وزیر ارشاد دولت یازدهم انتخاب شد / جنتی: امیدوارم فضا تلطیف شود تا هنرمندان بهتر نفس بکشند

علی جنتی می‌گوید که انتخاب او به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت یازدهم قطعی شده و در حال حاضر مشغول نوشتن برنامه برای اداره این وزارتخانه است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در هفته‌های گذشته نام گزینه‌های مختلفی برای تصدی این وزارتخانه در گمانه‌زنی‌ها مطرح شده بود. در نهایت حسن روحانی رئیس جمهور منتخب مردم ایران علی جنتی را برای تصدی این سمت انتخاب کرده است.

علی جنتی از سال 1371 تا 1377 و در دوره وزارت علی لاریجانی، مصطفی میرسلیم و عطاالله مهاجرانی عهده دار معاونت امور بین الملل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی(سه سال) و قائم مقام سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی(سه سال) بوده است.

جنتی با بیان این مطلب که براساس پیشنهادی که به من داده‌اند این انتخاب قطعی است به روزنامه بهار گفته: «از من برای این وزارتخانه برنامه خواسته‌اند و هم‌اکنون هم مشغول نوشتن برنامه هستم.فکر می‌کنم این موضوع [انتخاب به عنوان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ]از طرف رییس‌جمهوری منتخب قطعی باشد.»

او در پاسخ به این پرسش که یعنی شما این وزارت را پذیرفته‌اید؟ گفته:«اگر نپذیرفته بودم که برنامه نمی‌نوشتم.»

این دیپلمات 64 ساله فرزند آیت الله احمد جنتی دبیر شواری نگهبان جمهوری اسلامی ایران است. او فعالیت‌های اجرائی‌اش را از سال 1359 و با مدیر کلی صدا و سیمای مرکز اهواز آغاز کرد. جنتی پس از تصویب قانون اداره صدا و سیما در دی ماه سال 1359 از سوی شهید بهشتی  به عنوان نماینده قوه‌قضاییه در شورای سرپرستی صداوسیمای جمهوری‌اسلامی ایران معرفی شد و تا سال 1362 به عنوان عضو شورا و در مقطعی به عنوان مدیر شبکه اول سیما فعالیت کرد.

او در مورد فرآیند انتخابش به عنوان وزیر ارشاد گفته:« تصمیم اصلی برای انتخاب وزرا بر عهده رییس‌جمهوری منتخب است. از همان آغاز انتخاب جناب آقای دکتر روحانی کمیته‌هایی تشکیل شده است تا وضع موجود، مشکلات و چالش‌ها را بررسی و راهبردهای جدید و برنامه‌های پیش‌رو را برای هر وزارتخانه  پیشنهاد کند. همچنین آن‌ها افراد مناسب برای هر وزارت را پیشنهاد کرده‌اند. در وزارت ارشاد نیز مانند دیگر وزارتخانه‌ها درنهایت نیز ایشان[حسن روحانی] فردی را که از نظرشان مناسب بود، انتخاب کردند.»

جنتی سال 1363 استاندار خوزستان شد  و در سال پایانی ریاست اکبرهاشمی رفسنجای بر مجلس شورای اسلامی رئیس دفتر او بود. پس از انتخاب هاشمی به عنوان رئیس جمهور ایران به خراسان رفت و استاندار این استان شد.

او درمورد واکنش هنرمندان به این انتخاب هم گفته:«باید صبر کنیم و ببینم چگونه قضاوت خواهند کرد. امیدوارم مجموعا مثبت باشد، بالاخره من نظراتم با دیدگاه‌های موجود حاکم بر وزارتخانه متفاوت است.»

او تاکید کرده:«موظف هستیم به شعارها و مسائلی که ایشان در حوزه فرهنگ مطرح کرده‌اند، جامه عمل بپوشانیم. همه تلاشمان بر این خواهد بود تا مشکلاتی را که مطرح است، برطرف کنیم. این‌که در عمل با توجه به بعضی محدودیت‌هایی که وجود دارد یا ممکن است پیش بیاید چقدر می‌توانیم موفق شویم، بحث دیگری است.»

حسن روحانی با شعار دولت تدبیر و امید و تاکید بر اعتدال توانست در رقابت‌های ریاست جمهوری امسال پیروز شود. علی جنتی  دیپلماتی است که از او به عنوان فردی میانه رو نام برده می‌شود.

او درباره انتخاب معاونان و مدیران وزارت ارشاد هم گفته: «همان‌طور که آقای روحانی از ابتدا مطرح کردند یک دولت فراجناحی خواهند داشت. یکی از خصوصیات من هم همین است. هم در صداوسیما و هم وزارت ارشاد و هم در استانداری‌ها و پست‌های وزارت کشور هرجایی که کار مدیریتی انجام داده‌ام تلاشم این بوده که براساس یک‌سری اصول و معیارهای مشخص عمل کنم. افرادی را انتخاب می‌کردم که به نظام و ولایت‌فقیه اعتقاد داشته و ملتزم عملی به اسلام باشند و در کنار آن کارآیی و تخصص‌شان احراز شده باشد. اگر این سه ویژگی را داشتند دیگر بقیه موارد ملاک نبود.»

جنتی تصریح کرده:«این ملاک‌ها برایم اولویت دارد و درعین‌حال بحث اعتدال که همواره مورد توجه و جزو شعارهای اساسی دکتر روحانی بوده است، شدیدا به آن پایبند هستم. از حضور و همکاری با افراد افراطی، جناحی و تندرو پرهیز می‌کنم.»

جنتی در اوایل دولت سیدمحمد خاتی به عنوان سفیر ایران راهی کشور کویت شد. سمتی که در دولت احمدی نژاد هم نصیب او شد و برکناری‌اش از این سمت به دستور منوچهر متکی خبر ساز شد.

او  معتقد است: «مسائل فکری، موروثی نیست. این‌گونه نیست که افراد به صورت ژنتیک طرز فکر و اعتقاد یکسانی داشته باشند. اهالی فرهنگ و هنر و اندیشمندان نیز قطعا بر این باورند که در اندیشه و تفکر، همه افراد از یکدیگر مستقل هستند. امیدوارم با توجه به دیدگاه‌ها ی من در حوزه‌های موسیقی، هنر، سینما و... فضای فرهنگی و هنری کشور تلطیف شود تا هنرمندان بتوانند بهتر تنفس کنند.»

5757

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 305817

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 45
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۲:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
    83 34
    زیاد ازشون شناخت ندارم اما به نظر میاد نسبت به پدرشون خیلی معتدل تر هستند.
    • کامران A1 ۰۹:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
      52 7
      از کجا فهمیدی ناقلا....
    • بی نام A1 ۱۱:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
      78 2
      اینجا بحث سراعتدال نیست موضوع اصلی اینه که آیا از آقای جنتی بهتربرای این سمت وجودنداشت؟
    • فرهاد A1 ۱۱:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
      58 1
      وزير «فرهنگ» و ارشاد اسلامي بايد در زمينة فرهنگ كار كرده باشه. يعني يا هنرمند باشه يا اهل قلم و كتاب باشه يا به هر شكلي كار فرهنگي انجام داده باشه. مثلاً يه نفري كه مدرك فيزيك يا شيمي داره براي اين كار مناسب نيست. در ضمن همسويي نظرات با رئيس دولت آينده هم به‌تنهايي كافي نيست. اگه اين‌جوريه من نوعي بيشتر از هر كس ديگه با آقاي روحاني همسويي فكري دارم! فقط مي‌تونم دعا كنم كه با حضور اين وزير جديد از حق روزنامه‌نگارها و اهل قلم دفاع بشه. به ناشران آزادي بيشتري داده بشه و فيلم‌هاي ارزشمند و بهتري ساخته بشه. خانة سينما باز بشه، اگر هم با اسكار لابي نكردن ايرادي نداره!!! هر كس هم كوچك‌ترين انتقادي كرد غرب‌زده و فريب‌خوردة امريكا و صهيونيسم معرفي نشه!
    • بی نام AE ۱۴:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
      62 9
      فکر نکنم قوی تر از عطالله مهاجرانی پیدا شود .از لحاظ قدرت بیان و تفکرات واقعا نمونه بودند وهمچنین در زمانش هنر و سینمای بسیار قدرتمندی داشتیم
  • علی IR ۰۲:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
    59 7
    تو رو به خدا به داد مطبوعات غیر سیاسی هم برسید. باور کنید مطبوعات فقط چندتا نشریه و روزنامه سیاسی نیستند.مجلات که بار اصلی مطالعه در خانواده های ایرانی را به دوش میکشند چه در این دولت چه در دولت خاتمی مظلوم واقع شدند.هر کس وزیر ارشاد شد به این نشریات هم توجه کند و حداقل سهم مناسبی از یارانه مطبوعات را به اینان اختصاص دهد.تا الان که همه امکانات به نشریات سیاسی رسیده ، اگر فکری نکنید به زودی بیش از نصف نشریات ورشکسته می شوند
    • رسول IR ۰۹:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
      37 6
      قربون دهنت.این نشریات سیاسی همیشه حق بقیه نشریات ایران که 90درصد مطبوعات را تشکیل می دهند را ضایع کرده اند.امیدوارم جنتی به این درد دل کهنه رسیدگی کند
  • کامران A1 ۰۳:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
    135 6
    مسائل فکری، موروثی نیست!!! خدایی خوب اومدی یعنی منظورتون این هست که دیدگاهتان با پدرتان کلا فرق دارد !!!!! خدایی داری راست می گیی....
  • بی نام GB ۰۳:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
    جالبه.هرچی میگردم 1اصلاح طلب تو این کابینه نمیبینم.روحانی یادت نره اصلاح طلبا بودن که رییس جمهورت کردن...
  • بی نام IR ۰۳:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
    159 5
    امیدوارم طرز فکرشون با پدرشون تفاوت اساسی داشته باشه
  • بی نام IR ۰۳:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
    به به احسنت به این انتخاب. مرحبا به روحانی عزیز
  • بی نام EU ۰۴:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
    91 3
    نمی دانم ایشان از پدر خود په ارثی برده است، اما امیدوارم هر چه باشد مثبت و مفید برای هنر و هنرمندی باشد که 8 سال تمام با شرف و شخصیت شان بازی شده است.
  • بی نام IR ۰۴:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
    72 2
    مسائل فکری، موروثی نیست منظورو که میگیرید که؟
  • حزب الهی A1 ۰۴:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
    8 57
    ایواللللللللللللللللللللللللل بابا ایوالللللللللللللللللللللل
  • بی نام IR ۰۵:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
    42 2
    ولله چي بگيم !
  • سامان A1 ۰۵:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
    42 4
    شناختی ازش توی عرصه هنر و فرهنگ نیست ولی از چهره های نزدیک به هاشمی بوده ! مهره بدی نیست همین که میگه با افراطیون کار نخواهم کرد خوبه بهشم نمی یاد تعصبی زیاد باشه هرچی باشه از حسینییییی خیلی بهتره اما در کل به نظرم چهره شناخته تری توی عرصه فرهنگ و هنر شناخته میشد که با سیاست هم آشنا باشه در کل بهتر بود ، به نظرم نقطه منفی خاصی نداره اما می شد شخص بهتری انتخاب بشه
  • بی نام IR ۰۵:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
    116 7
    قیافشون که شبیه پدرشون نیست.ایشالا نظرات و طرز فکرشون هم شبیه ایشون نباشه.
  • بی نام IR ۰۵:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
    26 22
    تحصيل كرده مدرسه حقاني
  • بی نام A1 ۰۵:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
    اصلا ازین انتخاب خوشحال نشدم تعجب میکنم!!!!!!!!!!! این همه گزینه های بهتر وجود داشت
    • بی نام A1 ۰۹:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
      50 11
      سوابق علی جنتی نشان می دهد که از افراد میانه رو و نزدیک به آیت الله هاشمی و همفکر حسن روحانی است. یک سرچ در اینترنت بکنید ماجرای برکناری اش از کویت را متوجه می شوید که اصلا به خاطر نزدیکی به آقای هاشمی این اتفاق براش افتاد
    • بی نام IR ۰۹:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
      19 13
      خیلی مسائل تاثیر داره! متوجه هم باشید که مجلس اصولگرا ممکنه همه رو رد کنه. بعدش اینکه چطور نشناخته قضاوت می کنیم ما؟!
    • بهزاد IR ۱۰:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
      50 12
      چه ربطی داره؟!؟!؟! حالا به دلیل اخراج از کویت و نزدیکی به آقای هاشمی شدن گزینه مناسب؟!!!!! توجیهت غیرمنطقیه. انتظار فرد بهتریو داشتم. مایوس کنندست.
  • بی نام A1 ۰۵:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
    60 3
    چی بگم والا...!!!؟؟
  • بی نام IN ۰۶:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
    105 2
    انشاءا... که از هیچ لحاظ شباهتی به پدر بزرگوارتان نداشته باشید!!!
  • بی نام IR ۰۶:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
    67 5
    مسائل فکری، موروثی نیست ما رای دهند ها به اقای روحانی امیدواریم که اینطور باشه...
  • بی نام IR ۰۶:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
    10 4
    خوبه والا
  • بابک IR ۰۶:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
    به نظر میرسد پیروزی واقعی انتخابات اصولگرا بودن و ما تو توهم بودیم....
  • شهروند IR ۰۷:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
    85 6
    سالی که نکوست از بهارش پیداست!!!!!!!!
    • بی نام RS ۰۹:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
      32 7
      حالا واستا!!!!
  • سینا A1 ۰۷:۱۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
    21 34
    میگن نظرات ایشان با پدرشان کاملا متفاوت است
  • بی نام IR ۰۸:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
    78 2
    امیدوار بودیم یک فرد آشنا به هنر و هنرمند بر کرسی این وزارت بنشیند، نه یک دیپلمات! چون افراد سیاسی همیشه سعی میکنند کمترین هزینه و چالش ممکن را برای خودشان ایجاد کنند برای همین هرگز نمیتوانند برای هنر و فرهنگ که اصل و ماهیتی چالش برانگیز دارند کارامد باشند.
  • بی نام A1 ۰۸:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
    38 1
    در سمت هایی که نوشتید فقط سوابق سیاسی وجود داره. حتی قائم مقامی سازمان فرهنگ.
  • بی نام A1 ۰۸:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
    40 6
    ان شااله فراجناحی و با سعه صدر عمل کنند..کارشان سخت است چون باید از سایه اسم پدرشان بیرون بیایند
  • سید ایمان A1 ۰۸:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
    126 5
    آقای روحانی، انتظارمون از شما اینه که برای وزارتخانه های علوم، فرهنگ و کشور از افراد آزاد اندیش و اصلاح طلب استفاده کنید
  • جواد IR ۰۸:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
    16 94
    در این تصدی کسی اصلح از دکتر علی مطهری نبود.
  • بی نام A1 ۰۸:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
    21 6
    شاید هم جوسازی رسانه ای است!! باز هم صبر میکنیم ببینیم چی میشه تا روز تحلیف
  • بی نام IR ۰۹:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
    14 35
    اقای روحان یدستت درد نکند واقعا تخصص گرایی کردین ویک کارشناس ارشد مسائل فرهنگی را برای وزارت مهم فرهنگ انتخاب کردید
  • بی نام IR ۰۹:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
    85 7
    به نظر من بهشتی ومسجد جامعی بهترین گزینه بودند
  • رضا IR ۱۰:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
    16 14
    دوستان مثل این که در جریان نیستن... 80 درصد کرسی های مجلس نهم در اختیار اصولگرایان و بخشی از همین 80 درصد در اختیار اصولگرایان افراطیست.... ناچارا باید وزیری انتخاب شود که بتوانداز این آقایان رای اعتماد بگیرد... البته علی جنتی بر خلاف پدرش از نزدیکترین چهره ها به آقای اکبر هاشمی رفسنجانیست بنابراین جای نگرانی وجود نداره...
    • بی نام A1 ۱۵:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
      24 1
      چی میگه آقا منتخب ملته مثلا اوباما برای وزارت خارجه، دفاع و سیا کسانی رو انتخاب کرد که مجلس جمهوری خواه سایشون رو هم با تیر میزد
  • بی نام A1 ۱۱:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
    4 66
    آقای روحان کاش این پست را به یک اصولگرای واقعی میدادی. مثلا شمقدری خیلی هم عالی بود.
    • بی نام IR ۰۰:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۸
      21 0
      آقای حسینی که با سیاست هاش با بولدوزر به جان سینمای ایران افتاد و حالا هم که خرابه ای بیش نمانده و با جایگزین شدن آقای شمقدری به جای ایشان غلتکی بر این خرابه ها عبور خواهند داد تا کاملا با سطح زمین یکسان شود!!!!
  • شاملو A1 ۱۲:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
    19 5
    به نظرم دارن نقشه کانديد شدن هاشمي رو دوباره اينجا پياده ميکنن ارغوان ريشه ات سبزه ها يادت باشه چون ماخوب يادگرفتيم بي نفت خودمونو به اتيش بکشيم
  • بی نام A1 ۲۳:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۷
    12 8
    روحانی از روز اول گفت که معتدل است حالا باید عملکرد این افراد را ببینید و بر اساس نام فامیلی قضاوت نکنید به نظر من در لیستی که به عنوان وزرای کابینه چند جا معرفی شده افراد توانمندی مثل آقای زنگنه نجفی ربیعی جنتی نعمت زاده ترکان و ... در کابینه هستند
  • بی نام IR ۱۱:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۸
    10 1
    روحانی بازم تاکید می کنم اصلاح طلبها یادت نره مهم نیست که خاتمی تو تحلیف باشه یا نه .مهم اینه که اونایی که بهت رای دادن تو کابینه جایی داشته باشند بالاخره تو این مملکت قحط الرجال که نیست