باید مبارزه با ماهواره سختگیرانه باشد، اما نیازی به تغییر در قانون ماهواره نیست

امیدسلیمی بنی: علی مطهری، نماینده اصولگرای مردم تهران در کافه خبر امروز اظهار کرد نیازی به تغییر در قانون مبارزه با ماهواره وجود ندارد و منافع این قانون در حال حاضر، بیش از ضررهای آن است.

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در پاسخ به این نظر که با توجه به آینده تجهیزات ماهواره ای که با وجود پیشرفتهای فناوری، ماهواره داشتن، "جرم مشهود" تلقی نمی شود، اظهار کرد: "به هر حال ممکن است در آینده این اتفاق بیفتد، ولی ما وظیفه داریم تا جایی که امکان داریم دسترسی به ماهواره برای مردم آسان نباشد."

گفتگوی مطهری با خبرآنلاین را در ادامه می خوانید:

آقای دکتر مطهری، در حال حاضر، جمع آوری دیشهای ماهواره ای در شهرها شروع شده، نظر شما درباره این روش مبارزه با ماهواره چیست؟

قانون داشتن تجهیزات دریافت ماهواره را ممنوع کرده، ما نیز باید با جرم مشهود مقابله کنیم. این هم بر عهده نیروی انتظامی گذاشته است که دیشهای ماهواره ای مشهود را جمع آوری کند. این قانون تا زمانی که پابرجاست باید اجرا شود. نه پلیس می تواند اجرا نکند و کسی می تواند بگوید قانون را فراموش کنید. البته طبیعی است تجسس در این باره، مانند سایر موضوعات کار نادرستی تلقی شود. اساسا ما مامور تجسس در زندگی مردم نیستیم. اگر برویم بگردیم دیش را پیدا کنیم و آن را جمع آوری کنیم، کار درستی نیست.

شما اطلاع دارید نیروی انتظامی چگونه ماهواره ها را جمع آوری می کند؟

خیر، من از عملکرد نیروی انتظامی اطلاع کافی ندارم و نمی دانم رفتارشان چگونه بوده. ولی فکر می کنم ما باید بیش از همه روی مردم کار کنیم، یعنی کاری کنیم مردم با اراده خودشان از برنامه های ماهواره ای کمتر استفاده کنند.

با این حال میزان جمع آوری دیش ها، نشان می دهد استقبال مردم کم هم نیست.

ببینید، قطعا خیلی از خانواده ها نیز مخالف استفاده از برنامه های ماهواره ای هستند. این طور نیست که دائم نیاز به توصیه ما باشد که نبینید. طبیعی است هر شخص سالمی که برنامه فارسی وان را دیده باشد، یا برنامه های نامناسب مبتذل را دیده باشد، با این برنامه ها مخالف باشند. حتی باید این را بپذیرید در قشر متجدد جامعه و کسانی که در باره مسایلی مانند پوشش اسلامی سهل انگار هستند، مخالفان زیادی درباره این برنامه های مبتذل وجود دارد. آنها نیز موافق بی بند و باری در جامعه و خانواده ها نیستند. موافق متلاشی شدن خانواده ها نیستند. ماهواره مشکلات زیادی را به وجود می آورد. مثلا آمار طلاق را بالا می برد. لذا نباید اینطور احساس کنیم اکثریت مردم دوست دارند برنامه های مبتذل را ببینند. از طرفی، طبیعت انسان جاذبه مسایل جنسی را می پسندد که این دوست داشتن به معنی موافقت نیست. اصلا قطع نظر از دستورات اسلام، وقتی با داوری عقل به موضوع ماهواره و برنامه های مبتذل آن نگاه می کنیم می بینیم عقل هم مخالف است وقتی این وسیله، این اندازه ضرر دارد، آزاد باشد.

با این وجود بخشی از انرژی نیروی انتظامی صرف جمع آوری تجهیزات ماهواره در کوچه و خیابان می شود. 

بله، خیلی از افراد ماهواره دار، هم متدین هستند. آنها از برنامه های دیگر استفاده می کنند. مثلات اخبار را می خواهند ببینند یا از برنامه های تخصصی و علمی استفاده می کنند و جالب اینجاست که خیلی هم مراقبت می کنند تا مثلا بچه های خانواده از کانالهای مبتذل استفاده نکنند. برای همین فکر می کنم باید این دو قضیه، یعنی اجرای قانون جلوگیری از دسترسی به ماهواره و استفاده غیر سرگرمی از ماهواره باید هر دو به شکل موازی با همدیگر پیش برود. قانون باید اجرا شود. دیشهای مشهود باید جمع آوری شود، بالاخره کار باید سخت باشد. دسترسی به ماهواره نباید آسان باشد. بیشتر باید به خود مردم کار کنیم تا با اراده خودشان از برنامه های مبتذل استفاده نکنند. مثل زمان شاه که مردم زیادی خودشان به اختیار خود، در خانه تلوزیون نداشتند و چون می گفتند احساس می کنیم باعث مشکل برای جوانانمان می شود. الان هم باید چنین شرایطی حاکم شود. یعنی مردم به اختیار خود، پای برنامه های مبتذل ماهواره ای ننشینند.

آقای دکتر، باز هم شما می گویید برخی از افراد دنبال استفاده غیر سرگرمی از ماهواره هستند. اطلاع رسانی درباره اخبار و رویدادها و یا دریافت اطلاعات علمی با ماهواره دارند. آیا نباید قانون دسترسی به ماهواره را برای استفاده های مشروع، تسهیل کند؟

اولا در قانون موجود استثناها به دقت مشخص شده اند. در بندهایی از این قانون برای استادان دانشگاه وغیره که نیاز به داشتن ماهواره دارند، استثنا قایل شدند. ببینید، هر قانونی منافعی دارد و مضاری، قانون خوب آن نیست که منافع داشته باشد و هیچ ضرری نداشته باشد، چنین قانونی وجود ندارد. در قانون خوب، همیشه منافع بر مضار می چربد. قانون فعلی مبارزه با ماهواره نیز مضاری دارد، ولی در مجموع به نفع کشور است و بالاخره تا زمانی که این قانون برقرار است باید اجرا شود.

یعنی شما احساس نمی کنید باید تغییری در قانون منع استفاده از ماهواره را در کمیسیون فرهنگی پیشنهاد کنید؟

خیر، فعلا احساس نمی کنم. چون اگر بخواهیم این قانون لغو بکنیم، راه دسترسی به ماهواره و شبکه های آن از جمله شبکه های مبتذل را آسان کرده ایم، این یک نوع تشویق مردم به این کار است، باید تا جایی که امکان دارد، دسترسی به ماهواره را سخت کنیم.

47/233

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 161643

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 17
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • نسل سوخته IR ۱۲:۰۲ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۸
    0 1
    کاملا درسته
  • ابراهیم IR ۱۳:۳۰ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۸
    1 0
    بفرمایید! مشکل طلاق و فحشا هم در جامعه با جمع آوری ماهواره حل شده. اصلا هم مهم نیست چرا مردم دنبال ماهواره میرن و هیچ ربطی هم به برنامه ها و خبررسانی نازل صدا و سیمای ما نداره.
  • آدم IR ۱۴:۳۴ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۸
    1 0
    یعنی برای جمع آوری دیش باید بیان دیش رو از پشت بام بندازن پایین و به مردم فحش بدن؟باید گفت تقبل الله
  • بدون نام IR ۱۴:۴۷ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۸
    1 0
    Hآقای محترم بجای مسائل حاشیه ای کمی به فکر کار برای جوانها باشید. نمی تونید در این مملکت چه خبر است...!
  • بدون نام IR ۱۷:۳۸ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۸
    1 0
    در کتاب شهید مطهری خواندم که میگفت(نقل به مضمون) "متاسفانه اسلام ما امروز اسلام نه است". واقعاً شما پسر همویید؟ هیچوقت پیشنهادی ایجابی ندیده ام ارائه دهید. همیشه همه نظراتتان سلبی بوده و معلوم است که وضعیتمان همینی میشود که الان هست!
  • پیمان CH ۰۷:۱۵ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۹
    1 0
    آقای مطهری بدون تمام کانال های ماهواره تو اینترنت پخش میشه... جلوی اونو چطوری می خواید بگیرید؟؟؟
  • بدون نام IR ۰۸:۰۹ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۹
    1 0
    با با کسی دوست نداشته باشه برنامه های شما رو ببینه چیکار کنه
  • افسوس IR ۰۸:۱۷ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۹
    0 1
    آدم خوبيه يعني ذاتش خوبه ولي نمي تونه با دنياي جديد ارتباط برقرار كنه.
  • ناشناس IR ۱۱:۱۲ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۹
    1 0
    ظاهرا شما نمایندگان محترم در میان مردم نیستید و خبر از هیچی ندارید آقای مطهری برای این حرفها دیر است اگر برنامه های صدا و سیما باندازه همه سلایق مردم تهیه شود کسی دنبال ماهواره نمیرود اما وقتی همه چی را محدود میکنیم حتی مسابقات ورزشی را بصرف اینکه آنجا در استادیوم تماشاچی زن هست آنوقت چه انتظاری دارید؟ آنی که میخواهد خلاف کند در هر جا و لباسی که باشد خلافش را میکند .
  • ناشناس IR ۱۱:۱۴ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۹
    1 0
    البته طبیعی است تجسس در این باره، مانند سایر موضوعات کار نادرستی تلقی شود. اساسا ما مامور تجسس در زندگی مردم نیستیم. اگر برویم بگردیم دیش را پیدا کنیم و آن را جمع آوری کنیم، کار درستی نیست.اما میروند و حتی مجوز ماهواره را هم میبینند اما ککشان نمیگزد
  • PIAZ IR ۲۰:۰۲ - ۱۳۹۰/۰۴/۱۹
    0 0
    ولی همه اين ها رو كنار هم بذاريم خوب و بد داريم. حالا كفه كدوم سنگينی ميكنه اين نظر خودتونه.
  • حامد IR ۰۷:۵۳ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۲
    0 0
    "برخی از افراد دنبال استفاده غیر سرگرمی از ماهواره هستند؛ اطلاع رسانی درباره اخبار و رویدادها و یا دریافت اطلاعات علمی" ---> اونوقت اگه دنبال سرگرمی باشن چه اشکالی داره؟ نتیجه گیری منطقی: رسانه ملی به اندازه کافی سرگرمه، همه هم باید به همین پخش با سلایق محدود، تن بدن... پی نوشت: تماشای فارسی1 هم تنها یک نوع سلیقه است، همه محکوم اند؟
  • بدون نام IR ۱۱:۴۹ - ۱۳۹۰/۰۴/۳۱
    1 0
    زاویه دیدتان حاکمیتی است تا منطقی
  • بدون نام IR ۱۰:۴۰ - ۱۳۹۰/۰۵/۲۲
    1 0
    منم از نظر ابراهیم درسته فکر میکنند دیش ها را جمع کنند همه چیز درست میشه نه آقا بدتر از این هم میشه
  • بدون نام IR ۱۸:۰۵ - ۱۳۹۰/۰۵/۲۳
    1 0
    اين وسط فقط نصاب سود ميكنه
  • علی IR ۱۰:۱۹ - ۱۳۹۰/۰۵/۲۴
    1 0
    طبق آیین دادرسی کیفری ورود به منزل افراد بایستی با حکم خاص قضایی انجام شود و برای ورود به هر آپارتمان حکم قضایی ویژه برای همان واحد مسکونی لازم است، در تصاویری که از جمع‌آوری ماهواره در اکباتان منتشر شده، در حالی که چهره ماموران مات شده، مشخص است که پای ماموری در حال انجام عملیات راپل از پنجره وارد خانه مردم شده است و یا طبق فیلمی کوتاه که چند روز قبل در برخی سایت‌های خبری منتشر شد، مامورانی که قصد ورود به آپارتمانی در اکباتان را داشتند با ساکنان خانه مشاجره کردند.
  • يك همشهري IR ۱۴:۰۵ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۹
    1 0
    به نظر من هرگاه بخواهيم يك سرگرمي نامناسب را از مردم بگيريم بايديك چيز بهتري معرفي كنيم و به ايشان بدهيم وگر نه نداشتن ان سرگرمي فقط عقده مي شود و دوباره به ان برمي گردند حالا شايد به طريقي ديگر