همایش تعامل دو نسل در پاوه برگزار شد

برای اولین بار همایشی تحت عنوان تعامل دو نسل در محل سالن اجتماعات امام خمینی(ره) پاوه به همت اداره آموزش و پرورش شهرستان پاوه برگزار شد.

به گزارش خبرآنلاین ،در ابتدای این مراسم مدیر آموزش و پرورش پاوه گفت: هدف از برگزاری این همایش، تجلیل از تلاش بزرگواران و بازنشستگانی است که عمر خود را در راه فرهنگ و آموزش و پرورش صرف کرده اند و همچنین خیر مقدم خدمت معلمانی دانست که جدیدا وارد عرصه آموزش و پرورش شده اند.

وی با بیان اینکه بازنشستگان با موی سفید خود، تجارب سبز را دارند گفت: همایش امروز ما همایش ارتباط و تعامل بازنشستگان با نسل جوان است که مشعل علم و دانش را با وجود سختی های دوران سی ساله به دست نیروهای تازه نفس و نسل دوم می سپارند.

امام جمعه پاوه عنوان کرد: برای معلمین عزیزی که امسال به‌ افتخار بازنشستگی نائل شده و همکاران آن‌ها که امسال به بدنه آموزش‌وپرورش پاوه اضافه‌شده‌اند آرزوی توفیق و سلامتی دارم و عرض می‌کنم عزیزانی که امروز بازنشسته شده‌اند باید به خاطر ۳۰ سال خدمت صادقانه و آبرومندانه در این دنیای پرفراز و نشیب شاکر خداوند باشند و ما هم به آنها خسته نباشید می گوییم.

ماموستا قادری افزود: خواهران و برادران عزیزی هم که امروز سوگندنامه معلمی را قرائت نمودند باید بدانند که کارشان بسیار متفاوت با نسل قبل است. دنیای امروزی با سرعت برق و باد شاهد تحولات علمی، سیاسی و اجتماعی موقعیت‌های فکری است. امیدواریم این عزیزان نیز در این دنیای پرمخاطره باعزت زندگی و مخلصانه خدمت نمایند و روزی شاهد باشیم این عزیزان هم آبرومندانه بازنشسته شوند.

وی سپس به مسئله انقطاع نسل اشاره کرد و گفت: خداوند متعال درآیات قرآن کریم به مسئله انقطاع نسل اشاره‌ کرده است. ازجمله در آیه ۱۷ سوره مبارکه احقاف داستان فرزندی ناصالحی را با پدر و مادر صالح خود ذکر می‌کند که فرزند نصایح و حرف والدینش را قبول نداشته و آن‌ها را مورد پرخاش قرار داده و گفته است: شما من را نصیحت می‌کنید و می‌گویید: ما دوباره زنده می‌شویم درحالی‌که من این حرف‌ها را قبول نداشته و به قیامت ایمان ندارم. قبل از من هزاران نفر زندگی کرده‌اند و کسی زنده نشده است و این‌ها همه افتراء و سخن پیشینیان است، این تضاد در باور نتیجه فکر دو نسل بود.

امام جمعه پاوه ادامه داد: قرآن کریم این داستان را نوعی انقطاع نسل می‌داند و دلیل آن است که فرزندان و پدر و مادر از کلام همدیگر حالی نمی‌شدند و سخن یکدیگر را قبول نداشتند و جامعه به‌ نوعی بود که فکر جوانان با افکار پدران و مادرانشان همسو نبود.

ماموستا قادری در باب انقطاع نسل به حدیث پیامبر اسلام (ص) رجوع کرد و گفت: پیامبر گرامی اسلام می‌فرماید: خداوند مرا به پیامبری برگزید و برای راهنمایی و ارشاد مردم فرستاد. جوانان مکه با من پیمان بستند اما پیران مکه با رسالت من مخالفت کردند. در حقیقت آنان که با پیامبر اسلام پیمان دوستی بستند و در جبهه و جهاد و عبادت در خدمتش بودند از جوانان بودند.

وی در خصوص انقطاع نسل در ادبیات فارسی به نبرد رستم و سهراب در شاهنامه فردوسی اشاره کرد و گفت: رستم همسری داشت که او را طلاق داد و از او صاحب فرزندی به نام سهراب بود که بعدها پهلوانی نامی شد و درحالی‌که نمی‌دانست پدرش چه کسی است به جنگ پدر خود آمد و به دلیل اینکه باهم اختلاف سنی زیاد داشتند و حرف همدیگر را قبول نداشتند میان آن‌ها جنگ درگرفت و رستم، سهراب را کشت که به عقیده عبدالحسین زرین‌کوب این جنگ نوعی انقطاع نسل بود و هرکدام در فکری به سر می‌بردند که به فکر همدیگر اعتقاد نداشتند.

ماموستا قادری سپس به جنگ گرم‌ و نرم دشمنان بر علیه مسلمانان اشاره کرد و گفت: امروزه دشمن با تمام قوا با این دو حربه به جنگ مسلمانان آمده است از طرفی با جنگ گرم (نظامی) جنگ و خونریزی و دربه‌دری و مهاجرت را به مسلمانان هدیه کرده است و از طرف دیگر هم با به راه‌اندازی فضاهای مجازی و شبکه‌های اجتماعی سبب انحراف فکر جوانان ما شده است.

امام‌جمعه پاوه با اشاره به اینکه ابزار جنگ نرم دشمنان امروزه علیه دولت و ملت ایران است، خاطرنشان کرد: امروزه اکثر منازل دارای ماهواره و به فضاهای مجازی دسترسی دارند. همه ما شاهدیم که در طول شبانه‌روز میلیون‌ها حمله و هجمه فرهنگی به ملت ایران می‌شود و شیعه و کرد و فارس و ترک و بلوچ و... نمی‌شناسد. لذا باید هوشیار باشیم و اجازه ندهیم جنگ نرم دشمن سبب ناراحتی و آلام خانواده‌های ما و تأثیرگذار بر فرزندان و پدران و مادران جامعه باشد.سوگند نامه معلمان

وی سپس عوامل ایجاد فاصله بین دو نسل را برشمرد و گفت: زمان و مکان، ضعف عقیده، نفوذ فرهنگی بیگانه، ازدیاد جمعیت، وجود رسانه‌ها و کاهش عاطفه از عوامل ایجاد فاصله و انقطاع دو نسل هستند.

این همایش که در نوع خود جالب توجه و زیبا بود از ظاهر چیدمان صندلی های سالن گرفته تا حضور چند نسل در آن تفاوت محسوسی با برنامه ها و همایش های گذشته داشت. ۳۳ نفر از معلمان و زحمتکشان شهرستان پاوه بازنشست شدند و دقیقا ۳۳ نفر معلم و دبیر تازه کار و جدید به جامعه فرهنگی شهرستان اضافه شدند.

قرائت سوگندنامه توسط ۳۳ معلم جدید آموزش و پرورش پاوه در ابتدای برنامه، از تفاوت های بنیادین این همایش با سایر مراسمات و همایش های برگزار شده در سطح استان و یا شاید کشور بود.
در طول این مراسم ماموستا مومن نوری و آقای فایق لطفی از بازنشستگان فرهنگی شهرستان پاوه به بیان خاطرات خود در طول دوران خدمت پرداختند. در پایان معلمان جدید الورود سال تحصیلی جاری با اهدای لوح تقدیر و هدیه ای از معلمان بازنشسته این سال آموزش و پرورش پاوه تجلیل کردند.

 

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 605659

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 14 =