به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ این قانون پیش از این یک بار از سوی شورای نگهبان رد شده بود. اما پس از تغییراتی در قانون و مشخص شدن محل اختصاص بودجه آن، تایید شد و باید اجرا شود.
مطابق قانون اصلاح قوانین تنظیم جمعیت و خانواده که دو روز پیش در روزنامه رسمی کشور منتشر شد و بعد از این قابل اجراست، از این پس مرخصی زایمان به ۹ ماه افزایش پیدا می کند و دو هفته هم برای پدران مرخصی درنظر گرفته شده است.
اما متنی که روزنامه رسمی منتشر کرده است و در نامه علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی به محمود احمدینژاد رئیس جمهوری اسلامی ایران آمده است: عطف به نامه شماره 195937/47356 مورخ 5 دیماه 1390 در اجرای اصل یکصد و بیست و سوم (123) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران قانون اصلاح قوانین تنظیم جمعیت و خانواده که با عنوان لایحه به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده بود، با تصویب در جلسه علنی روز دوشنبه مورخ 20 خرداد 1392 و تأیید شورای نگهبان، به پیوست ابلاغ میشود.
رئیس مجلس شورای اسلامی ـ علی لاریجانی
این قانون برای اجرا به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیسجمهور ابلاغ شد.
متن ابلاغیه رییس جمهور به شرح زیر است:
«قانون اصلاح قوانین تنظیم جمعیت و خانواده» که در جلسه علنی روز دوشنبه مورخ بیستم خرداد ماه یکهزار و سیصد و نود و دو مجلس شورای اسلامی تصویب و در تاریخ 29خرداد 1392 به تأیید شورای نگهبان رسیده و طی نامه شماره 19961/55 مورخ 4 تیر 1392 مجلس شورای اسلامی واصل شده است، به پیوست جهت اجرا ابلاغ میشود.
رئیس جمهور ـ محمود احمدینژاد
قانون اصلاح قوانین تنظیم جمعیت و خانواده
ماده واحده ـ از تاریخ لازمالاجراءشدن این قانون کلیه محدودیتهای مقرر در قانون تنظیم خانواده و جمعیت مصوب 26 اردیبهشت 1372 و اصلاحات آن و سایر قوانین که براساس تعداد فرزند برای والدین شاغل یا فرزندان آنان ایجاد شده است، لغو میشود.
تبصره1ـ دولت میتواند هر پنج سال یک بار، با توجه به نتایج سرشماریهای عمومی نفوس، ترکیب جمعیتی و شاخصهای سیاسی، امنیتی، اقتصادی و اجتماعی در چهارچوب سیاستهای کلی نظام و با رعایت شاخصهای مندرج در قوانین برنامه پنجساله با ارائه لایحه به مجلس شورای اسلامی نسبت به برقراری امتیازات یا ایجاد محدودیتها براساس تعداد فرزندان اقدام کند.
تبصره2ـ به دولت اجازه داده میشود مرخصی زایمان مادران را به ۹ ماه افزایش دهد و همسر آنان نیز از دو هفته مرخصی اجباری (تشویقی) برخوردار شوند.
این قانون به مادرانی که سن فرزند آنان به ۹ ماهگی نرسیده است، تسری مییابد و مادر میتواند تا سن ۹ ماهگی نوزاد از مرخصی زایمان استفاده کند.
قانون فوق مشتمل بر ماده واحده و دو تبصره در جلسه علنی روز دوشنبه مورخ بیستم خرداد ماه یکهزار و سیصد و نود و دو مجلس شورای اسلامی تصویب شد و در تاریخ 29/3/1392 به تأیید شورای نگهبان رسید.
رئیس مجلس شورای اسلامی ـ علی لاریجانی
۴۷۴۷
نظر شما