روسیه از از نتایج مذاکرات سطح کارشناسی بین ایران و گروه کشورهای 1+5 ابراز رضایت کرد و آن را عامل «پیشرفت‌های معین» در حل و فصل مسائل هسته‌ای ایران دانست.

به گزارش شبکه رادیویی صدای روسیه، سرگئی ریابکوف معاون وزیر خارجه روسیه گفت: «به باور ما بعد از نشست کارشناسی در استانبول پیشرفت‌های معینی حاصل شده است.»

وی افزود: «این پیشرفت‌ها محسوس هستند اما هنوز به اندازه‌ای نیستند که آن را دستاوردی عمده بدانیم.»

ایران و گروه 1+5 ـ متشکل از چین، روسیه، فرانسه، انگلیس، آمریکا و آلمان ـ جدیدترین دور مذاکرات کارشناسی خود برای حل و فصل مسائل هسته‌ای ایران را در روزهای 17 و 18 مارس (27 و 28 اسفند) در استانبول، پایتخت ترکیه برگزار کردند.

ایران و کشورهای 1+5 در دور قبلی مذاکرات رده بالا که در روزهای 18 و 19 اسفند در آلماتی، پایتخت قزاقستان، برگزار شده بود برای برگزاری این نشست‌های کارشناسی موافقت کردند. طرفین همچنین توافق کردند دور دوم این گفت‌وگوها در سطح مقامات را در روزهای 17 و 18 فروردین مجدداً در آلماتی قزاقستان برگزار کنند.

ریابگوف تصریح کرد: «نوسانات این گفت‌وگوها حاکی از آن هستند که این پیشرفت‌ها هنوز هم ممکن است نتایج عکس دهند. با آنکه این مذاکرات کارشناسی پس از دور قبلی گفت‌وگوها رویکردی جدی‌تر، عمیق‌تر و تجاری‌تر پیدا کرده‌اند، ما آن را اندکی سازش‌ناپذیر می‌دانیم.»

سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در بیانیه‌ای که دو روز پیش (سه‌شنبه 29 اسفند) منتشر کرد گفت کارشناسان ایران و کشورهای 1+5 در استانبول در خصوص جنبه‌های مختلف پیشنهادات مطرح شده از سوی طرفین در مذاکرات آلماتی بحث و تبادل نظر کردند.

ماکیل مان، سخنگوی کاترین اشتون، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم روز سه‌شنبه در بیانیه‌ای تأکید کرد این مذاکرات برای کارشناسان دو طرف فرصتی فراهم آورد تا مواضع یکدیگر را در خصوص مسائل فنی بررسی کنند.

آمریکا، اسرائیل و برخی از متحدان آنها برنامه هسته‌ای ایران را به داشتن اهداف نظامی متهم کرده‌اند. آمریکا و کشورهای اتحادیه اروپا این ادعا را به بهانه‌ای برای وضع چندین دور تحریم‌های یکجانبه علیه تهران تبدیل کرده‌اند.

تهران ضمن رد این ادعاها تصریح کرده است به عنوان یکی از امضا کنندگان پیمان منع گسترش تسلیحات اتمی (ان‌پی‌تی) و یکی از اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی حق غنی‌سازی اورانیوم برای مصارف صلح‌آمیز را برای خود محفوظ می‌داند.

در همین حال سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک گفت: مذاکراتی که حقوق هسته‌یی ملت ایران را به رسمیت بشناسد، سودمند بوده و مورد استقبال می‌باشد.

محمد خزاعی در مصاحبه با شبکه خبری بلومبرگ، مذاکرات بین کشورمان و گروه 1+5 در آلماتی در اسفندماه را مثبت و مفید دانست، اما تاکید کرد: در این مذاکرات غرب گام کوچکی به سمت پیشنهادات جمهوری اسلامی ایران برداشت.

وی افزود: در صورتی‌که مذاکرات در جهت یافتن راه حل انجام شود کمک‌کننده خواهد بود و تداوم آن می‌تواند منجر به رسیدن شرایط دلخواه گردد. اما چنانچه ملت ایران به این احساس برسد که هیچ یک از حقوق آن‌ها در چارچوب موازین بین‌المللی به ویژه ان.پی.تی مورد شناسایی قرار نمی‌گیرد و اعمال فشار علیه ملت ایران ادامه داشته باشد، این مذاکرات به نتیجه‌ای نخواهد رسید، ملت ایران نیز اجازه ادامه مذاکرات با این شرایط را به مسوولان خود نخواهند داد./27212

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 283397

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 2 =