فارس نوشت: درحالی که قیمت‌های حبابی سکه در بازار داخلی طی ساعت‌های مختلف رکورد جدیدی را به ثبت می‌رساند، مسئولان بانک مرکزی حراج گسترده سکه و شکست حباب در این بازار را منوط به بازگشت رئیس کل از اجلاس واشنگتن عنوان می‌کنند.

طی هفته‌های اخیر طلا در بازار داخلی هر روز یک رکورد جدید را به ثبت می‌رساند؛ این افزایش قیمت‌ها در بازار داخلی البته همراستا با بازارهای جهانی بود اما بازار سکه با اختلاف 40 الی 50 هزار تومانی گوی سبقت را از بازار جهانی ربوده و در ساعت‌های مختلف سکه‌های بهار آزادی با نرخ‌های جدید و البته گرانتری نسبت به روزهای گذشته قیمت‌گذاری می‌شوند.


وجود حباب در بازار سکه‌فروشی اینروزهای کشور امری مبرهن است که همگان از مقامات اقتصادی و بانکی تا فعالان بازار طلا و جواهر به آن اذعان دارند؛ اما با وجود اینکه وضعیت بازار اینچنین گزارش می‌شود به نظر می‌رسد مسئولان اقتصادی کشور تنها تمایل دارند نظاره‌گر این بورس‌بازی‌ها باشند.
مقابله با بورس‌بازی در بازار سکه و طلا از مواردی بود که از سوی بهمنی رئیس کل بانک مرکزی در هفته‌های اخیر اعلام شد اما با گذشت چند روز این سخنان وی، هنوز آرامش به بازار سکه برنگشته و همچنان قیمت‌ها به واسطه سفته‌بازی در بازار سکه روبه افزایش است.


این اتفاقات درحالی صورت می‌گیرد که به دستور بانک مرکزی حراج انواع قطعه سکه و شمش طلا در بانک کارگشایی صورت می‌گیرد اما مشاهدات خبرنگار فارس حکایت از جولان دلالان در جلسات حراج این بانک است.
باوجود اینکه قصد بانک مرکزی افزایش عرضه سکه به بازار و کاهش رشد حبابی قیمت‌ها در این بخش است اما آنچه این روزها در بانک کارگشایی اتفاق می‌افتاد بیانگر بورس‌بازی در سالن حراج علی‌الرغم هشدارهای بانک مرکزی است.


عرضه شمش و سکه بدون هیچ محدودتی تنها با ارائه کارت ملی به افراد موجب شده تا دلالان از این وضعیت سوءاستفاده نموده و با حضور در جلسات حراج و خرید سکه‌های 100 و 200 تایی در انواع مختلف و فروش آن در بازار آزاد سودهای میلیونی را ظرف کمتر از یک روز به جیب بزنند.


التهاب بازار طلا در روزهای اخیر مشابه بازار دلار در چند ماه گذشته شده است؛ در آن ایام نیز بانک مرکزی به منظور عرضه دلار در بازار اعلام کرد که صرافی‌ها ارز را بدون هیچ محدودیتی در اختیار متقاضیان تا سقف معین قرار دهند اما بعد از چند روز از گذشت این ماجرا بانک مرکزی مجدداً با صدور بخشنامه‌ای اعلام کرد که تنها به دارندگان گذرنامه و مسافران بلیط بفروشند؛ همین تصمیم موجب شد تا بعد از گذشت چند روز بازار دلار که گذرگاه دلالان از کولی تا کارمند شده بود به حالت عادی برگردد.


به نظر می‌رسد مسئولان بانک مرکزی باید در عرضه طلا و سکه از طریق بانک کارگشایی تغییر رویه‌ای صورت دهند و به جای اینکه سکه‌ها را از طریق چوب زدن بفروشند با قیمت واقعی بین مردم از طیق بانک‌های مختلف عرضه کند تا از سوداگری در این بازار کاسته شود.

 
همچنین اگر توجهی به خریداران سکه و مقدار عرضه در حراج صورت گیرد شاید همانند بازار سیاه دلار این بازار تهی از وجود دلالان شود. از سوی دیگر درحالی که برخی مسئولان بازار طلا و جواهر از وجود دست‌های پشت پرده برای بالابردن قیمت‌ها در بازار سکه و جلسات حراج بانک کارگشایی خبر می‌دهند هنوز اقدامی برای افشای ماهیت این افراد ودلایل بالارفتن قیمت‌ها صورت نگرفته است.

اما بااین وجود پی‌گیری‌های خبرنگار فارس از بانک مرکزی برای کسب اطلاع از اقدامات این بانک برای کنترل این بازار به اینجا رسیده است که طبق اعلام یک مقام مسئول و مطلع هرگونه تصمیم‌گیری برای حراج گسترده سکه و شمش منوط به بازگشت رئیس کل بانک مرکزی از اجلاس واشنگتن است.
وی ادامه می‌دهد: البته دبیر کل بانک مرکزی اختیار لازم را برای تصمیم‌گیری در این امر و عرضه شمش‌های 12.5 کیلوگرمی دارد ولی فعلاً تصمیمی در این باره اتخاذ نشده است.
این مقام مسئول می‌گوید: به محض اینکه آقای رئیس کل از سفر برگردند به طور حتم دستور حراج گسترده برای شکست حباب بازار سکه را صادر می‌کنند.

البته تلاش برای تماس با احمدی دبیر کل بانک مرکزی و همچنین غیاثوند مدیر اداره نشر و اسکناس این بانک تاکنون بی‌نتیجه مانده است.

امید می‌رود این مسئولان اقدامی برای اطلاع‌رسانی و تشریح گزارش‌های بانک مرکزی برای شکست حباب در بازار سکه انجام دهند.

/36

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 144800

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 7 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • جعفري IR ۱۱:۴۹ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۰
    0 0
    در تاريخ 14/7/88 از بانك رفاه كارگران تسهيلات قرض الحسنه سكه با كارمزد 4 درصد و 17قسط دو ماهه ( جمعاً 36 ماهه) دريافت كردم( 6سكه تمام، 6 عدد ربع و 5 عدد نيم سكه) در آن زمان كل مبلغ حاصل از فروش آن 2250000 تومان شد. تا كنون بنده 9 قسط به اضافه 160000 تومان كارمزد پرداخت كرده ام . 8 قسط باقي مانده با قيمت هاي امروز مبلغي در حدود 2300000تومان مي شود . يعني بيش از اصل وام. در واقع بنده براي وام به اصطلاح قرض الحسنه بيش از 100 درصد سود داده ام. كسي هم پاسخگو نيست
  • محمدرضا سجاديه IR ۰۴:۵۲ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۱
    0 0
    سلام تمام اين گراني هاي سكه به دست بانك مركزي است. خود بانك به چه قيمتي ميفروشد؟