پای محیط زیست و مراکز علمی به اختلاف نظرمجلس و دولت کشیده می شود.

  آذرجزایری: ماجرا همچنان ادامه دارد.ظاهرا پاسخگویی وزیر نفت در خصوص آلوده نبودن بنزین تولیدی در پتروشیمی ها نمایندگان مجلس را هنوز مجاب نکرده و هنوز هم بهارستانی ها در خصوص اظهارات اخیر معاون این وزیر دولت دهم که برخی از نمایندگان مجلس را به طور غیر مستقیم به همراهی با دشمنان نسبت داده بود گلایه دارند.برهمین اساس است که هنوز نمی توان پایان خوشی برای بی کیفیت  بودن یا نبودن بنزین پتروشیمی ها و بی خیال شدن نمایندگان مجلس در خصوص پیگیری جدی این بحث نوشت.چرا که در حال حاضر مرکز پژوهش های مجلس همچنان مصرانه تاکید می کند بنزین تولیدی در پتروشیمی ها به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی بنزن و ترکیبات آروماتیکی و الفینی با آلودگی هایی همراست و در عین حال وزیر نفت نیز همچنان تاکید دارد این بنزین منطبق بر استانداردهاست و مردم نباید نگران آلودگی این بنزین باشند.

به گفته یک عضو کمیسیون انرژی مجلس، در جلسه ای که در این کمیسیون در خصوص آلودگی بنزین برگزار شد و میرکاظمی هم مهمان دعوت شده این نشست بوده نمایندگان از اظهارات اخیر معاون این وزیر در امور پتروشیمی که تاکید کرده است بنزین تولیدی در واحدهای پتروشیمی متناسب با استانداردهای جهانی بوده و ارتباط دادن آلودگی هوای تهران به بنزین تولیدی پتروشیمی ترفند دشمنان است و به طور غیر مستقیم نمایندگان مجلس را زیر سوال برده بود گلایه کردند که میرکاظمی در این خصوص ابراز بی اطلاعی کرد اما همین بی اطلاعی نیز نتوانست نمایندگان را راضی کند.

براساس اظهارات جهانبخش امینی در حال حاضر اغلب نمایندگان ازاین توهین گلایه دارند و ابراز بی اطلاعی وزیر نفت از این اظهارنظر معاونش باعث افزایش ناراحتی برخی از بهارستانی ها شده است.

در این بین اگرچه این وزیر دولت دهم بر آلوده نبودن بنزین تولیدی پتروشیمی ها تاکید می کند اما مرکز پژوهش های مجلس نظری دیگر دارد.مرکز پژوهش های مجلس همچنان بر تولید بنزین در پتروشیمی ها به عنوان یکی از دلایل اصلی آلودگی هوا یاد می کند. به گفته این نماینده مجلس،در حال حاضر قرار شده است بنزین تولیدی پتروشیمی ها در اختیار چند نهاد علمی و سازمان محیط زیست قرار بگیرد و نتیجه علمی این آزمایش ها مبنای تصمیم گیری نمایندگان مجلس قرار بگیرد.

به گفته او،بحث ها همچنان ادامه دارد و باید جایی به دنبال رفع این تناقض ها بود و برای اثبات آن باید هر چه زودتر وزارت نفت برای تایید علمی بنزین تولیدی در پتروشیمی ها فکری اساسی کند و گرنه مجلس شخصا وارد این مساله خواهد شد.

امینی همچنین از پیگیری جدی این امر توسط کارشناسان ویژه کمیسیو ن انرژی به همراه مرکز پژوهش های مجلس در این خصوص خبر داد و متذکر شد : به زودی جزییات این کنکاش ها منتشر خواهد شد.

موید حسینی صدر هم عضو دیگری از کمیسیون انرژی مجلس است که با تایید اظهارات امینی تاکید می کند:با اینکه مسوولان نفتی این مساله را به طور کامل رد می کنند اما ما به طور جدی در پی بررسی این مساله هستیم.

عضو دیگری از کمیسیون انرژی هم اگرچه براین باور است که مسوولان نفتی درست می گویند اما در عین حال تاکید می کند:راه برای بهتر شدن کیفیت بنزین همچنان باز است و ما اول راهیم.

ادیانی راد با تاکید بر این امر متذکر می شود:استاندارد نبودن بنزین تولیدی در پتروشیمی ها خلاف نظرهای علمی و کارشناسی است اما منکر این مطلب هم نمی شوم که با استانداردها فاصله زیادی داریم و باید تلاش کنیم تا بنزین با کیفیت تری را عرضه و در اختیار مردم قرار دهیم.

بنزین وارداتی هست چرا تولید اضطراری؟

از سویی دیگر در حال حاضر اغلب کارشناسان بر بی کیفیتی بنزین تولیدی پتروشیمی ها و تشدید آلودگی ناشی از سوخت این بنزین در اگزوز خودروها اصرار دارند تا جاییکه محمد صدری کارشناس حوزه انرژی تاکید می کند:مقادیر بنزین و ترکیبات آروماتیکی و الفینی به میزان بیش از حد استانداردهای داخلی و خارجی و یورو5 در بنزین تولیدی پتروشیمی ها وجود دارد.بنابراین به کارگیری بنزین تولیدی از ترکیبات بنزن،الفین و آروماتیک ها تنها در شرایط اضطراری تحریم می تواند توجیه پذیر باشد.

بر همین اساس هنوز چند روزی از بی نیازی ایران از واردات بنزین با تولید این فراورده در پتروشیمی ها نگذشته بود که وزیر نفت در جمع رسانه ها از افزایش تمایل کشورهایی گفت که در تلاشند تا بازهم بنزین خود را به ایران بفروشند.پس از انتشار این خبر بود که رویترز از واردات مجدد بنزین توسط ایران خبرداد و در این بین به آمارهای دقیقی از میزان بنزین تحویلی و بندری که محموله به آن فرستاده شده اشاره کرد.این خبر کافی بود تا تمام رسانه های داخلی به دنبال پاسخ وزیر نفت در خصوص این واردات در شرایط بی نیازی باشند و تا کنون نیز با وجود انتشار آمار واردات بنزین در سه ماه اخیر اما هنوز در این مورد می توان گفت مسوولان سکوت اختیار کرده اند و پاسخی به این سوالات نمی دهند.اخیرا نیز باز هم رویترز از واردات مجدد محموله ای جدید به ایران خبر داده است که درصورت صحت این اخبار واردات بنزین به ایران روال پیشین خود را در پیش دارد و ضرورتی برای تولید اضطراری احساس نمی شود.براین اساس هنوز معلوم نیست وزارت نفت با چه استدلال و مطقی تولید بنزین در مجتمع های پتروشیمی را همچنان همانند سابق با تولید روزانه حدود 20 میلیون لیتر ادامه می دهد؟

در این بین کارشناسان به دلایل دیگری بر اثرات مخرب بنزین تولیدی در پتروشیمی ها نیز اشاره دارند. به گفته صدری کارشناس ارشد حوزه پالایش فراورده های نفتی، به کارگیری فراورده های تولیدی تحت چنین شرایطی در عملکرد موتور و سیستم سوخت رسانی مشکل ایجاد می کند.در عین حال این کارشناس تاکید می کند تا کنون نه پژوهشگاه صنعت نفت و نه سازمان بهینه سازی مصرف سوخت این بنزین تولیدی را مورد آنالیز قرار نداده اند واظهار نظر علمی از این سازمان و پژوهشگاه به گوش نمی رسد در حالیکه تنها مسوولان نفتی چون معاون وزیردر امور پتروشیمی ،پالایش و پخش فراورده های نفتی و یا وزیر نفت در این خصوص اظهار نظر می کنند اما هیچ گونه پشتیبانی عملی پشت این اظهارنظرها ننشسته است.به گفته محمد صدری در شرایط تحریم تولید بنزین در پتروشیمی ها بهترین تصمیم است اما در شرایطی که راه واردات بنزین باز است بهتر است از بنزین وارداتی استفاده شود./121

  

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 120370

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 8 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مجيد IR ۰۶:۱۵ - ۱۳۸۹/۱۰/۱۳
    0 0
    جل الخالق!!! بابا يه آزمايش كردن و بررسي و تطابق بااستاندارد كه كاري ندارد كه برايش در مجلس و دولت چند ماه هست بحث و جلسه و اره و نه راه انداخته‌اند. جدااز صحت و سقم اين قضيه آلودگي و ...، دعوا شخصي شده كه چرا به من (نوعي) نماينده توهين شده يا نشده. «« والله كسي به فكر مردم بدبخت نيست »» ، وگرنه با 3 فوريت (در واقع 3 سوت) ميشه بنزين مربوطه را آزمايش و بررسي كرد.
  • بدون نام IR ۰۸:۵۸ - ۱۳۸۹/۱۰/۱۳
    0 0
    ای بابامگر بحث برنجهای آلوده حتی بعد از اثبات به جایی رسید؟
  • حسین صادقیان IR ۱۰:۰۹ - ۱۳۸۹/۱۰/۱۳
    0 0
    با تشکر از خبر خانم جزایری ما آخر نفهمیدیم بنزین وارد میکنیم یا صادر