نتایج پژوهشی 5 ساله نشان می‌دهد استفاده از رژیم مدیترانه‌ای همراه با مصرف روغن زیتون یا مغزهایی که حاوی روغن گیاهی هستند، برای حفظ سلامتی قلب و عروق بسیار اثربخش‌تر از رژیم غذایی کم‌چرب است.

محبوبه عمیدی: تحقیقات نشان می‌دهد استفاده از رژیم غذایی مدیترانه‌ای همراه با مکمل‌هایی که می‌تواند شامل روغن زیتون فوق بکر یا مجموعه‌ای از مغزها باشد، می‌تواند تا 30 درصد شانس ابتلای فرد به بیماری‌های قلبی عروقی، حملات و سکته قلبی را کاهش دهد. جالب است بدانید این پژوهش 5 ساله نشان می‌دهد به رغم توصیه‌های پیشین، رژیم‌های غذایی دارای محتوای زیاد روغن‌های گیاهی نسبت به رژیم‌های کم‌چرب نقش به مراتب مهم‌تری را در سلامت قلبی عروقی فرد بازی خواهد کرد.
این تحقیق که با مشارکت عده زیادی از محققان در قالب بخشی از پروژه PREDIMED که از سال 2003/1382 تا 2011/1390 ادامه داشته و به بررسی نقش رژیم مدیترانه‌ای در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی پرداخته، نتایج با ارزش و دور از انتظاری را به دنبال داشته است. نتایج این تحقیق به تازگی در نشریه پزشکی نیوانگلند منتشر شده است.
در این پژوهش 7447 نفر که از ریسک بالایی برای ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی برخوردار بوده‌اند، به شکل داوطلبانه مشارکت کرده‌اند. این افراد به سه گروه مختلف با رژیم‌های غذایی متفاوت تقسیم شدند:
گروه اول از غذاهای مبتنی بر رژیم مدیترانه‌ای همراه با روغن زیتون فوق بکر (روغن حاصل از فشار مکانیکی وارد به دانه‌های زیتون در مرحله اول روغن‌کشی که حاوی اسیدیته حدود 0.8 درصد است) استفاده کردند.
گروه دوم در کنار رژیم مدیترانه‌ای خود می‌توانستند از مغز گردو، بادام و فندق استفاده کنند و گروه سوم رژیم غذایی کم‌چرب را که از ترکیب مواد پروتئینی و گیاهی تشکیل شده بود، انتخاب کردند.
یک متخصص تغذیه هر سه ماه یک بار با داوطلبان ملاقات می‌کرد، آن‌ها در گروه‌های آموزشی مربوط به رژیم خود شرکت می‌کردند و حتی لیست خرید و دستورالعمل پخت غذاهای مبتنی بر هر رژیم در اختیار آن‌ها قرار می‌گرفت.
علاوه بر این شرکت‌کنندگان در گروه‌های اول و دوم که از رژیم مدیترانه‌ای استفاده می‌کردند، به طور آزاد به 1 لیتر روغن زیتون فوق بکر در هفته یا 30 گرم از مغزها (شامل 15 گرم گردو، 7.5 گرم بادام و 7.5 گرم فندق) در روز دسترسی داشتند.
پس از یک دوره 5 ساله، بررسی‌ها نشان می‌داد در هر دو گروه شرکت‌کنندگانی که از رژیم مدیترانه‌ای همراه با مکمل‌ها استفاده کرده‌اند، شانس مرگ‌ومیر در اثر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی، انفارکتوس میوکارد و سکته به شکل قابل‌توجهی کاهش یافته است.
محققان این پژوهش بحث‌برانگیز می‌گویند نتایج به دست آمده بسیار دور از انتظار است، چون بر خلاف توصیه‌های تغذیه‌ای و پزشکی پیشین نشان می‌دهد داشتن یک رژیم غذایی غنی از روغن‌های گیاهی به مراتب از رژیم‌های غذایی کم‌چرب برای سلامت قلبی عروقی فرد اثربخش‌تر است.
این مطالعه نه‌تنها شیوه تازه‌ای را برای حفظ سلامت قلبی عروقی و پیشگیری از بیماری‌های قلبی پیشنهاد می‌کند؛ بلکه مبتنی بر اصول ساده‌ای است که به خوبی می‌توانند توسط پزشکان و متخصصان تغذیه در اختیار افراد جامعه قرار بگیرند.
53273

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 279414

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 5 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ESI IR ۱۳:۳۰ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
    10 1
    آخر ما چه کنیم روغن بخوریم یا نخوریم ؟؟
    • بدون نام A1 ۱۲:۴۵ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۱
      3 0
      روغن سالم باید بخوری. مثل روغن کلزا و روغن خوراکی آفتاب گردان. روغن جامد هم که اگر حتی یک قوطی آن در کشور فروش بره، وزارت بهداشت باید پاسخگو باشه در پیشگاه ملت.
  • کارمند IR ۱۳:۴۹ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
    10 1
    نتایج 8ساله نیز ثابت کرده هیچ کارمندی قادر به خرید روغن نباتی نیست شماپیدا کن پرتقال فروش را.
  • كيا IR ۱۵:۰۱ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
    8 3
    در خبر آمده: "شانس مرگ و مير .... كاهش يافته است." مگر مرگ و مير شانس مي‌خواهد حتماً منظور شما احتمال است پس درست بنويسيد. عبارت شانس مرگ و مير كمي تا قسمتي مضحك است. خدا شانس بده والُا
  • حسین IR ۱۵:۳۴ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۹
    11 2
    روغن زیتون هایی که در کشور موجود است 90 درصد روغن زیتون واقعی نیستنتد. چون روغن زیتون باید خلوص بالای 85 درصد داشته باشد. مثل عسل و چیز های دیگه.
  • محمد IR ۱۱:۴۲ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۰
    12 0
    گرانی پسته و گردو هم شانس ابتلا به سکه قلبی را 30 درصد افزایش می دهد
  • دكتر سياوش IR ۱۱:۵۶ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۰
    8 1
    متاسفانه عنوان انتخاب شده كمراه كننده است و باعث سوء برداشت ميشود. برتري برنامه غذائي مديترانه اي از قبل هم اثبات شده است ولي ربطي به اين ندارد كه شما توصيه كنيد: اگر به سلامتی قلب خود اهمیت می‌دهید، رژیم غذایی کم‌چرب را کنار بگذارید! بدون شك برنامه غذايي حاوي چربي زياد بخصوص از نوع اشباع مرك و مير را زياد ميكند.