مثلت نوشت:

حداد عادل در گفت و گویی به آخرین تحولات ائتلاف و انتخابات ریاست جمهوری پرداخت و شایعه کناره گیری از ائتلاف 2+1 را تکذیب کرد.

آقای دکتر!  اوضاع ائتلاف پیشرفت چگونه است؟ برخی مخالفان شما می‌گویند ائتلاف با مشکل مواجه شده است؟
واقعیت این است که در مقابل جماعتی که از ائتلاف ناراضی و ناراحت هستند، عموم مردم متدین و طرفدار انقلاب و دلسوزان که اصولگرایی را قبول دارند، از این ائتلاف استقبال کردند. گفتند: «خب، اینکه سه نفر نخواهند با هم رقابت کنند، چیز بدی نیست و خیلی خوب است.»
در این چند ماهی که بحث ائتلاف مطرح بوده، هر روز از اطراف و جوانب، شایعاتی از سمت همین گروه مخالف ناراضی بوده است، این روز‌ها هم بازار این شایعات داغ است و هرچه هم پیش‌ برویم داغ‌تر می‌‌شود. ائتلاف تا این لحظه که من با شما صحبت می‌کنم بحمد‌الله برقرار است و هر سه نفر اعتقاد خودشان را به ائتلاف به صورت مکرر بیان کرده‌اند. البته متحد شدن و متحد ماندن کار سختی است و اختلاف داشتن آسان، یعنی این کاری است که خوب بلدیم اما متحد شدن را بلد نیستیم. چون سابقه زیادی بین ما ندارد البته به همان اندازه که سازوکارش دشوار است نتیجه‌اش خوب است؛ برعکس اختلاف که به همان اندازه که آسان است تحمل نتیجه‌اش سخت است. ما سعی کردیم این سختی را تحمل کنیم و به نتیجه شیرینش برسیم. مساله مهمی که وجود دارد سازوکار رسیدن از سه نفر به یک نفر است. این موضوع اصلی ائتلاف ماست که تا حدود زیادی درباره‌اش با هم گفت‌وگو کردیم. من امیدوارم هم این سازوکار نهایی شود و هم زمان اعلام نتیجه قطعی شود.
در مورد سازوکار دو روایت وجود دارد؛ یکی روایت این است که معیار فقط نظر‌سنجی است و یک روایت هم وجود دارد که از اضافه شدن کار‌آمدی، مقبولیت، برنامه محوری و تیم داشتن و نیز برخی فاکتور‌هایی که برای رئیس‌جمهور مطلوب آینده اخیر از سوی مقام معظم رهبری بیان شده، به عنوان اصل اساسی رسیدن به فرد نهایی حکایت می‌کند. به نظر شما کدام یک از این موارد وزن بیشتری دارد؟
حقیقت این است که ما این سه عنوان را بین خودمان پذیرفته‌ایم ولی به هیچ کدام وزن نداده‌ایم. این تیم محوری و برنامه داشتن هم جزو کار‌آمدی است. ائتلاف ما سه ضلع دارد، مشروعیت، مقبولیت و کار‌آمد. مقبولیت را از نظر‌سنجی می‌گیریم. مشروعیت را به اعتبار بینش فرد باید بسنجیم.
تصور شما این است که کسانی که از اختلاف در میان اعضای ائتلاف روایت می‌کنند در واقع یک نوع بدبینی دارند یا اساساً وجود اختلاف را طبیعی می‌دانید؟
می‌خواهم بگویم کسانی که دائم خبر شکست ائتلاف را تبلیغ می‌کنند مستند به واقعیات صحبت نمی‌کنند بلکه بیشتر تمایلات خودشان را مطرح می‌کنند.
شما همچنان خطر اصلاح‌طلبان را جدی می‌دانید؟
به‌هرحال در جامعه شرایطی وجود دارد که نباید بی‌گدار به آب زد و بی‌محابا وارد انتخابات شد. همین شرایطی که بعضی از اصلاح‌طلبان را به این جمع‌بندی رسانده که انتخابات 92 یک فرصت طلایی است برای آنها؛ به‌هرحال این حرف حتی اگر خیلی دقیق و درست نباشد، به کلی هم دور از واقعیت نیست، یعنی مشکلات بیرونی و درونی ما شرایط را تا اندازه‌ای حساس کرده که ما باید احتیاط کنیم و از رقابت‌های درون خانواده اصولگرایی تا جایی که امکان دارد کم کنیم.
گویا این نتیجه قطعی رسیده‌اید که زمان انتخاب نامزد‌ نهایی بعد از ثبت‌نام باشد. با توجه به فضای سیاسی موجود یا اتفاقاتی که ممکن است رخ دهد آیا ممکن است به این نتیجه برسید که کنار کشیدن هیچ‌کدام از این سه نفر به مصلحت نیست؟
در سیاست همه چیز ممکن است. ممکن است شما شب بخوابید و صبح بلند شوید شرایط به گونه‌ای تغییر کرده باشد که ایجاب کند شما در تصمیم قبلی خود تجدید‌نظر کنید؛ بنابراین ما نخواستیم پل پشت‌سر خودمان را خراب کنیم و به جهات مختلف تعجیل نکردیم در اینکه فرد واحد را زودتر معرفی کنیم.
می‌خواهم بپرسم آیا ممکن است تا لحظه لحظه آخر، حضور این سه نامزد ادامه داشته باشد و منجربه کناره‌گیری نشود؟
در حال حاضر به نظر می‌رسد که این اتفاق با آن فلسفه ائتلاف در تضاد است، یعنی احتمال وقوع چنین چیزی ضعیف است.
با شناختی که از آقای احمدی‌نژاد دارید پیش‌بینی شما از رفتار ایشان در صورتی که آقای مشایی مجوز ورود به صحنه انتخابات را دریافت نکنید، چگونه؟
هشت سال است که من در مورد آقای احمدی‌نژاد پیش‌بینی‌ام این است که رفتار ایشان قابل پیش‌بینی نیست. یعنی از نخستین‌ ماه‌های ریاست جمهوری آقای احمدی‌نژاد من یک پیش‌بینی درست در مورد ایشان کردم و آن، این بود که او را نمی‌توان پیش‌بینی کرد، ولی هرچه باشد جای نگرانی نیست.
با فرض اینکه اصلاح‌طلبان با یک یا دو نامزد وارد انتخابات شوند و اصولگرا‌ها هم از تعدادشان کاسته شده و چهره‌های شاخص‌شان بیشتر مورد توجه مردم باشد، فکر می‌کنید ممکن است انتخابات یک مرحله‌ای شود یا اینکه پیش‌بینی این مساله از هم اکنون دشوار است؟
در ایران پیش‌بینی نتایج انتخابات ریاست جمهوری کار‌آسانی نیست. علتش هم این است که احزاب تسلطی بر افکار عمومی در انتخابات ریاست جمهوری ندارند.
وقتی آقای خاتمی در رأی‌گیری انتخابات مجلس نهم شرکت کردند خاطرم هست که شما در مصاحبه‌ای از این اقدام ایشان استقبال کردید.
در واقع این کار را درست دانستم.
فکر می‌کنید که با توجه به روندی که آقای خاتمی از سال 88 داشتند و حرکتی که بین دو فضای درون و بیرون نظام داشتند، اکنون دقیقا در چه جایگاهی هستند و قرار گرفتن در این جایگاه چه تاثیری در تصمیم نهایی ایشان دارد؟
معمولاً در عالم سیاست شعر نمی‌خوانند اما من می‌خواهم اینجا با استثنا از قاعده عدول کنم و یک رباعی برای شما بخوانم که دیگر بیشتر از من نپرسید. این رباعی را یادداشت کنید:
شوخی که گسسته بود پیمان از من
بنشست برم کشیده دامان از من
چون عطر گلی که با صبا آمیزد
هم با من بود هم گریزان از من
در مورد آقای خاتمی با یک شعر تفسیر‌تان را اعلام کردید، در مورد آقای هاشمی اوضاع را چگونه می‌دانید؟
تصور می‌کنم آقای هاشمی از نظر سنی شرایط لازم برای ورود به چنین عرصه‌ای را در خود احساس نمی‌کند.
درباره نسبت ایشان با حاکمیت چه نظری دارید؟
تصویر امروز آقای هاشمی با تصویر سی سال و بیست سال پیش تفاوت کرده است، یعنی کتاب سرگذشت آقای هاشمی را اگر ورق بزنیم، به نظر می‌رسد هر 10 سال، ایشان یک هاشمی جدیدی شد‌ه‌اند.
انتقاد ی که مخالفان شما دارند می‌گویند آقای حداد عادل در کار اجرایی سابقه چندانی نداشته و بیشتر یک شخصیت فرهنگی به شما می‌رود. در این مورد پاسخی دارید؟
من فکر می‌کنم که ریاست جمهوری هم پا می‌خواهد هم چشم. چشم یعنی تفکر و فرهنگی بودن و پا یعنی اجرایی بودن. اگر یک آدمی باشد که فقط پا داشته باشد و بدون  آن چشمی که باید ببیند و راه را درست تشخیص دهد، نداشته باشد، مصیبت می‌شود. اگر فقط چشم باشد و پا نداشته باشد هم حرکت نمی‌کند. بنده فکر کردم مجموع چشم و پای من شاید به من این اجازه را بدهد که خود را در معرض انتخاب قرار دهم.
چقدر احتمال می‌دهید رئیس‌جمهور شوید؟
سوال خطرناکی است. اگر احتمال بالا بدهم، بعداً می‌گویند که دیدی نشد. احتمال پایین بدهم، می‌گویند همین که خودت گفتی باعث شد. اجازه بدهید جواب این سوال را به همین صورت بدهم.
به عنوان نامزد انتخاباتی مهمترین قولی که به مردم می‌دهید چیست؛ یعنی آقای حداد عادل می‌خواهد چه کار کند برای مردم؟
بنده فکر می‌کنم مردم کشور ما از کسی که مسئولیت رئیس‌جمهوری را به دست می‌گیرد دو چیز انتظار دارند؛ تقوا و تدبیر. گفت آسایش دو گیتی تفسیر این دو حرف است. این کشور احتیاج به تقوا و تدبیر دارد. بنده از خدا می‌خواهم که چه رئیس‌جمهور بشوم و چه نشوم، ‌این دو رکن مهم را حفظ کنم و از خدا می‌خواهم که کمک کند هم تقوا داشته باشم و هم تدبیر.

 

27301

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 290698

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 12
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام US ۱۳:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۴
    244 3
    خب اگه راست میگی بگذار شوخ و شیخ گریزان از تو بیان کاندید شن بعد ببینیم تو بیشتر رای داری یا اون دو
  • قابل IR ۱۳:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۴
    202 4
    آقای حداد آقای احمدی نژاد از حزب اصولگرایان به پیروزی رسید شما ودوستانتان از ایشان حمایت کردید .اما چرا موضوع را به نفع خودتان مصادره میکنید مردم از شعار خسته شده اند سفره خالی شده است خاتمی وهاشمی دردل مردم جا دارند من ایشان رادوستت دارم واگر خاتمی بیایید مردم سیل اسا به ایشان رای میدهند خاتمی خاتمی است رای مییلیونی دارد چرا به نظر مردم ارزش قایل نیستند. اگر در وقتش به پیام هاشمی آن مرد واستاد گذر از بحران گوش فرا میدادید الان تورم 100 درصدی رامردم لمس نمیکردند امیدواریم جهت نجات ملی ودولت وحدت ملی با حضور خاتمی وهاشمی محقق شود. شما می فرمایید خاتمی رد صلاحیت مشود. پس چرا در میان مردم محبوب مانده است. ؟ درود برهاشمی وخاتمی
  • بدون نام US ۱۳:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۴
    228 4
    واقعاً شعر قشنگی بود که مصراع "چون عطر گلی که با صبا آمیزد" تشبیه مناسبی از آقای خاتمی بود. خدا اولاً خاتمی را حفظ کند ثانیاً آدمهایی مثل او را بین ما زیاد کند چون با یک گل بهار نمیشود.
  • بدون نام IR ۱۳:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۴
    183 3
    با این همه مشکلی که در مملکت ایجاد شده این پاسخها کفایت نمکند اقای حداد !
  • بدون نام US ۱۴:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۴
    6 0
    آنهایی که از آمدن خاتمی نگرانند مدام تهدید به رد صلاحیت می کنند برای چه؟؟ مگر نمی گویند مهم مردم هستند پس از چه نگرانید؟؟ بگذارند خاتمی بیاید تا ببینند آنچه را نمی توانند ببینند!! بزرگی می گفت: انسان خوابیده را می شود بیدار کرد ولی انسانی که خود را به خواب می زند هرگز نمی توان بیدار کرد....
  • ناهید GB ۱۵:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۴
    5 0
    اقای حداد عادل!!!چرا همه جا کم که می اورید حرف شخص دیگه ای را به میان می اورید؟بنده ی خدا کروبی توی یکی از مناظره ها گفت شب خوابیدیم صبح نتیجه بر عکس شده بود .خوب چرا با هر ادبیاتی که می خواهید راجب بزرگان نظام صحبت میکنید؟اقایان هاشمی و خاتمی هر چی که باشند به خودشان اجازه ی صحبت کردن راجب بزرگان نظام با هر ادبیاتی را نمدهند. این دلیل ترس و واهمه نیست به این خاطر است از شخصیتشان نشات گرفته و حداقل برای طرفداران و دوستداران شما حرمت قائل میشوند.شما برای دوستداران این اقایان هم حرمت قائل نمیشوید اگر یک نظرسنجی اینترنی انجام بدهید معلوم میشود که اگر مردم به جای شورای نگهبان بودند از همین الان نیجه ی انتخابات معلوم بود.اصولگراها هم از همین ناراحت هستند
  • بدون نام IR ۱۵:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۴
    2 3
    خامنه ای زنده باد هاشمی پاینده باد
  • بدون نام IR ۱۵:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۴
    4 0
    در خصوص جواب سوال آخر : آقای حداد تدبری که نداشتی، نمونه اش فریب خوردن از قاضی مرتضوی و حمایت از احمدی نژاد و به حاشیه راندن ارکان انقلاب مثل آقای هاشمی، تقوایش هم رجوع کن به دل خودت. انشاالله همه امان عاقبت بخیر بشیم.
  • احسان IR ۱۶:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۴
    2 0
    شخصیت اقای حداد بسیار قابل قبول اما بنابر نظر ایت الله مصباح که اصلح باید بیاید ایا می تواند به نفع دیگری کنار برود؟
  • بدون نام IR ۱۸:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۴
    3 0
    ظاهرا در پایان دوره احمدی نژاد اصول گرایان محترم به این نتیجه رسیده اند که بهتر است از سیاست کی بود کی بود من نبودم استفاده کنند و فعلا همه از اول خبر داشتند که احمدی نژاد چنین و چنان بوده اما حافظه ضعیف این حقیر چیزهای دیگری بیاد دارد که ................
  • بدون نام US ۲۰:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۴
    19 0
    اميدوارم اصلاح طلبان احزاب فراگير تاسيس كند و زير ساختهاي دموكراسي را تثبيت كنند و هزارن خاتمي جوان را در حزب گرد هم آورند.
  • امين IR ۲۱:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۲/۱۴
    24 1
    زنده باد مرد محبوب و انقلابي جمهوري اسلامي ايران ،(( زنده باد خاتمي ، زنده باد اميد،زنده باد زندگي ، زنده باد خاتمي))