
      0 2
      گل گفتی رفیق
  • عطا IR ۰۴:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۶
    13 1
    هدفمندی یارانه ها اقتصاد کشور را نابود کرد. یک ساختمان را با لودر یک روزه خراب میکنید ولی درست کردن آن دو سال زمان لازم دارد.
  • بی نام A1 ۰۵:۱۲ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۶
    3 1
    طفلك هم شهري و هم روستايي
  • شهری A1 ۰۵:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۶
    5 3
    ببینید صحبت غیر کارشناسانه نکنید خواهشن روستائیان هم روستارو دارن هم شهر پدر سفره های اب زیر زمینی رو دراوردند یک هکتار گوجه 20میلیون سود داره براشون حتی زمستانها و سایر فصول که کارشان توی روستا کم هستش باعث شدن مسافر کشهای شهری هم نتونن مسافر کشی کنن چونکه اقایان روستای هر کدام با 5 تا بچه و 5تا پراید مسافر کشی میکنن خلاصه اوضاع زیر زمین و روی زمینو بهم ریختن نگران روستائیان نباشد میدونن چیکار میکنن نگران قشر تحصیل کرده باشین که زره زره دارن جلوی چشم پدر و مادر و جامه دارت تحقیر میشن
  • بی نام A1 ۰۶:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۶
    3 1
    روستايي اگر وضعش خوب بود شهر مهاجرت نمي كرد ، چهره كريه حاشيه نشيني دستاورد مهاجرت كساني است كه به اميد زندگي بهتر آمدند و در مرداب گير كردند
  • آیت A1 ۰۶:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۶
    3 1
    بهتره بگین کسری بودجه خانوار شهری چقدره و کسری بودجه خانوار روستایی چقدر
  • پتر چک A1 ۰۷:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۶
    3 0
    کی گفته فقط ایران اینطوریه؟ خیلی از کشورها از جمله جمهوری چک هم اینجوریه.
  • بی نام A1 ۰۷:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۶
    4 1
    ر ستاهای ایران شدند تفریح گاه شهری ها، کو تولید؟
  • بی نام IR ۰۹:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۶
    2 2
    هر دم از اين باغ بري مي رسد