ایسنا نوشت: رییس انجمن پزشکان عمومی ایران، تحول در نظام سلامت کشور را مشروط به اجرایی شدن نظام سطح بندی و ارجاع و اجرای برنامه پزشک خانواده دانست و تاکید کرد: اگر در این مقطع طرح تحول نظام سلامت، بحث پزشک خانواده و نظام سطح بندی به این حوزه پیوند خورد می‌توانیم امیدوار باشیم این تحول اتفاق می‌افتد.

دکتر عباس کامیابی در نشست خبری امروز انجمن پزشکان عمومی ایران که در حاشیه هفتمین گردهمایی جامع پیشگیری از خطاهای پزشکی برگزار شد، اظهار کرد: انجمن پزشکان عمومی ایران اخیرا به عضویت رسمی سازمان جهانی پزشک خانواده (ونکا) در آمده است . وصل شدن به یک سازمان جهانی و کسب کرسی و رای برای نظام سلامت کشور اهمیت زیادی دارد چرا که می‌توانیم از گروه‌های موجود در نظام سلامت دنیا بهره گیری کنیم.

وی در خصوص موضع انجمن نسبت به برنامه‌های جاری حوزه سلامت گفت: استراتژی انجمن پزشکان عمومی پیاده سازی نظام سطح بندی و پزشک خانواده در کشور است. از سال 84 بحث پزشک خانواده روستایی به جز استان‌های مازندران و فارس تا امروز در هیچ منطقه دیگری مطرح نشده و در همین حوزه متوقف مانده است.

رئیس انجمن پزشکان عمومی ایران با تاکید بر اینکه نظام سطح بندی و ارجاع جزو سیاست‌های کلان قرار دارد و در برنامه پنج ساله توسعه تعریف شده است ادامه داد: اگر در این مقطع طرح تحول نظام سلامت، بحث پزشک خانواده و نظام سطح بندی به این حوزه پیوند خورد می‌توانیم امیدوار باشیم این تحول اتفاق می‌افتد.

کامیابی همچنین معتقد است که اگر اراده‌ای برای اجرای این طرح وجود دارد با توجه به فرصت باقیمانده برای دولت و تحولات مجلس می‌توان با ملزم کردن تولیت نظام سلامت از طریق تدوین یک سند ملی، پزشک خانواده و همچنین نظام ارجاع اتفاق افتد.

وی افزود: ما به سندی نیاز داریم که دولت را با الزام خطاب کند. این نه تنها خواست انجمن‌های پزشکی بلکه درخواست سلامت عمومی کشور است. اگر نتوانیم این سیاست را در وضعیت حاضر اجرایی کنیم شاهد انحرافات بزرگی در نظام سلامت خواهیم بود.

به گفته رئیس انجمن پزشکان عمومی ایران تمام رده‌های نظام سلامت باید درآموزش مبتنی بر سطح بندی داشته باشند که در حال حاضر وجود ندارد.

40 هزار پزشک عمومی طبابت نمی‌کنند

کامیابی همچنین از غیبت 40 هزار پزشک عمومی از حرفه پزشکی خبر داد و گفت: در حال حاضر 80 هزار پزشک عمومی در کشور وجود دارد که 40 هزار نفر از آنها در حرفه خود فعالیت نمی‌کنند. ما به اندازه کافی پزشک عمومی برای تامین نیروی انسانی پزشک خانواده داریم اما همچنان با افزایش سهمیه پذیرش دانشجو در حوزه عمومی و سایر تخصص‌ها روبرو هستیم.

وی گفت: دولتی که قصد کاهش بیکاری را دارد دست به اقدام می‌زند که آینده تمام دانش آموخته‌های این حوزه را تضمین کند. ما ده‌ها میلیون تومان برای تربیت پزشک هزینه می‌کنیم اما آنها را بدون آینده شغلی رها می‌کنیم.

کامیابی ضمن انتقاد از تعریف نشدن یک جایگاه مناسب برای انجمن پزشکان عمومی به عنوان نماینده این جامعه ادامه داد: کوریکولوم آموزشی هر رشته پزشکی باید خروجی تحویل نظام سلامت دهد که جایگاه آن را مشخص کند. اگر ادعا می‌کنیم که پزشک عمومی در نقش پزشک خانواده می‌تواند در سیاست‌های آتی موثر باشد باید تحولی در این حوزه ایجاد کنیم.

حرکت ایران از طب ملی به سوی طب دولتی

رئیس انجمن پزشکان عمومی ایران به نداشتن امنیت شغلی برای پزشکان اشاره کرد و گفت: وقتی پزشکی امنیت شغلی ندارد، به سمت گرایش‌های دیگر می‌رود. ما به سمت طب دولتی می‌رویم نه طب ملی. در طب ملی دولت تولیت را بر عهده دارد و از بخش‌های خصوصی و نیمه خصوصی حمایت می‌کند.

فریبرز رفیعی، عضو هیئت مدیره انجمن پزشکان عمومی ایران در خصوص تاثیر حضور این انجمن در سازمان جهانی پزشک خانواده گفت: ما با استفاده از تجربیات این سازمان می‌توانیم نیروهای خود را در اجرای پزشک خانواده توانمند کنیم. به این ترتیب شرایط فراهم می‌شود که سمینارهای برجسته با حمایت این سازمان در ایران برای پزشکان منطقه برگزار می‌شود و سبب توسعه توریسم علمی و پزشکی در ایران شود.

وی افزود: ونکا سازمان غیر انتفاعی است که 600 هزار عضو رسمی از 15 کشور مختلف دارد. این سازمان با سازمان بهداشت جهانی همکاری نزدیکی دارد و به عنوان یک نهاد مشورتی فعالیت می‌کند. ارتقا، بهبود و توسعه ساختارها و روش‌های درمان و سلامت مردم بخشی‌ از فعالیت‌های سازمان جهانی پزشک خانواده است.

دکتر خاقانی، دبیر انجمن پزشکان عمومی نیز از پرداخت مطالبات پزشکان عمومی تا پایان سال 94 از سوی بیمه‌ها خبرداد و گفت: یکی از مهمترین مطالبات جامعه پزشکی، مساله پرداخت مطالبات آنها توسط سازمان‌های بیمه‌گر است. انجمن پزشکان عمومی مکاتبات زیادی با این سازمان‌ها انجام داد که در نتیجه به ما اعلام کردند که روز اول شهریور، تمامی مطالبات پزشکان عمومی تا آخر سال 94 پرداخت می‌شود.

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 568656

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 8 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۱:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۲۷
    11 27
    هر کس که با پول این مملکت درس می خواند باید متعهد شود سی سال در هر نقطه ای که دولت تعیین می کند خدمت کند. باید دانشگاه های خودگردان را نیز بیشتر کرد تا کسانی که علاقه ای به این تعهدات ندارند با هزینه خودشان درس بخوانند و با مدرکشان هر کاری دلشان می خواهد انجام دهند. متأسفانه سیستم تعهد خدمت در وزارت بهداشت در حد افتضاح و یک سویه و به نفع پزشک است در حالی که در آموزش و پرورش و ... هر کس بورس می شود دو برابر مدت تحصیل باید تعهد خدمت بدهد و مدرکش تا زمان انجام تعهد آزاد نمی شود
  • بی نام A1 ۱۱:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۲۷
    10 14
    مگه اونایی که هستن طبابت میکنن؟؟؟
  • بی نام A1 ۱۲:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۲۷
    22 6
    شخصا عطای پزشکی را به لقایش بخشیده ام. این آموزش مداوم که برای کسب پروانه مطب گذاشته اند را آقایان با چه دلیل منطقی برقرار کرده اند؟ چرا من پزشک باید برای چند امتیاز هم پول بدهم و هم وقت بگذارم و هم روح و روانم فرسوده شود؟ ولش کن بابا. به هر حال روزی مون را یک جوری کسب می کنیم. مگه احمقیم که با اینهمه سنگ جلوی پا و بی احترامی که بهمون می شه باز به شغل پزشکی ادامه بدیم؟ تا الانش هم زیادی کار کرده ایم و کسی قدر ندانست.
  • بی نام A1 ۱۳:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۲۷
    13 2
    آقای دکتر چقدر حقوق می گیری؟ چقدر بابت حق محرومیت از مطب می گیری؟ خداییش دو روز پشت میز طبابت نشسته ای تا ببینی پزشک عمومی دچار چه مصائبی ست؟ خدارو شکر که پول اجاره اتاق شما و پول آب و برق و تلفن اتان هم از جیب ما که آزاد کار می کنیم پرداخت می شود ولی مزایایش نصیب شما می شود. هر بلایی نظام پزشکی به کمک دولت بر سرپزشکان می آورد باز دو کلمه اعتراض نمی کنند. پراید بخریم و مسافرکشی کنیم شرف داره به اینکه پزشک عمومی باشیم.
  • داود A1 ۱۳:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۲۷
    7 4
    اگرطبابت نمی کنند پس چه کار می کنند شیفتهای سنگین شب وبیش از 12ساعت کار دردرمانگا ها طبابت نیست وگرنه پزشکان استعدادشان ازخیلی ها که دربازار به طریق مختلف دارند چند برابرپزشک پول در می اورندبیشتر است
  • هادی IR ۱۳:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۲۷
    12 10
    هیچ توجیهی برای غیر دولتی بودن پزشکی و خدمات درمانی وجود ندارد .نتیجه غیر دولتی بودن پزشکی این میشود که پزشکان به مردم به چشم پول نگاه میکنند.یعنی چه که هر دکتری برای خودش مطب یا بهتر بگم دکان زده و از درد مردم پول در می آورد وجالب اینکه جدیدا با آزمایشگاه یا رادیولوژی و... قرار داد میبندن و بیماران خود را به آنها ارجاع میدهند واز آنجا نیز درامد کسب میکنند.مگر کشورهای اروپایی نیست که پزشک هیچ رابطه مالی با بیمار نداره ؟
  • بی نام IR ۱۳:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۲۷
    12 12
    بابا این قدر پزشک پزشک نکنید. آن چنان لابی پرقدرتی دارن که نمیشه بهشون گفت بالای چشت ابرو. متاسفانه امروز حرفه پزشکی در ایران به تجارت تبدیل شده و جایی که مادیگرایی وارد شود انسانیت و اخلاق بیرون می رود. البته بی اخلاقی در جامعه ما فقط مختص پزشکان نیست و همه گیر شده.
  • پزشک A1 ۱۷:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۷/۱۷
    0 0
    شبکه بهداشت اکثر استانها نمره پایش پزشک خانواده را کم رد میکنند تا از ۳۰درصد درامد پزشکان پول را کسر کنند و با آن پول برای پرسنل اداری شبکه و ستادهای بهداشت کارانه ماهیانه بدهند