فارس نوشت:

مدیر کل تامین و توزیع وزارت صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه وزرات جهاد کشاورزی در تولید محصولات برنامه ندارد و با ما همکاری نمی کند، گفت: برای ماه رمضان 50 هزار تن مرغ نیاز داریم.
علی اکبر پورکاوه  در واکنش به این سوال که چندی است موضوع افزایش قیمتها باعث بحث و جدل هایی میان مسوولان شده است و اخیرا وزیر جهاد کشاورزی با رفع هرگونه نقصان و کم کاری از خود تمامی تقصیر ها را به گردن تنظیم بازار و وزارت صنعت، معدن و تجارت انداخته است، اظهار داشت: مسلما دوستان ما در جهاد کشاورزی زحماتی می کشند ولی کاش این کارها را با برنامه انجام دهند . مثلا ما برای تنظیم مرغ بازار شب عید تناژ مورد نیاز بازار را از چندی قبل به آنها گفته بودیم ولی متاسفانه وقتی به زمان مصرف رسیدیم متوجه شدیم تولید اسفند ماه آنان حتی از تولید بهمن ماه هم کمتر است یعنی بواقع با برنامه کار نشده بود.

وی افزود: ما از شش ماه قبل به معاونین جهاد می گفتیم بزودی دچار کمبود گوشت قرمز می شویم و قیمتها بالا می رود اما آنان اظهار می کردند که ما الان نگران نیستیم و وقتی گران شد چاره ای می کنیم. خب چه شد؟ درست مطابق با پیش بینی ما بازار با کمبود مواجه شد و قیمتها بالا رفت و آنها هم کاری نکردند تنها به چند مصاحبه بسنده کردند که تنظیم بازار کارش را انجام نداده است. انصافا اگر ذخایر شرکت پشتیبانی امور دام به فریاد بازار نمی رسید مشکلات زیادی پیش میامد و خدا می داند الان قیمتها چه وضع بدتری داشت.

مدیر کل تامین و توزیع وزارت صنعت در پاسخ به این سوال که چرا از قبل نیازهای بازار را به جهاد کشاورزی نمی گویید؟ گفت: ما همواره این موضوع را در جلسات تنظیم بازار تذکر می دهیم و گاهی انرا کتبا هم اعلام می کنیم. اجازه بدهید همین الان یک موضوع را اعلام کنم. ما برای آغاز ماه رمضان که مرداد ماه است باید بین ٣٠ تا ٥٠ هزار تن مرغ ذخیره کنیم این را قبلا گفته ایم الان هم می گوییم حالا صبر کنید ببینید چه اتفاقی می افتد. بعید می دانم آنان کوچکترین برنامه ای در این زمینه داشته باشند به این علت که هرگاه بازار بدلیل کمبود موجودی ناشی از ضعف برنامه تولید دچار التهاب می شوند آنها با ارامش مصاحبه می کنند و می گویند تنظیم بازار کارش را انجام نداده و یا مثلا می گویند چرا واردات صورت گرفته است.

وی افزود: پنهان شدن در پشت شعارهای خوب مثل حمایت از کشاورز و دامدار نباید موجب شود کاستی خویش را نبینیم و دیگران را متهم کنیم. جالب است که آنان حتی سهم اندکی از بی نظمی در بازار را که ناشی از نوسانات تولید است نمی پذیرند.

پورکاوه در پاسخ به این سوال که وزیر جهاد کشاورزی سال گذشته اعلام کرد حدود چهارده میلیون تن گندم تولید خواهیم کرد با توجه با اینکه بعد از اجرای قانون هدفمندی مصرف گندم حتی کاهش پیدا کرده بود چرا ما نهایتا وارد کننده گندم شدیم؟ گفت: این سوال را باید از وزارت جهادکشورزی پرسید این اتفاقا سوال ما و خیلی های دیگر نیز هست. ما با موجودی خیلی خوبی از گندم وارد سال ٩٠ شدیم و شروع به خرید گندم کردیم و تا جایی که به خاطر دارم کمتر از ٦ میلیون تن گندم به ما فروخته شد. در جلسات مختلف هم گفتیم که تولید کاهش داشته اما آنان هر بار به گونه ای ما را متهم به طرفداری از واردات می کردند.

وی افزود: در پاسخ به درخواست ما برای تامین نیاز بازار از طریق خرید خارجی می گفتند گندم در کشور هست شما نمی دانید تا جاییکه در ماههای گذشته سطح ذخایر ما به خط قرمز رسید و با یک تلاش شبانه روزی و همراهی بانک مرکزی و وزارت اقتصاد بدون ایجاد دلهره برای مردم مشکل را حل کردیم. شاید روزی روزگاری توانستیم به مردم بگوییم در این ایام چه گذشت. آنها هم مثل همیشه بدون اینکه از رفتار خود شرمنده باشند توجیهات مختلفی را ارائه کردند.

مدیر کل تامین و توزیع وزارت صنعت گفت: ببیند تولید کشاورزی در کشور ما هنوز هم متاسفانه تابع شانس و تصادف است مثلا اینکه سال بارانی باشد یا نه هنوز روی تولید ما موثر است. بعلاوه قیمت برخی نهاده های دامی که از خارج وارد می شود بازار دام و طیور را تحت تاثیر قرار می دهد. البته همکاران ما در جهاد کشاورزی هم کارهای زیادی انجام می دهند ولی بهرحال کشت و محصول در مزرعه و روستاست و نه در شهر و اداره و باید در کف مزرعه به داد تولید رسید.

3939

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 211618

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 6 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • احمد IR ۱۶:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۱
    1 0
    مدیرکل محترم متاسفانه دغدغه تنظیم بازاررانداردایشان صرفاعلاقمندواردات وپرداخت یارانه به تولیدکننده خارجی میباشندزیراکه درزمینه تولیدمرغ نه که کمبودوجودنداردبلکه اضافه هم هست مشکل درتامین نهاده وعلی الخصوص سویااست که ازعیدوعده واردات سویارامیدهندکه هنوزعمل نشده است ایشان نهاده راواردکنندآنوقت زمانی است که مرغ راصادرخواهندکرددرسال تولیدملی بایداین آقایان هم برنامه داشته باشندچراسه ماه است سویااز5000ریال به 17000ریال آنهم نایاب رسیده است چون پشتیبانی اموردام برنامه نداردکه نهاده راپشتیبانی کندوصرفابه فکرواردات هستند