آثاری از نادر ابراهیمی، مصطفی رحماندوست و هوشنگ مرادی کرمانی به صورت کتاب گویا منتشر می‌شوند.

 

فاطمه محمدی، مدیرمسؤول مؤسسه‌ نوین کتاب گویا «کتاب سخنگو»، در گفت‌وگو با ایسنا در این‌باره گفت: «یک عاشقانه‌ آرام» اثر نادر ابراهیمی از آهنگ‌سازی کریستوف رضاعی و صدای پیام دهکردی برخوردار است.

او افزود: «ترانه‌های پنج انگشت» مصطفی رحماندوست و «تنور و چند داستان دیگر» هوشنگ مرادی کرمانی هم از دیگر کارهای در دست تولید این مؤسسه‌اند.

مدیرمسؤول مؤسسه‌ نوین کتاب گویا گفت: هر دو این آثار از آهنگ‌سازی مهدی زارع برخوردارند، با این تفاوت که بخشی از نریشن ترانه‌ مصطفی رحماندوست با صدای خود این شاعر به همراه جمعی از بچه‌ها ضبط شده است.

او عنوان کرد: در این کتاب گویا ما تلاش کرده‌ایم همراه با ترانه‌های کودکانه، دستگاه‌های موسیقی اعم از شور‌، اصفهان‌، دشتی و... را نیز به کودکان آموزش دهیم.

«طنز و شوخ‌طبعی ملانصرالدین» از دیگر تولیدات این مؤسسه است که از صدای داریوش کاردان بهره می‌برد. به گفته‌ محمدی، این اثر مدت‌هاست در انتظار مجوز نشر است و او امیدوار است، کار دریافت مجوز این اثر هم به خوبی مراحل اداری خود را پشت سر بگذارد.

 

بنابر گزارش اين خبرگزاري، «پیرهن پاره‌کن» نام نخستین مجموعه‌ شعر احسام سلطانی منتشرشد. این شاعر درباره‌ فرم و مضمون در این مجموعه‌ شعر‌، گفت: به نظر من، فرم و محتوا نمی‌توانند از هم جدا باشند. این دو حتما در کنار هم هستند. من به یک نوع دیالکتیک و رابطه‌ تقابلی معتقدم.

او افزود: من در این کار سعی کرده‌ام کوتاه بنویسم. یکی از دلایل کوتاه‌نویسی من هم این است که معتقدم عصر امروز‌، عصر بی‌حوصلگی‌هاست و به قول ویتگنشتاین، حرف زیادی برای گفتن نیست. هرچند من در لحظه‌ سرودن به مخاطب فکر نمی‌کنم، اما سعی می‌کنم آن‌چه را هست، به اختصار انتقال دهم.

سلطانی همچنین اضافه کرد: این مجموعه شعر بیش‌تر به فردیت‌گرایی گرایش دارد تا به هنجارهای اجتماعی. نکته‌ دیگر این است که در شعرهای این مجموعه عینیت‌پردازی برایم خیلی مهم بوده است‌، چون معتقدم کار شاعر نشان دادن است؛ نه گزارش دادن از یک واقعه و رویداد. چه بهتر که شاعر بتواند این کار را با اشاره انجام بدهد؛ نه با توضیح دادن. احساس می‌کنم کافی است شاعری بتواند بار هیجانی، احساس و شور نهفته در کلمات را منتقل کند‌؛ نه این که حتما در کارش شباهت‌هایی بین معناها و کلماتی که ما به صورت عینی و ذهنی به کار می‌بریم‌، وجود داشته باشد.

 

او در ادامه با اشاره به نقدهای واردشده بر کارش‌، گفت: اکبر اکسیر در روزنامه‌ اطلاعات نوشته است «شاید برای مخاطب شنگول امروز این همه فضای تاریک و تار در شعر‌، مناسب نباشد». ایشان چند سطر پایین‌تر نوشته است «بنده شناخت بالایی در فهم جامعه و انتخاب سوژه دارم». من فکر می‌کنم در این دو بخش از نوشته‌های آقای اکسیر‌، یعنی بین شناختی که ایشان درباره‌اش صحبت کرده‌اند‌، با مخاطب شنگولی که به دنبالش می‌گردند،‌ تناقضی وجود دارد.

سلطانی گفت: من مخاطب امروز و دنیای امروز را شنگول نمی‌بینم و فکر می‌کنم ما در هراس‌انگیزترین عصر تاریخ بشری به سر می‌بریم. اگر فضای تاریکی در این کار هست‌، به دلیل نوعی نگرش انتقادی است که من سعی کرده‌ام داشته باشم.

او سپس اظهار کرد: شعرهای این مجموعه کارهای چهار - پنج سال اخیر من است. در حال حاضر درک و نگرش من نسبت به شعر عوض شده است. در کارهای جدیدم شعر را در زبانیت آن می‌دانم. همچنین خودارجاعی در زبان و فرم در کارهای تازه‌ام برجسته شده است. هرچند فرم و محتوا را از هم جدا نمی‌دانم،‌ اما در کارهای جدیدم سعی می‌کنم بیش‌تر به فرم بپردازم. فکر می‌کنم چگونگی مهم‌تر از چه‌بودگی است.

«پیرهن پاره‌کن» در 69 صفحه با شمارگان 1000 نسخه و قیمت 3200 تومان از سوی انتشارات بوتیمار منتشر شده است.

 6060

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 275084

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 17 =