محمدعلی آبادی که درابتدای دولت دهم به عنوان نامزد پیشنهادی ریاست جمهوری به منظور تکیه بر صندلی مدیریت وزارت نیرو برگزیده شده بود این بار با حکم رئیس جمهور به عنوان سرپرست وزارت نفت به جمع اعضای کابینه دهم پیوست.

 براساس این گزارش، در زمان تعیین ترکیب کابینه دهم از سوی رئیس دولت با توجه به تأکید به‌کارگیری علی‌آبادی در ترکیب کابینه و نگرانی از واکنش منفی مجلس نسبت به وی که ریشه در کارنامه مدیریت ورزشی وی داشت، دو گزینه برای ورود علی‌آبادی به کابینه پیش روی وی قرار گرفت، اول ورود به تیم نفتی کشور و قرار گرفتن زیر سایه مسعود میرکاظمی و دوم مطرح شدن به عنوان جانشین فتاح وزیر نیرو در دولت دهم.

گزینه اول را علی‌آبادی نپذیرفت و حاضر نشد در سایه وزیر سابق بازرگانی به وزارت نفت وارد شود، وزارتخانه‌ای که انتظار داشت خود بر مسند وزارتش تکیه بزند و در نهایت به رغم هشدارهایی که به علی‌آبادی داده شد وی در ترکیب کابینه به عنوان وزیر پیشنهادی نیرو به مجلس رفت و یکی از سه وزیری شد که نتوانست از مجلس رأی اعتماد بگیرد.

بعد از این ناکامی چانه‌زنی‌ها برای ورود به تیم میرکاظمی آغاز شد ولی این بار به دلیل شروطی که میرکاظمی برای ورود وی در ترکیب تیم نفتی مطرح کرده بود علی‌آبادی در مقابل در بسته قرار گرفت.

اما قبل از آنکه مذاکرات به نتیجه برسد جریان مطرح شدن علی‌آبادی به عنوان رئیس شرکت ملی نفت به مطبوعات کشیده شد و همین مسئله باعث ناخشنودی میرکاظمی شد.

در آنزمان میرکاظمی با تاکید بر شروطی حاضر به پذیرفتن علی آبادی به عنوان مدیرعامل شرکت ملی نفت شد.شروطی که در واقع استقلال عمل علی‌آبادی را در مقام رئیس شرکت ملی نفت سلب و امکان ایفای نقش وزیر در سایه را از وی سلب می‌کرد. در نهایت نیز به دلیل آنکه میرکاظمی حضور علی آبادی در جمع نفتی ها را منوط به استعفای خود از این سمت کرد احمدی نژاد از تصمیم خود گذشت و در نهایت مدیریت شرکت ملی نفت ایران پس از مدتی در اختیار قلعه بانی که گفته می شود یکی از یاران نزدیک مشایی است رسید.

دراین بین از چندی پیش به دلیل حضور علی آبادی در سفرهای نفتی احمدی نژاد چون مراسم افتتاح پالایشگاه نفتی آبادان، حدس و گمان ها برای نشستن علی آبادی بر مسند مدیریت نفت بالاگرفت.اگرچه این پیش بینی ها بیشتر معطوف به ریاست شرکت ملی نفت ایران می شد اما امروز طی حکمی علی آبادی بالاخره پس از دو سال تاخیر بر مسند نفت تکیه زد.

این در حالی است که در حال حاضر بحث ادغام دو زارتخانه نفت و نیرو مطرح است و به نظر می رسد تا آماده شدن لایحه ادغام و ارائه آن جهت تصویب به مجلس حضور وی در نفت قطعی است.

براین اساس اگرچه میرتاج الدینی از زمانی سه ماهه برای ارائه لایحه ادغام این دوزارتخانه به مجلس خبر می دهد اما کارشناسان تاکید می کنند در بهترین شرایط اواخر پاییز این لایحه به مجلس خواهد رفت که طی این مدت قطعا علی آبادی سکان مدیریت وزاراتخانه نفت را به دست خواهد گرفت.

علی آبادی کیست؟

محمد علی آبادی دارای سابقه بیش از 30 سال حضور در عرصه های فنی، مهندسی و مدیریتی کشور است .
محمد علی آبادی با اخذ مدرک کارشناسی عمران در سال 58 مقارن با پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی فارغ التحصیل شد متعاقبا اقدام به اخذ مردک کارشناسی ارشد پیوسته معماری نمود.
وی دارای 4 فرزند بوده و مهندسی راه و ساختمان خود را از دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در سال 58 و مدرک فوق لیسانس خود را در سال 78 اخذ کرد.
از جمله این سوابق می توان به موارد ذیل اشاره کرد: 

 - عضو شورای جهاد سیستان و مسئول کمیته عمرانی

- مدیر کل راه و ترابری گیلان

- معاون وزیر راه و ترابری و مسئول ستاد بازسازی وزارت راه

- معاون عمران و ساختمان بنیاد مستضعفان با بیش از یکصد شرکت عمرانی و ساختمانی

- معاون پشتیبانی جنگ بنیاد مستضعفان و مدیر عامل شرکت آجر ماسه آهکی اهواز

- عضو هیات مدیره سازمان مسکن

- عضو هیات مدیره سازمان مجری ساختمانهای دولتی

- مدیر عامل شرکت مادرتخصصی ایجاد محیط با زیرمجموعه ای به بزرگی شرکتهای عمرانی وزارت مسکن

- مدیر عامل شرکت تهران محک سازه

- مشاور ایران خودرو

- مشاور فنی معاونت عمران کمیته امداد امام خمینی (ره)

- معاون عمرانی شهرداری تهران

- عضو هیات مدیره مترو

- عضو هیات مدیره شرکت a.s.p

- رئیس مجمع شرکتهای عمرانی شهرداری تهران

- معاون رئیس جمهور و ریاست سازمان تربیت بدنی

- رئیس کمیته ملی المپیک جمهوری اسلامی ایران

- رئیس مجمع صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش کشور

- رئیس مجمع شرکت توسعه و تجهیز اماکن ورزشی کشور

- قائم مقام وزارت خانه جهاد کشاورزی

 رئیس سازمان شیلات کشور

 /221/39

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 155056

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ناشناس IR ۱۸:۵۴ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۲
    0 0
    خدا فقط رحم کند
  • بدون نام IR ۲۰:۲۰ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۲
    0 0
    ازاین همه سوابق کدومش ماله قبل ساله 84 هستش ؟؟؟
  • بدون نام IR ۰۶:۳۴ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۳
    0 0
    چرا اينقدر بي انصافيد . ماموريت اصلي مهندس علي آبادي توسعه وزرش در سراسر كشور بود كه ايشان با ساخت و ساز گسرتده اماكن ورزشي اين امر را به خوبي محقق نمود . بركات اين كار سالهاي آتي مشخص خواهد شد چرا كه از دل همين اماكن ورزشي كه در سراسر كشور و تاحتي روستاها كشيده شده قهرمانان بزرگي بيرون خواهد آمد . بي انصافي نكنيد و موفقيت ايشان در گسترش ورزش را ناديده نگيريد.
  • بدون نام IR ۲۲:۰۹ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۳
    0 0
    من فکر میکردم برای وزیر شدن باید تخصص آن را هم داشت
  • بی نام IR ۱۴:۵۴ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۵
    0 0
    این که سوال کردن نداره چون اقای رئیس جمهور تشخیص داده اند که ایشان از قشر شایسته ها هستند اگر یادتان باشد ایشان شعارشان شایسته سالاری بود از این ها گذشته چند نفر باقی مانده مثل مهره های شطرنج جابجا می شوند
  • کاوه IR ۰۵:۰۲ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۶
    0 0
    آب که از سر گذشت چه یک وجب چه صد وجب...
  • جمال IR ۰۵:۳۱ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۶
    0 0
    شرط احرازرابطه خوب است که ایشان دارد تخصص لازم نیست
  • مهندس بیکار IR ۱۶:۱۵ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۷
    0 0
    اگه منم پارتی داشتم همه این شغل ها رامی توانستم داشته باشم ولی ندارم و بیکار هستم