در پنجاه و سومین نشست خبری سخنگوی قوه قضاییه اختصاص به موضوع فیس بوک،فساد در فوتبال و جرایم یقه سفید ها سخن گفت.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای سخنگوی قوه قضاییه گفت: متاسفانه این روزها چندین شایعه ایجاد شد که بر اساس تحقیق‌ها مشخص شد که اینها خلاف واقعه است.
وی گفت: در شایعه اول نام تعدادی از افراد دولت یازدهم در فیس‌بوک پیدا شد و صفحه‌ای به نام آنها باز شده بود و با تصویر خود آنها مطالبی به نقل از این افراد منتشر شد که هر کدام یکی پس از دیگری تکذیب شد و افراد دولت یازدهم اظهار کردند که نیازی به صفحه فیس‌بوک ندارند.
سخنگوی دستگاه قضایی ادامه داد: ‌بر اساس پیگیری‌های سیستم‌های اطلاعاتی فردی که این کار متقلبانه را انجام می‌داد دستگیر شد و در حال حاضر در زندان است و باید پیگیری شود که انگیزه این فرد از این اقدام چه بوده که باعث شد چند هفته فضای کشور متشنج شود.
وی افزود: البته فعلا یک فرد بازداشت شده و ممکن است افراد دیگری مرتبط با این پرونده وجود داشته باشند.تا آنجایی که من در جریان پرونده قرار دارم فرد دستگیر شده اقرار کرده که صفحات منتسب به 5 وزیر و یک نفر مسئول غیروزیر کار وی بوده ولی من در مورد بقیه مسئولین و غیرواقعی بودن صفحات فیس‌بوک آنها اطلاع دقیقی ندارم.


فساد در فوتبال

سخنگوی دستگاه قضایی گفت: در بحث فساد در فوتبال هنوز پرونده‌ای به دستگاه قضایی ارجاع نشده است. محسنی اژه‌ای درباره اینکه معاون اول قوه قضاییه اطلاع‌رسانی در مورد پرونده فساد در فوتبال را به شما واگذار کرده آیا دستگاه قضایی در این زمینه ورود کرده است یا نه، گفت:‌ من پرونده‌ها را پیگیری کرده‌ام اما موردی که فردی از فردی شکایت کرده باشد را پیدا نکردم.
وی افزود: از سوی دیگر من همه ورزشکاران را نمی‌شناسم که بخواهم بگویم چه کسی شکایت داشته اما امروز اتفاقاً موضوع را پیگیری کرده‌ام و یکی دو موردی را که وضعیت آن روشن بود از دادستان تهران پرسیدم که ایشان گفتند شکایتی صورت نگرفته است.
دادستان کل کشور ادامه داد: در بحث فساد در فوتبال شکایتی به دستگاه قضایی تا این لحظه نشده اما دستگاه‌های نظارتی اعم از مجلس و قوه قضاییه همچنان موضوع را بررسی می‌کنند.


اس‌ام‌اس‌های استامینوفن کشنده

سخنگوی دستگاه قضایی شایعه دوم را مربوط به اس‌ام‌اس‌های استامینافن کشنده دانست و گفت: عامل این کار شناسایی شده و در مرحله تحقیقات است البته فعلا از یک نفر تحقیق شده و ممکن است افراد دیگری هم باشند.
وی در مورد کلاهبرداری ها در جامعه گفت: اینگونه کلاهبرداری‌ها هم بار قوه قضائیه و هم بار ناجا را سنگین می‌کند.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: البته تعداد پرونده‌های ما در بحث کلاهبرداری نسبت به کل پرونده‌ها زیاد نیست اما همین پرونده‌ها هم دردسرساز است و گاهی بخش‌های دولتی را زیر سئوال می‌برد.
دادستان کل کشور ادامه داد:‌ اخیرا افرادی شرکت‌هایی را تاسیس کردند و مدعی می‌شدند که می‌توانند با سند از بانک وام بگیرند و در این زمینه با فرد صاحب سند صحبت کردم اما در مرحله اولیه فرد کلاهبردار نمی‌گوید که باید سند بنام وی شود و تنها می‌گوید باید وثیقه‌گذاری صورت گیرد.
وی افزود: در مرحله بعدی فرد کلاهبردار به صاحب سند می‌گوید که بانک اظهار داشته که تا زمانی که سند به نام شما باشد، وامی نمی‌دهد بنابراین صاحب سند باید سند ملک یا مغازه خود را به نم فرد کلاهبردار کند و با این تصور که این یک انتقال صوری است انتقال سند صورت می‌گیرد اما پس از مدتی به مشکل برمی‌خوریم.
سخنگوی دستگاه قضایی ادامه داد: بر این اساس از یک سو سند به نام فرد کلاهبردار شده حتی اگر قسط‌ها پرداخت شده باشد، فرد نمی‌آید سند را به نام صاحب آن کند و از سوی دیگر گاهی هم پیش می‌آید که هم سند ملک از بین می‌رود و هم فرد با قسط‌های بانک و جریمه مواجه می‌شود.
محسن اژه‌ای گفت: ما با سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، و همچنین سایر دستگاه‌های ذیربط صحبت کرده‌ایم که اجازه ندهند چنین مشکلاتی بوجود بیاید.


قضات منفصل از خدمت
وی یکی دیگر از خبرهای غیر واقعی را مربوط به قضات منفصل از خدمت دانست و گفت: مطلب دیگر در خصوص خبری است که قضاتی از کار خود منفصل شدند و دستگاه قضایی در مقاطع مختلف با اهتمام بیشتری می‌خواهد تا اگر افرادی در داخل قوه قضائیه متخلف هستند، مجازات گردند و حتی اگر کسی به نام دستگاه قضایی تخلفی می‌کند که بیشتر هم اینگونه بوده باید با آن برخورد کرد.
دادستان کل کشور افزود: اگر در دستگاه قضایی فردمتخلفی پیدا شود باید با او برخورد کرد و این عیب دستگاه قضایی نیست بلکه حسن آن است که با ادامه تخلفات در قوه قضائیه برخورد می‌کند.
محسنی اژه‌ای ادامه داد: ما با قاضی یا وکیل متخلفنی که خود قانون داند و تخلف می‌کند به شدت برخورد می‌کنیم.
وی درباره اینکه یقه‌سفیدها کیستند و چرا معرفی نمی‌شوند، گفت: گاهی افرادی به دلیل پست و جایگاهی که دارند خود را مصون می‌دانند اما ما نباید هر مطلب و شایعه‌ای که می‌شنویم بلافاصله آن را مطرح کنیم.
وی افزود: ما قانون داریم که تا پرونده‌ای قطعی نشده نباید اعلام شود و حتی در پرونده فساد سه هزار میلیاردی هم کسانی در حد وزیر مطرح شدند اما پرونده آنها هنوز بسته نشده چرا که جرم آنها ثابت نشده است.
دادستان کل کشور گفت: البته برخی در این پرونده حبس‌های طولانی گرفتند اما باز هم نمی‌شود تا جرمی اثبات نشده آن را اعلام کرد.
محسنی اژه‌ای در ادامه گفت: من نمی‌دانم شما سریال جومونگ را می‌بینید یا نه در این سریال بعضی که عطش قدرت دارند حاضر می‌شوند جنازه سردار پر افتخار خود را از خاک بیرون بکشند، سر آن را جدا کنند و به امپراطور تحویل دهند. این مثال را برای این زدم که بگویم گاهی ممکن است کارهایی انجام شود اما دیگران نفهمند.
وی افزود: بنابراین اگر موضوعی مطرح شود حتما‌ً تحقیق در مورد آن صورت می‌گیرد و اگر ثابت شود فرد به مجازات خود می‌رسد.
دادستان کل کشور افزود: البته برخی از افراد در برخی رده‌ها کارهایی می‌کنند که اثبات آن به آسانی میسر نیست اما در کل ما یقه‌سفید نداریم و با هرکس که تخلفی کند برخورد می‌کنیم.
وی افزود: فشار آوردن به قوه قضاییه غیرقابل انتظار نیست اما ما تلاش می‌کنیم که زیر بار فشارهای بیرونی نرویم.
45232

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 317589

برچسب‌ها