شیرین عبادی در بلژیک آنچه را می خواست درباره ایران گفت.

به گزارش خبرآنلاین نتیجه سفر شیرین عبادی به بلژیک فقط ملاقات با خاویرسولانا مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و قول گرفتن از او برای حل مشکل تشکل اش نبود؛ او علاوه بر این که فرصتی برای ابراز گلایه هایی در هر جمعی از بسته شدن کانون مدافعان حقوق بشر - که وی ریاست آن را به عهده دارد- یافت، از فرصتی که برای بیان نظراتش درباره مردمسالاری دینی، تشکل های زنان در ایران و ضرورتهای اصلاحات حقوقی در ایران فراهم شده بود استفاده کرد.

وی در نشست خبری که دوم مارس -دوشنبه- در بروکسل برگزار شد در پاسخ به خبرنگاری بلژیکی که از او درباره تشکلهایی در ایران درباره حقوق زنان با رویکرد اسلامی فعالیت می کنند بدون این که در پاسخ اش اشاره ای به تشکل های غیردولتی زنان در ایران داشته باشد تصریح کرد: «من با فمینیسم اسلامی کاملا مخالفم. با اعلامیه حقوق بشر اسلامی مخالفم. با دمکراسی اسلامی مخالفم.»

عبادی اظهار داشت: «واژه‌هایی مانند حقوق زنان، فمینیسم، حقوق بشر و دمکراسی مفاهیمی هستند که در همه جای دنیا یک معنا و تعریف دارند. معنایشان در شرق و غرب یکی است. آنهایی که صحبت از فمینیسم اسلامی یا حقوق بشر اسلامی می کنند، منظورشان چیزی غیر از دموکراسی و فمنیسم است.»

شیرین عبادی با این که صریحا مخالفت خود را با فمینیسم اسلامی ابراز کرد اما در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت:«اسلام این ظرفیت را دارد که برابری زن و مرد را تضمین کند. یک زن مسلمان می تواند فمنیسم باشد، چنان که من فمنیسم هستم و مسلمانم؛ اسلام این پتانسیل را دارد که برابری حقوق زن و مرد را فراهم کند. باید تفسیر مدرن و صحیحی از اسلام داشته باشیم که بتوانیم این برابری را نشان دهیم. بنابراین، زن مسلمان که فمنیسم است واژه ای درست است اما فمنیسم اسلامی غلط است.»

او در تشریح آنچه باید در قوانین ایران اصلاح شود «اولویت را با اصلاح قانون خانواده» عنوان کرد.

عبادی در پاسخ به این سوال که اولویت مطالبات زنان ایران کدام‌اند، پاسخ داد:«اصلاح قوانین خانواده از اولویت برخوردار است و فوری‌ترین قانونی ست که باید اصلاح شود.»

خبرنگاری با اشاره به آنچه نقل قول یکی از نمایندگان زن در مجلس شورای اسلامی که گفته بود بیش از 50 تن از اعضای مجلس شورای اسلامی چند همسره هستند، نظر شیرین عبادی را جویا شد. وی گفت در این مورد نمی‌تواند اظهار نظری کند، اما اعلام کرد که با چندهمسری مخالف است و ادامه داد: در فرهنگ ایرانی به چندهمسری به دیده منفی نگاه می‌شود و فرهنگ ایران نمی‌تواند پذیرای چندهمسری باشد.

عبادی همچنین در نشستی نیز که به دعوت مجله «ام- او» سخن می گفت به ذکر آنچه موارد نقض حقوق بشر در ایران خواند پرداخت. او از آنچه «نابرابری‌های حقوقی، موج دستگیری‌ها، چندهمسری، نبود عدم تضمین آزادی بیان در قانون اساسی، آزار و اذیت بهائیان و تلاش و مبارزه فعالین جنبش‌های زنان و دانشجویی برای تحقق مطالباتشان» خواند سخن گفت.

شیرین عبادی در پاسخ به شرکت‌کننده ای که از او پرسید چرا با توجه به وجهه بین‌المللی‌اش، دولت در تبعید تشکیل نمی‌دهد، گفت: «من فعال حقوق بشرم و نه یک سیاستمدار.»

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 4846

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 13 =