۰ نفر
۸ آبان ۱۳۸۸ - ۱۰:۰۲

شش ماه پیش، کشف فسیل کاملی از موجودی که حلقه گمشده داروین لقب گرفت، جهانیان را در شگفتی فرو برد. اما به نظر می‌رسد این فسیل آن‌قدرها هم کامل نیست و حتی به گروه میمون‌ها تعلق ندارد.

فاطمه محمدی‌نژاد: ظاهر هر چیزی می‌تواند فریبنده باشد. ایدا، فسیل کاملی که با لقب حلقه گمشده تکامل داروینی در اردیبهشت ماه امسال بیش از هزار بار در صدر اخبار قرار گرفت، آن‌قدرها هم کامل نیست و به‌دلیل آسیب‌های احتمالی فراوان، نمی‌تواند اطلاعات کافی از سیر تکامل باستان را در اختیار ما قرار دهد.

هنگامی‌که ایدا به جهانیان نشان داده شد، بسیاری از ماندگاری فوق‌العاده آن شگفت زده شده بودند. حتی آخرین غذای این حیوان نیز که 47 میلیون سال پیش خورده شده بود، در شکم این فسیل دیده می‌شد. شباهت‌های فراوان این فسیل با برخی پستانداران امروزی، یورن هوروم و همکارانش را در دانشگاه اوسلو در نروژ به این نتیجه رساند که این جانور می‌تواند به دو گروه باقیمانده از میمون‌ها مرتبط باشد.

اما به گزارش نیوساینتیست، این نتیجه‌گیری به شدت مورد بحث و انتقاد قرار گرفت؛ به‌طوری‌که در تحلیل‌های جدید توسط اریک سایفرت و همکارانش از دانشگاه استونی‌بروک نیویورک، نظری مخالف آن دارند. این گروه به تازگی فسیل 37 میلیون ساله دیگری را در مصر کشف کرده‌اند.

تکامل همگرا
گروه سایفرت، تحقیقاتی را بر 117 گونه منقرض شده و باقیمانده باستانی انجام داد. سایفرت معتقد است با وجود این‌که ایدا شاخصه‌هایی دارد که در دیگر فسیل‌های باستانی دیده نمی‌شود، آناتومی که نکات تکاملی را ارائه دهد، به‌خوبی حفظ نشده است.

سایفرت می‌گوید: «هنگام بررسی آناتومی‌ای که تحقیقات نخستین بر آن استوار است، ایدا به طرز عجیبی عاری از هرگونه اطلاعات است. جمجمه، شکسته و زانوها آسیب دیده‌اند. این دو منطقه از مهم‌ترین قسمت‌ها برای درک تکامل اولیه هستند. اما درمورد فسیل دوم؛ علی‌رغم این‌که چیزی جز استخوان آرواره نیست، اطلاعات بیشتری نسبت به پسرعموی نزدیک خود ارائه می‌دهد. دندان‌های این فسیل که از قطعات آرواره و صدها دندان تشکیل شده، بی‌شک نسبت به ایدا اطلاعات بیشتری به ما می‌دهد.»

جنگ فسیلی
مارک گودینوت، دیرینه‌شناس موزه ملی تاریخ طبیعی پاریس معتقد است سایفرت درست فکر می‌کند. وی می‌گوید: «چون ایدا آسیب دیده است، برخی خصوصیات آن را نمی‌توان بررسی کرد.»

اما هوروم با ابزار تعجب از اظهار نظر سایفرت می‌گوید: «چه‌طور یک قطعه کوچک از یک آرواره می‌تواند بیشتر از یک اسکلت کامل اطلاعات داشته باشد؟ ما در مرحله سی.تی.اسکن با کیفیت بالا هستیم تا ساختمان دست‌ها و پاهای این فسیل را به دقت نشان دهیم . بنابراین تصاویر واضح‌تری از آن به‌زودی منتشر خواهد شد.»

آلفرد روزنبرگ از کالج بروکلین دانشگاه نیویورک از اظهارات هوروم حمایت می‌کند: «ایراد سایفرت و گروهش از ایدا پوچ و تهی است، زیرا تعداد کمی‌به فسیل اصلی یا تصاویر با کیفیت آن دسترسی داشته‌اند.»

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 22038

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 7 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۶:۰۳ - ۱۳۸۹/۰۲/۱۱
    0 0
    به به من اسمم آیدا ست با این فسیل وگولی هم اسمم .
  • بدون نام IR ۱۲:۲۵ - ۱۳۸۹/۰۲/۲۸
    0 0
    باورم نمیشه این دانشمند اینــــــقدر احمق بوده که اسم دخترشو روی این فسیل گذاشته.
    • محسن IR ۱۴:۲۰ - ۱۳۹۰/۱۱/۲۶
      0 0
      ببخشید شما بین این همه مطلب که میشه گفت گیر دادید به اسم اون بدبخت
    • ايدا.م IR ۱۷:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۵
      0 0
      اين كه ديگه حسودي نداره اسم ايدا به قبل ازبشريت هم رسيده....
  • ا.محمدي نژاد IR ۲۰:۱۷ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۷
    0 0
    اسم ايداروش گذاشتين هيچي نگفتيم حالاهم ديگه بگين به دردنخوره خوب