اصلی ترین تمرکز موافقان و مخالفان لایحه بودجه رسیدگی به وضعیت معیشت مردم است.

 

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، برخی نکاتی که موافقان و مخالفان بودجه بیان داشتند به شرح زیر است:

نام نماینده

موضوع بحث

علیپور / مخالف

نقاط کوری در بودجه دیده می‌شود و فرصت کافی برای بررسی ارقام هدفمندی وجود نداشت، گفت: کار تلفیق هنوز تمام نشده است. متأسفانه سعی شده هر دولتی پس از روی کار آمدن همه مسائل ذاتی و نهادی ناشی از عملکرد دولت قبلی را نشان دهد. آنچه که در 15 آذر 92 به مجلس ارائه شده طبق بودجه عمومی 218 هزار میلیارد تومان برآورد شده و حدود 48 ساعت گذشته نیز نزدیک به یک سوم از این رقم در قالب تبصره‌ای به میزان 63 هزار میلیارد تومان تقدیم کمیسیون شده و سؤال اینجاست که چرا این رقم بسیار مهم همزمان با بودجه به مجلس نرسید.

شکر خدا موسوی / مخالف

در شرایطی که تورم ۲۵ درصد پیش‌بینی شده است، افزایش ۱۸ درصدی حقوق کارمندان به معنای فقیرتر شدن دهک‌های پایین جامعه است. افزایش 50 درصدی درآمدهای مالیاتی در بودجه 93 باعث ایجاد آثار تورم‌زا در جامعه خواهد شد. در سال 93 سبد رفاهی و معیشت خانوارهای ایرانی کوچکتر خواهد شد و این در شرایطی است که بر اساس آمار موجود، لایحه بودجه 93 انقباضی‌ترین بودجه دولتی پس از جنگ محسوب می‌شود.

محمد باقر شریعتی / موافق

اطمینان از تحقق منابع بودجه، افزایش سهم مالیات‌ها به عنوان منابع پایدار، تقویت نظارت بر شرکت‌های دولتی بخصوص در مناطق آزاد و خودداری از دست‌اندازی به منابع صندوق توسعه ملی از مزیت‌های لایحه است. در برنامه پنجم، رشد اقتصادی 8 درصد پیش‌‌بینی شده در حالیکه رشد اقتصادی کشور در حال حاضر منفی 7 درصد است که در بودجه تقدیمی دولت برای رساندن آن به 3.3 درصد تلاش شده است. در بودجه یک ساله قرار نیست همه مشکلات اقتصادی کشور برطرف شود اما در بودجه 93 در راستای کاهش تورم و افزایش رشد اقتصادی به کمک بخش خصوصی تلاش زیادی انجام شده است.

شهروز افخمی/ مخالف

در اصل 48 قانون اساسی آمده که در بهره برداری از منایع طبیعی در سطح استان ها باید تبعیض در کار نباشد و هر منطقه به فراخور نیاز سرمایه و امکانات لازم را در اختیار داشته باشد. در ماده 180قانون برنامه پنجم توسعه نیز آمده در راستای تحقق اصل 44 قانون اساسی و رسیدن به اهداف چشم انداز توسعه و نیز توزیع عادلانه، رفع تبعیض و ارتقای سطح معیشتی مناطق کمتر توسعه یافته دولت مکلف است در توزیع یارانه به نوعی عمل کند که شاخص برخورداری شهرستانهای در سطح پائین امکانات در بخش های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی در پایان برنامه پنج سال حداقل ده درصد به سطح یاد شده افزایش یابد.

ایرج ندیمی/ موافق

عمده مباحث لایحه بودجه از استحکام بالایی برخوردار است یا با دو سوم آراء رأی آورده و یا اینکه تنفیذ شده، یعنی در بودجه 92 آمده است. تمام سعی ما این بود که بودجه را به صورت واقعی تنظیم کنیم و یکی از ویژگی های مهم لایحه بودجه 93 شفافیت آن است.

3535

 

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 335488

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 5 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۸:۴۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۹
    0 2
    جایگاه تولید ملی در این بودجه کجاست؟
  • بی نام A1 ۰۹:۲۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۹
    5 0
    اولا كه ماليات حق پرداختني است ولي چرا مجلسيان اصول عادي را زيرپا گذاشتند؟ مگر طبق برنامه پنجم توسعه سالي يك درصد نبايد ماليلت ارزش افزوده اضافه شود چرا براي 93 دودرصد پيش بيني شده؟ چرا مجلسيان وتو نكردند ؟دوما چرا ارزش افزوده از خريدار بجاي فروشنده گرفته ميشود دوطرف بايد بدهند ؟ چرا ارزش افزوده از موارد مايحتاج مردم گرفته ميشود مثل اقلام خوراكي وضروري وامثالهم ؟سوما چرا همه اش افزايش داريم هيچ چيزي روبه كاهش نيست؟ چندين ساله كد ملي در بانكها درج ميشود چرا همه بر اساس كد ملي شناسايي نميشوند وماليلت گرفته نميشود؟ چرا بايد مردم عادي ماليات بدهن وميلياردها ندهند چرا قانون براي همه يكطور تعريف ميشود بايد ماليلت از غني گرفته وبه ضعيف داده شود ؟
  • نسرین A1 ۱۵:۴۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۹
    0 0
    آقای شکر خدا موسوی نماینده ی مخالف ، چرا حرفهایشان ضدو نقیض است؟ می فرمایند " افزایش 50 درصدی مالیات ،سبب بروز آثار تورمی در جامعه می شود " درحالی که افزایش مالیات سبب کاهش حجم پول در گردش و در نتیجه سبب کاهش نرخ تورم می شود . در ادامه می فرمایند این بودجه انقباضی ترین بودجه ی پس از جنگ است . می دانیم که بودجه ی انقباضی ، آثار ضد تورمی دارد نه آثار تورمی . من که نفهمیدم چه می گویند ، امیدوارم خودشان فهمیده باشند