ژپتو شروع می​کند به آوزار خواندن: «دروغ مثل سالادی توی عروسی​هاست که همیشه باید باشه... دروغ چاشنی همه نارو زدن هاست...بی دروغ نه کسب و کاری هست نه تجارتی...حالا منم می خوام یه دروغ بگم: رحمت بر فقیران و بیچارگان...»

به گزارش خبرآنلاین، کتاب «پینوکیا» و چند نمایشنامه دیگر نوشته استفانو بننی با ترجمه سارا شهسوار حقیقی از سوی نشر نیلا با قیمت 3500 تومان منتشر شد. نویسنده که خود طنزپرداز است و نمایشنامه نویسی و کارگردانی در کارنامه هنری اش ثبت شده، ضمن شوخی با اثر شناخته شده و جهانی پینوکیو، برخی معضلات اجتماعی را هدف گرفته است.

 

در این کتاب، پینوکیا یک دختر است‌، پدر ژپتو هم آن نجار پیر ساده نیست که از روی عشق این عروسک چوبی را ساخته باشد بلکه آن‌را از یک کارخانه‌ تولید‌کننده‌ این محصول خریداری کرده و صاحب بروشور و کاتالوگ است! اگر در پینوکیوی کلاسیک تاکید بر ضد ارزش بودن دروغ و دروغ‌گویی می‌شود و دماغ دراز پینوکیو فرجام آن است این‌جا در یک چرخش کامل دروغ به اصل ارزشمند و اصیل تبدیل می‌شود، گویی دروغ‌پردازان سالم‌ترین و پاک‌ترین افراد جامعه هستند و دروغ‌پردازان‌ به‌عنوان یک مصلحان اجتماعی دیده می‌شوند و افراد پاک صرفا از سر ضعف و بی‌اعتمادی نمی‌توانند دروغ بگویند‌.

 

در واقع بننی از این طریق و هجو و شوخی با داستان پینوکیوی معروف خواسته این ارزش از دست رفته را _ راستگویی _ دوباره به گوش مخاطبانش برساند بنابراین تصمیم گرفته با تغییر موقعیت‌های یکی از معروف‌ترین داستان‌ها با پس زمینه‌ طنز ( مثلا شب ‌زنده‌داری های کنونی پدر ژپتو) این معضل اخلاقی را به ما یاداوری کند.


مجموعه‌داستان پینوکیا علاوه بر نمایش‌نامه‌ مذکور شامل چند نمایش‌نامه‌ دیگر نیز هست که مهم‌ترین ویژگی شان پرداختن به معضلات اجتماعی و بی‌عدالتی و تناقضات اخلاقی انسان‌ها و حتی محیط زیست از دید طنز و کمیک هست‌.

 

شوخی با عناوین و داستان‌های‌ پینوکیو، دکتر ژیواگو و گریمهیلد (‌ملکه‌ خودخواه داستان سفید برفی و هفت کوتوله) توانسته گاه شوخی‌های ظریف و نقادانه‌ای به‌ خوی و فطرت بشری مانند داستان گریمهیلد داشته باشد - در این داستان جامعه از دید زنی مورد نقد قرار می گیرد که زمانی صاحب قدرتی بوده و می‌توانسته با آن خیلی‌ها را به ستوه‌ آورد اما اکنون به دلائل مختلف بازارش خریداری ندارد.


 

بنابراین گزارش، در بخشی از این نمایشنامه می خوانیم:

ژپتو: تو برنامه ریزی شده ای...توی کتابچه راهنمات نوشته...یعنی بچه مورد نظر به عنوان مثال می تواند محاسبات مشکل و پیچیده انجام دهد...خب امتحان می کنیم: ششصدهزار و سیصدو چهل و دو ضرب در بیست و هفت؟

پینوکیا: سیزده میلیون و هشتصد و بیست و هفت هزار و سیصد و چهل و دو. حالا اگه مثلا اشتباه کرده باشم تو از کجا می فهمی؟

 

ژپتو: عجب اخلاقی داری ها! من بهت اعتماد می کنم، تو مارک خوبی هستی. حالا بگو پایتخت هندوراس؟

پینوکیا: تجکچخرالاغردجوچبشمتلتکا جشمتنسکار زد بستغرطلزانک.

ژپتو: نه، یا داری اشتباه می کنی یا دستم بندازی. اما تو کتابچه راهنمات ننوشته بود که بلدی دستم بندازی. (از روی کتاب می خواند) مدل پین 452 توانایی شوخی کردن، مسخره کردن یا کنایه زدن ندارد...

 

ساکنان پایتخت برای تهیه این کتاب (در صورت توزیع در بازار نشر) می توانند با شماره 20- 88557016 سامانه اشتراک محصولات فرهنگی؛ سام تماس بگیرند و کتاب را در محل کار یا منزل _ بدون هزینه ارسال _ دریافت کنند. هموطنان سایر شهر‌ها نیز با پرداخت هزینه پستی ارسال، می‌توانند تلفنی سفارش خرید بدهند.

6060

کد خبر 200170

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 7 =