سازمان ملل در گزارشی که اخیرا منتشر شده، از کشورهای در حال توسعه خواست برنامه ریزی لازم برای ایجاد شرایط مناسب زندگی افراد مسن را هر چه زودتر آغاز کنند.

بر اساس بررسی های صورت گرفته تا سال 2050 از هر 5 نفر در دنیا که بالای 60 سال دارد 4 نفر در این کشورها زندگی می کند. دولت ها با توجه به این میزان جمعیت مسن باید اقدامات لازم را درزمینه بیمه درمانی ، توسعه خانه های سالمندان و رعایت حقوق مدنی به عمل آورند.
 با وجود اینکه گام هایی در این زمینه از سوی برخی کشورها برداشته شده، سازمان ملل در این گزارش با عنوان "سالمندی در قرن بیست و یکم؛ یک تجلیل و یک چالش" خواهان اقدامات گسترده تری شد .
در سال 2000 برای نخستین بار در آمار این سازمان شمار افراد مسن بالای 60 سال بیش از کودکان زیر 5 سال شد. پیش بینی شده است تا سال 2050 شمار افراد مسن بیشتر از افراد زیر 15 سال شود.
همچنین در 10سال آینده شمار این عده از یک میلیارد نفر می گذرد که در یک دهه افزایشی معادل 200 میلیون نفر است.
بان کی مون دبیر کل سازمان ملل دربخشی از این گزارش می نویسد: «بازخورد چنین مسئله ای فراتر از زندگی شخصی افراد در خانواده، کشور و حتی جامعه جهانی قابل مشاهده خواهد بود و به شیوه های گوناگونی خود را نشان می دهد. »
این گزارش از دولت ها و سازمان های اجتماعی می خواهد تا در تلاش هماهنگ جهانی سیاست هایی را برای بهبود شرایط جمعیت مسن در دو دهه آینده فراهم آورند. این نکته که در سال های آینده جمعیت مسن در اکثر کشورها درصد بیشتری از جمعیت را تشکیل می دهد واقعیتی کتمان ناپذیر است ولی سرعت وقوع این موضوع در کشورهای فقیر بیشتر خواهد بود.
از 15 کشوری که بیش از 10میلیون نفر جمعیت مسن بالای 60 سال دارند، هفت کشوردر حال توسعه هستند و از هر سه نفری که بالای 60 سال سن دارد، دو نفر در کشورهای در حال توسعه زندگی می کند و تا سال 2050 این میزان به چهار نفر از 5 نفر می رسد.
دربخش دیگری از این گزارش آمده: «اگر بسترهای لازم برای رفاه این افراد فراهم نشود، عواقب غیر قابل پیش بینی در کشورهای در حال توسعه به همراه خواهد داشت. البته این دسته از کشورها بخاطر اینکه درصد بالایی از جمعیت شان را جوانان تشکیل می دهند، امکان سیاست گذاری و اجرای برنامه های ویژه افراد مسن را ندارند ولی باید به هر ترتیب خود را برای شرایط متفاوت سال 2050 و پس از آن آماده کنند.»
بالا رفتن استاندارد زندگی در کشورهای در حال توسعه و البته کل جهان به بالا تر رفتن آمار جمعیت مسن کمک زیادی خواهد کرد و امید به زندگی را افزایش داده است. در بین سال های 2010 تا 2015 امید به زندگی در کشورهای ثروتمند 78 و در کشورهای فقیر 68 است اما در بین سالهای 2040 تا 2050 امید به زندگی در کشورهای توسعه یافته و ثروتمند به 83 و در کشورهای فقیر به 74 سال خواهد رسید.
در حالی که زنان و مردان مسن هر دو بخاطر بالا رفتن سن با تبعیض هایی در جامعه مواجه هستند، زنان مسن بخاطر تبعیض های جنسیتی در طول زندگی و محدودیتهایی در امر آموزش و بهداشت، درآمد کمتر و محدودیت حقوق اجتماعی می توانند پس از 60 سالگی دچار مشکلات بیشتری شوند.
به نوشته این گزارش امنیت مالی و بهداشتی دو نگرانی بزرگ افراد مسن است که با توجه به شرایط بد اقتصادی دنیا و بحران بانکی سالهای اخیر می تواند دست دولتها را برای کمک بیشتر و اجرای برنامه های حمایتی ببندد.
این گزارش 10 سال پس از "طرح بین المللی مادرید برای اقدام در زمینه پیری "منتشر شد. در این طرح برای نخستین بار موضوع پیری با حقوق بشر مرتبط دانسته شد و تلاش شد تا تضمینی برای امنیت و رفاه مردان و زنان مسن در کشورهای در حال توسعه و فقیر جهان ایجاد شود.
گاردین /1 اکتبر
47281
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 247450

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 5 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۲:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۰
    23 4
    افزایش جمعیت با چه امیدی؟چه تضمینی برای آینده کودکان امروز هست؟
    • بدون نام IR ۲۰:۳۰ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۵
      0 0
      افزایش جمعیت در ایران برای جبران میانسالان و پیری کار اشتباهی است. چون منابع محدود است. همین الان را ببینید. 1 میلیون نفر کنکور میدهند و فقط 10 تا 20 هزار نفر در دانشگاه های مطرح قبول میشوند. برای مقابله با میانسالی باید صندوق های بازنشستگی و پس انداز کارآمد و کارشناسی شده ایجاد کرد و بیمه های خصوصی را در این زمینه توانمند و قانون مند کرد.
    • بدون نام IR ۲۰:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۵
      0 0
      این موضوع مربوط به اروپا میباشد که از 70 سال پیش و پس از جنگ جهانی رشد جمعیت کاهش یافت و تقریبا ثابت ماند. مانند آلمان که بیش از 50 سال است جمعیت آن حول رقم 70 تا 80 میلیون است و یا انگلستان که 40 سال است جمعیت آن در حدود 50 تا 60 میلیون است. به ایران مربوط نمیشود که حتی با رشد کم جمعیت آن در دهه های آینده به 100 میلیون صعود خواهد کرد. آنهم برای کشوری که رودخانه ها و دریاچه های آن در حال خشک شدن است و 80 درصد سطح مساحت آن بیابان و کوهستان مرتفع است.
  • بدون نام IR ۱۳:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۰
    25 0
    یهو همه به جمع تشویق کننده ها پیوستند! عجب!
  • جواد ذیجودی IR ۱۳:۱۷ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۰
    16 2
    اولا این امار برای کشور ما نیست ما دو برابر بیشتر از ظرفیت هم سوار کردیم ثانیا یه جورایی شهودم داره میگه مشکوک هستید چون بیشترین خبر افزایش جمعیت رو خبر انلاین داره منتشر میکنه سوال من اینه ایا پولی چیزی گرفته اید که اینقدر تبلیغ افزایش جمعیت می کنید؟چه نفعی می برید؟ این برای من الان چند ماهه سوال شده میشه یه توضیحی بدین ببینیم دلیل علاقه تون به بررسی موضوعات افزایش جمعیت چیه؟کسی اونجاست که علاقه زیادی به پی گیری این موضوعات داره؟خلاصه خیلی قضیه عجیبه
  • بدون نام IR ۱۴:۵۵ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۰
    21 7
    با اين هزينه هاس سرسام آور مگه كسي جرات بچه دار شدن رو داره ؟؟؟؟؟؟؟؟