این مجموعه پس از مقدمه‌ای که براساس اسناد به زندگی‌نامه رجال دربار پرداخته، به روند فعالیت‌ها و زندگی افراد اشاره کرده و در پایان نیز با استفاده از تصاویر اسناد، فهرست اعلام و ضمایم و آلبوم عکس‌ها را منتشر کرده است.

به گزارش خبرآنلاین، مرکز بررسی اسناد تاریخی با استفاده از اسناد ساواک دست به انتشار آثاری در خصوص معرفی چهره های عصر پهلوی از زندگی و فعالیت های سیاسی آنها تا انقلاب اسلامی و سرنوشت آنها زده است. در این زمینه مجموعه «رجال عصر پهلوی» به روایت اسناد از پرفروش ترین و پرطرفدارترین آثار این انتشارات است که با توجه به قیمت مناسب، همچنان مخاطبان بسیاری نیز دارد. ویژگی ممتاز این کتاب ها، تنظیم بر اساس اسناد محرمانه ساواک است؛ همراه با درج اسناد و تصاویر مرتبط که آثار ارائه شده را مستند و مستدل و در عین حال خواندنی کرده است.

 

در بخشی از کتاب داریوش همایون می خوانیم: «از میان رجال عصر پهلوی داریوش همایون را میتوان یکی از نمونه های بارز جاه طلبی، چاپلوسی و تملق و باندبازی دانست. هم بدین خاطر بود که فعالیت خود را از یک گروه کوچک با عنوان انجمن آغاز کرد و چون رشد و ترقی و نام و نان خود را در زیر پرچم ناسیونالیسم مهیا دید، مکتب پانایرانیسم را پاتوق خود قرار داد.» در واقع اگر زمانی به حزب ملت ایران می پیوندد و یا ناگاه سر از حزب سوسیالیست ملی کارگران معروف به «سومکاه» در میآورد و یا از همه مهمتر اگر با هما زاهدی دفتر سپهبد زاهدی فرمانده کودتای 28 مرداد سال 32 ازدواج میکند، همه به خاطر همان خصلت یادشده و علاقه وافرش به رشد و ترقی و دستیابی به مدارج بالای شغلی و دولتی است.
... داریوش همایون بدان اقدامات بسنده نکرده، برای جهش به سطوح بالاتر و نیز برای تضمین موقعیتهای به دست آمده، «در تشکیل سندیکای نویسندگان و مؤسسه آمریکایی انتشارات فرانکلین نیز سهیم شد... (ضمن آن که) ملاقاتهای مکرر با مقامات «سیا» از دید عناصر ساواک مخفی نمانده و آمریکاییها از او به عنوان یک هم صحبت جالب تعبیر کرده اند.»

همایون که در طول فعالیتهای سیاسی‌اش به مقام وزارت اطلاعات و جهانگردی نیز نایل شد، در خصوص نامه توهین آمیزی که در تاریخ 17 دی ماه 1356 در روزنامه اطلاعات درج شد، گفته است: «مقاله از وزارت دربار سرچشمه گرفت. این مطلب که شاه روایت اولیه مقاله را نپسندید و گفت باید تندتر بشود، درست است. روایت دوم را خیلی تندتر تهیه کردند. مطلبی که در آن مقاله آمده... در دربار تهیه و خود شاه شخصاً در آن سهم داشت... مقاله به من (به عنوان وزیر اطلاعات و جهانگردی) داده شد، من فرستادم دادم به خبرنگار اطلاعات ـ توی فرصت کنگره حزب رستاخیز بود ـ و آنها هم ایراد کردند، اعتراض کردند که این مقاله ممکن است اسباب زحمت خودشان بشود، نه این که اسباب زحمت مملکت بشود، چون کسی آن موقع اصلاً تصور نمیکرد که با این مقاله مملکت طوری بشود... »

 

 

نام اثر

توضیحات

داریوش همایون

 

اولین کتاب این مجموعه به «داریوش همایون» اختصاص دارد که از میان رجال عصر پهلوی او را می توان یکی از نمونه های بارز جاه طلبی، چاپلوسی و تملق و باندبازی دانست.

اردشیر زاهدی

 

در این کتاب با مقدمه ای موجز و تعداد سندهائی خواندنی و گاه تکان‌دهنده کوشیده شده تا شمه و نمایی از چهره و شخصیت سیاسی ـ اجتماعی اردشیر زاهدی ارایه شود.

علی امینی جلد 1و2

 

او از چهره های سیاسی عصر پهلوی تا مقام صدارت پیش رفت و در بسیاری از حوادث آن عصر، به ویژه مسائل نفت و روابط با آمریکا نقش داشت.

عبدالعظیم ولیان

 

او پس از حسن ارسنجانی به عنوان مجری طرح شوم به اصطلاح اصلاحات ارضی پا به عرصه سیاست گذارد، اقداماتی را در کارنامه دولتی خود ثبت کرد که هر انسان بی طرف و منصفی را به نفرت وا می دارد.

سید ضیاء الدین طباطبایی

یکی از موضع گیریهای سیاسی مهم سیدضیأ، حمایت او از قرارداد 1919 بود، این قرارداد متضمن امتیازات ویژه برای انگلستان بود.

جمشید آموزگار

 

او در سن 54 سالگی در سال 1356 پست نخست وزیری را پس از استعفای هویدا عهده دار شد. تقریباً نیمی از وزرای کابینه اش توسط شخص شاه انتخاب شدند و...

منوچهر آزمون

 

کتاب درباره فعالیت آزمون در «حزب توده» و همکاری بعدی او با رژیم آن زمان و ساواک آغاز و به شرحی درباره سوء استفاده های مالی آزمون و دوران اقتدار و سقوط اومی پردازد.

 

ساکنان تهران برای تهیه این آثار و سفارش هر محصول فرهنگی دیگر کافی است با شماره 20- 88557016 سامانه اشتراک محصولات فرهنگی؛ سام تماس بگیرند و سفارش خود را (در صورت موجود بودن در بازار) در محل کار یا منزل _ بدون هزینه ارسال _ دریافت کنند. باقی هموطنان نیز می توانند با پرداخت هزینه پستی، تلفنی سفارش خرید بدهند.

6060

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 248246

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 6 =