سایت انتخاب نوشت:

جمعی از جوانان، فعالان سیاسی، هنرمندان و روزنامه نگاران، در آستانه دوم خرداد با سید محمد خاتمی دیدار و گفت​وگو کردند. سیدمحمد خاتمی در این دیدار  گفت: امیدوارم دور دوم مذاکرات هسته ای که در سالروز این حماسه بزرگ صورت می گیرد به نتیجه مطلوبی که عزت و مصلحت ملت در آن است، برسد و تهدیدها و فشارها را روی ملت ما کم کند یا انشاء الله بر دارد.
رییس جمهور پیشین کشورمان همچنین گفت: به دوم خرداد نباید به عنوان یک واقعه ای که نظیر آن بارها در انقلاب اسلامی رخ داده است، نگریست و درباره شخص و اشخاص سخن گفت، بلکه دوم خرداد را باید به عنوان تجلی اراده و خواست تاریخی مردم دید. در دوم خرداد حادثه ای غیرمترقبه رخ داد که عامل اصلی آن مردم بودند و عاملیت مردم هم نه با اعمال فشار، بلکه با مسالمت و با ابراز رأی آگاهانه تحقق یافت. به عبارت دیگر خواست تاریخی مردم و امید به تحقق آن دوم خرداد را رقم زد، نه این که ملت فقط یک تفنن سیاسی کرده باشد.
اهم سخنان سید محمد خاتمی در ادامه می آید:
  • ادعای من این است که دوم خرداد حاصل مواجهه دو دیدگاه، دو طرز تلقی از انقلاب و جمهوری اسلامی و دو تشخیص اولویت و دو نقطه نظر درباره مصالح و امنیتی ملی و جایگاه مردم نسبت به قدرت بوده است و کسانی که رأی داده اند یا اغلب آنان، توجه به این اختلاف دیدگاه و نظر داشته اند.
  • در همین جا بگویم که من احترام زیادی برای جناب آقای ناطق نوری قائلم. ایشان از چهره های ارزنده و با سابقه و روشن بین و خیرخواه هستد. وقتی می گویم دو دیدگاه به هیچ وجه در صدد نفی و حتی نقد دیدگاه های شخصیت عزیزی چون آقای ناطق نوری نیستم، ولی در جریان انتخابات به حق یا ناحق هر کدام از نامزدها به عنوان نماینده دیدگاه و رویکردی خاص معرفی شدند و ادعای من این است که رأی مردم بیش از آن که به شخص باشد به دیدگاه تعلق گرفت.
  • فکر و شخصی در جریان انتخابات پیروز شد که شعارهایی متفاوت و رویکردی خلاف آنچه جریان داشت مطرح کرد و با این که جز در میان بخشی از نخبگان و خواص در میان توده مردم چندان شناخته شده نبود یا کمتر شناخته شده بود در مدت دو سه ماه با حضور در میان مردم و طرح رویکردها و دیدگاه های خود مورد استقبال غیرمترقبه قرار گرفت و سکان اجرایی کشور به دست او سپرده شد.
  • بعد از دوم خرداد ادعا شد که مردم از همه چیز راضی بودند، جز از مدیریت موجود و اوضاع اقتصادی و در واقع مردم رأی به تغییر شیوه مدیریت و بخصوص در بخش اقتصادی داده اند! ولی این ادعا باطل است، زیرا در جریان انتخابات معلوم شد که من به دولت و ریاست دولت وقت نزدیک ترم تا رقبای من و تازه اگر مشکلات فقط اقتصادی بود که دیگران بیشتر شعار اقتصادی داده بودند و راه کارهای حل آن را نیز بیان می کردند.
  • من نیز معتقدم نارضایتی وجود داشته است، ولی به این معنی که در متن جامعه ذهنیت و نیازهایی وجود داشته است که نظام با رویکرد رایج نتوانسته است به آن پاسخ بگوید و برای حل مشکل دو راه متصور کرده است. یکی براندازی نظام و دیگر اصلاح رویکردها و سیاست ها با حفظ نظام و مطمئنا مردم ما هم به دلیل دلبستگی به اصل انقلاب و نظام و نیز به دلیل پرهیز از تنش و مشکلات ناشی از آن میل خود را به اصلاح در درون نظام نشان دادند که عین مدعای ما است.
  • مردم به هیچ وجه خواستار بر هم زدن اوضاع و دگرگونی اساسی نبودند. به هیچ وجه در اکثریت نشانی از رویگردانی از اصل انقلاب و حاصل آن جمهوری اسلامی نبود. به نظام و کشور خود دلبسته بودند. البته مسلما عده ای بوده و هستند که این وضع را و انقلاب را قبول نداشته و ندارند ولی تردید نکنیم که این عده در اقلیت بوده و هستند.
  • اصلاحات افتخار می کند که در حد توان خود البته نه در حد مطلوب فضا را باز کرد تا هر کس نظری دارد ابراز کند، چرا که معتقد بود که محدود کردن اندیشه و بیان و سلب حقوق اساسی مردم منجر به بروز مشکلات سهمگین می شود و چه بسا که محدود شدگان نه با کلام که با زبان تخریب و حتی سلاح سخن بگویند. امری که کم و بیش همه نظام های مستبد گرفتار آن شده اند.
  • اصلاحات از اخلاق دفاع می کرد و نمی شد به نام اصلاحات رقیب و طرف خود را به هر عنوان که اراده کنیم متهم کنیم امری که متأسفانه امروز با وضعی بدتر نه تنها در جامعه رایج است بلکه به عنوان ارزش هم قلمداد می شود. نمی شود اصلاحات را پذیرفت ولی همه چیز و همه کس و حتی نظام را زیر سؤال برد. می شود به همه ارکان نظام از رهبری و قوای مختلف گرفته تا ادارات و دوائر انتقاد و پرسش کرد، ولی تخریب و اهانت هرگز. در حالی که چنین اقدام هایی صورت گرفت و متأسفانه به نام اصلاحات هم تمام شد.
  • در این دوره بعضی بداخلاقی ها و مطلبی که شاید خود گویندگان آن هم اصراری نداشتند که اصلاح طلب نامیده شوند به نام اصلاحات بیان شد و یک جریان افراطی و تندرو و یک بعدی نگر که حیاتش در ایجاد چالش های سیاسی و دروغ پردازی و جنگ روانی است و فقط به حذف می اندیشد با هیاهو و مغالطه فراوان این مطالب را به حساب اصلاحات گذاشت و همه اصلاح طلبان را نیز دارای چنین بینش و گرایشی به حساب آورد و حتی بعد از انتخابات اخیر ریاست جمهوری که مردم واقعا رفتار مدنی و بی خشونت و با رعایت ادب و موازین مردم سالاری داشتند و به علت رفتار نادرست عده ای ساختار شکن که نسبتی هم با مردم معترض نداشتند متهم کردند که ساختار شکن اند، ضد امام حسین و ضد امام خمینی و آلت دست اجانب هستند.
  • اصلاحات اصولی داشته که کم و بیش روشن است. در درون نظام است و تقویت آن را با جلوگیری از تحریف ها و انحراف ها و تغییر سیاست ها و رفتارهایی که با موازین مورد نظر مردم که در انقلاب بوده و با معیارهای قانون اساسی می خواند و این جریان حذف شدنی نیست هر چند اجازه حضور در عرصه رسمی قدرت را نداشته باشد.
  • گرچه هیچ گاه نباید نومید شد، چنان که ملت ما در تمام این دوران بلند نومید نشده است و منتظر بوده است که شاهد تحول در رویکردهای جاری، بخصوص حبس و حصرها و ایجاد محدودیت ها بر خلاف قانون اساسی و روح انقلاب باشیم تا جامعه بار دیگر نشاط لازم را در جهت ساختن کشور، رسیدن به هدف های بلندی که انقلاب داشت و استقرار همه جانبه جمهوری اسلامی به معنی واقعی کلمه با حضور همه نیروها و سرمایه ها باشیم و امیدوارم چنین شود، ولی با تأسف این روزها خلاف آن را می بینیم. تشدید فشار روی زندانیان سیاسی، تنگ تر کردن دامنه حصر و بازداشت ها و احکام جدید بخصوص نسبت به بانوان که گرفتاری آنان آسیب بیشتری به خانواده و جامعه می زند.
29219
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 214771

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 10 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام FR ۲۳:۲۹ - ۱۳۹۱/۰۲/۳۱
    بهت رای نمیدیم!
  • م ب IR ۰۰:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۳/۰۱
    33 4
    آفرین به شرف و وجدان شما واقعا عین اتفاقات را بیان کردی باید مردم بتواند در محیطی آرام انتقادات و نظرات خود را نسبت به مسئولین بیان کنند و سیستم امنیتی هم افر اد را آزاد بگذارد در اینصورت است که اگر واقعا مسئولین خدمتکاران مردم باشند نقاط ضعف خود را برطرف میکنند و کشور در مسیر توسعه و پایداری حرکت میکند. به امید آزادی بیان عقاید در محیطی سازنده
  • داود ز IR ۰۸:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۳/۰۱
    2 14
    با همه ارادتی که نسبت به ایشان داشته و ایشان را متعهد به انقلاب ، امام و تا حدود زیادی نسبت به رهبری معظم و بسیاری از سخنان ایشان را عالمانه و واقع بینانه میدانم لکن ایرادی به ایشان وجود دارد و آنهم اینکه با توجه به ماهیت انقلاب اسلامی که نشات گرفته از فلسفه آن یعنی اصلاح امور جامعه بشری است لذا مدیریت کلان نظام باید توام با ایده آل گرایی ، واقع بینانه عمل نموده و از همه ظرفیت ها و قابلیتها ( بخصوص انسانی و با سلیقه ها و روحیه های مختلف و متفاوت ) در جهت تقویت جبهه انقلاب در مقابل جبهه شیطانی استکبار استفاده نماید زیرا با داشتن جبهه ای قدرتمند و با عزت می توان اسلام ناب را احیا وعدالت را تحقق بخشید .
  • abdolrahman IR ۰۸:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۳/۰۱
    38 4
    خاتمی در دوران ریاست جمهوری اش به کسی توهین نکرد،در برنامه تلویزیون راجع ه ناموس کسی حرفی نزد و با تخریب دیگران کارش را پیش نبرد و...
  • بدون نام IR ۱۰:۳۸ - ۱۳۹۱/۰۳/۰۱
    3 39
    اصلاحات و اصلاح طلبی هیچ گاه تعریف درست و مشخصی نشد و هرشخص و با هر عقیده حتی ضد انقلاب نیز این توان را داشته و دارند که خود را اصلاح طلب معرفی کنند تا جاییکه دشمنان قسم خورده نیز به نام و حزب از آنان حمایت کردند و کسی از اصلاح طلبان نیز از آنها برائت نجست و بیزاری اعلام نکرد و مرز بندی دقیقی با دشمن انجام نشد .در آخر دوره جناب آقای خاتمی اعلام کرد که از اردوگاه اصلاح طلبی صدای دشمن را می شنود (قریب به مضمون)
    • بدون نام DE ۰۹:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۸
      3 3
      آخه چرا خاتمی باید تاوان کم اطلاعی ما را بدهد. آقای خاتمی سال 87 طی چند جلسه اصلاحات را تعریف کرد و جزوه ای با نام اصلاحات دیروز امروز فردا منتشر کردند. من و شما نباید بی اطلاعی خود را گردن کسی بیندازیم.
  • بدون نام IR ۱۰:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۳/۰۱
    2 55
    پس چرا در نهایت امر اکثریت افراد بنام اصلاحات از سرویس های اطلاعاتی غربی سر درآوردند و همگی یک صدا بر علیه جمهوریت و اسلامیت نظام اقدام کردند حتی در سطح وزرا و کلای مردم . خیانت این دست افراد چگونه قابل توجیه است .فقط چون عرصه بر آنها تنگ شده بود و هر 9 روز یک بجران .
  • بدون نام IR ۱۵:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۳/۰۱
    29 2
    اصلاحات هم توسط آقای خاتمی و هم د نسشت های سیاسی و هم در آثار پژوهشی تبیین و تعریف شده است دوستان می توانيد به آرشيو همان سال ها مراجعه کنيد
  • reza IR ۱۷:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۹
    2 2
    دمو کراسی تنها راه رسیدن به همیه ارزوهای ایران است همه می دانند