رئیس جمهور در جمع مدیران وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت:دیپلماسی در دفاع از کشور نقش دارد.

به گزارش خبرآنلاین، رئیس‌جمهور با اشاره به اهمیت وجود امنیت، گفت: بدون امنیت تقریباً هیچ حرکت مهمی در یک جامعه امکان‌پذیر نیست و اگر هم باشد همراه با هزینه‌های گزاف خواهد بود.

 حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی صبح امروز (شنبه) در جمع مدیران ارشد وزارت دفاع، به تعریف مفهوم امنیت پرداخت و افزود: امنیت به معنای آن است که مردم نسبت به انواع تهدیدات احتمالی دغدغه خاصی نداشته باشند و احساس آرامش کنند، یعنی احساس کنند مجموعه مدیریت کشور می‌تواند به خوبی از منافع ملی، ارزش‌های دینی و ملی و همچنین از حقوق مردم، استقلال کشور، وحدت ملی‌ و تمامیت ارضی به خوبی دفاع کند.

وی با بیان اینکه "در بحث دفاع، در واقع دو ستون وجود دارد"، تصریح کرد: یک ستون، وظیفه دفاع را بر عهده دارد که عمدتاً وظیفه پشتیبانی است و یک ستون نیز وظیفه دفاع را بر عهده دارد که عمدتاً وظیفه صف است.

دفاع تنها به عهده نیروهای مسلح نیست

روحانی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه "نیروهای مسلح ما در صف مقدم برای دفاع از کشور هستند"، ادامه داد: یک ارگان باید نیرویی را که در میدان نبرد در حال دفاع از کشور است، پشتیبانی کند به نحوی که نیروهای مسلح برای نیازمندی‌های خود - چه نیازمندی‌های جنگی و زندگی - دغدغه خاطر نداشته باشند و در واقع آن دستگاهی که در این زمینه مسئولیت دارد که دغدغه‌ها را بزداید، وزارت دفاع است.

رئیس‌جمهور افزود: وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح در واقع برای تأمین انواع نیازهای نیروهای مسلح و ایجاد آرامش برای آنها وظیفه اصلی را بر عهده دارد. البته دفاع از اهداف و منافع ملی بر عهده یک ارگان یا یک بخش از جامعه نیست و این تنها نیروهای مسلح نیستند که باید از کشور دفاع کنند بلکه همه باید دست به دست هم بدهیم.

وی با بیان اینکه "دیپلماسی و وزارت خارجه ما در این ارتباط نقش دارند"، گفت: آنها‌یی که در روابط خارجی مشغول به کار و تلاش هستند، در واقع آنها سربازان دفاع از منافع ملی، منافع کشور و ارزش‌های دینی و ملی ما هستند. بخش‌های فرهنگی نیز در این ارتباط وظیفه دارند. همه جامعه به هم متصل است. اگر عالمان، اندیشمندان، فیلمسازان و هنرمندان انگیزه لازم برای دفاع را ایجاد نکنند، دفاع بسیار سخت می‌شود.

رئیس‌جمهور در ادامه گفت: نیروهای مسلح نباید صرفاً خود را برای رفع تهدیدهای دشمن آماده کنند، بلکه آنها باید به گونه‌ای عمل کنند که فکر و نقشه دشمن را عوض کنند که این عمل «بازدارندگی» نام دارد.

وی افزود: نیروهای مسلح باید به گونه‌ای عمل کنند که تهدید دشمن عملی نشود، زیرا تهدید به خاطر اشتباه محاسباتی دشمن ممکن است عملیاتی شود و ما باید در قدم اول این بازدارندگی را ایجاد کنیم. در جنگ صدام هم در تجاوز به ایران و بعد در تجاوز به کویت و هم در تجاوز به ملت خود دچار اشتباه بدی شد و درواقع اشتباه محاسباتی بد دردی است.

سلاح باید اول از خود دفاع کند

روحانی در ادامه اظهار کرد: بخشی از بازدارندگی به تجهیز تسلیحات بر می‌گردد. وزارت دفاع به دنبال تجهیز نیروهای مسلح است که تجهیزات تأثیرگذار است، البته نرم‌افزار از سخت‌افزار مهم‌تر است اما ما نباید سخت‌افزار را کنار بگذاریم. در تجهیزات نظامی دقت، سرعت و برد بسیار مهم و تعیین‌کننده است. در جنگ تحمیلی هرگاه هواپیمای اف 14 با موشک فونیکس بلند می‌شد، سایر هواپیماها فرار می‌کردند زیرا این هواپیما تجهیزات قوی‌تری داشت. بسیار مهم است که چه سلاحی و با چه امکاناتی ساخته می‌شود، زیرا سلاح باید اول از خود دفاع کند و سرعت و دقت مناسبی داشته باشد.

وی در ادامه با اشاره به این‌که نیروی انسانی از تجهیزات مهمتر است، افزود: در جنگ، تجهیزات پیروز نمی‌شود، ولی آنکه ما را پیروز می‌کند نیروی انسانی است که این نیرو به تجهیزات نیازمند است در این بین روحیه وآموزش مناسب بسیار اهمیت دارد اگر انگیزه نان و نام باشد به درد نمی‌خورد، آن انگیزه‌ای که می‌تواند پیروز کند ایمان به خدا و توکل به حق است نیروی انسانی آموزش دیده که روحیه و انگیزه الهی دارد و تجهیزات لازم را در اختیار دارد می‌تواند دشمن را از بین ببرد، در واقع دشمنان از نیروی انسانی ما و در مرحله بعد از تجهیزات ما حساب می‌برند.

حضور مردم یک اصل اساسی در بازدارندگی است

روحانی همچنین افزود: در امر بازدارندگی، حضور،‌ پشتیبانی و همبستگی مردم یک اصل اساسی است. اگر مردم از نیروهای مسلح جدا باشند، آن نیرو پیروز نیست. مردم باید نیروهای مسلح را تکیه‌گاه خود بدانند و هرچقدر نیروهای مسلح مردمی‌تر باشند و به نفع ملت اقدام کنند، اعتماد مردم به آنها بیشتر می‌شود. حضور نیروهای مسلح در گرفتاری‌های و بلایای طبیعی بسیار پسندیده بوده است. مردم ببینند در زمان صلح، نیروهای مسلح کار بزرگ و ارزان‌تری انجام می‌دهند.

رئیس‌جمهور همچنین با بیان اینکه "نیروهای مسلح باید از تمام توان خود استفاده کنند"، خاطرنشان کرد: در این شش ماه برای من ملموس شد که شرایط کشور چگونه است؛ البته ما کاملاً به آینده امیدواریم و از همه مشکلات عبور می‌کنیم. در این راستا باید همه در کنار باشیم زیرا دولت به تنهایی قادر به حل مشکلات نیست.

وی در بخش دیگر از سخنان خود افزود: یک فرمانده مورد اعتماد جامعه معنوی و عادل بسیار مهم است. در زمان دفاع مقدس آنچه همه را دلگرم می‌کرد، فرمان امام خمینی(ره) بود. امام، نظامی نبود اما مورد اعتماد جامعه بود و وقتی گفت حصر آبادان باید شکسته شود، مردم به انجام این کار باور پیدا کردند. مردم می‌دانستند امام برای رضای خدا عمل می‌کند و امروز هم خلف صالحی جای امام را گرفته است که مردم و نیروهای مسلح همان اعتماد را به رهبری دارند. وقتی که یک رهبر فقیه باشد، انسان برای اقدامات خود حجت کافی دارد.

به گفته روحانی، نیروی انسانی خوب، مردم در صحنه، تجهیزات مناسب و آماده و فرماندهی نیروهای مسلح امروز در کنار هم قرار گرفته‌اند و موجب ایجاد بازدارندگی شده‌اند.

نباید به‌گونه‌ای صبحت کرد که دیگران احساس خطر کنند

وی در ادامه اظهار کرد: نباید به‌گونه‌ای صبحت کرد که دیگران احساس خطر کنند. تهدید کردن فقط منوط به برگزاری رزمایش نیست؛ البته رزمایش هم یک ضرورت است. گاهی ما به دنبال تهدید دیگران نیستیم، اما به گونه‌ای صحبت می‌کنیم که دیگران از مواضع ما احساس تهدید می‌کنند. در این بین شلیک یک گلوله می‌تواند همه‌چیز را به هم می‌ریزد؛ پس نوع موضع‌گیری ما بسیار مهم است.

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه "سیاست خارجی کشور ما بر مبنای تنش‌زدایی و اعتمادسازی با دنیاست"، اظهار کرد: این سیاست یک تاکتیک نیست، بلکه ما خواهان تنش با دیگران نیستیم، بلکه به دنبال ساخت اعتماد بویژه با همسایگان خود هستیم؛ البته به شرطی که دنیا بداند استقلال،‌ عزت، منابع ملی و ارزش‌های ما برای ما خط قرمز است و ما بر سر آنها معامله نمی‌کنیم. ما حاضر به دوستی با دنیا هستیم ولی خطوط قرمز خود را رد نمی‌کنیم.

وی همچنین گفت: ما با همسایگان به دنبال منافع مشترک هستیم. منافع مشترک ما زیاد و مشکلات ما هم با برادری قابل حل است. در واقع دیگران باید احساس کنند که ما به دنبال همزیستی مسالمت‌آمیز هستیم.

به دنبال تهاجم نیستیم ولی تهاجم هم نمی‌پذیریم

روحانی با بیان اینکه "در نیروهای مسلح کشور ما چند خط قرمز وجود دارد"، اظهار کرد: اولین خط قرمز ما این است که ما به دنبال تهاجم به هیچ کشوری نیستیم. در طول 35 سال گذشته همسایگان ما در شرایط سختی بودند و ما می‌توانستیم به آنها تهاجم داشته باشیم، ولی این کار را نکردیم. ما چشم طمع به ثروت و سرزمین دیگران نداریم ولی اجازه تهاجم هم به کسی نمی‌دهیم. ما یک ملت بزرگ هستیم و زیر بار تحمیل و تجاوز نمی‌رویم.

دنبال سلاح کشتار جمعی نیستیم

وی ادامه داد: دومین خط قرمز ما این است که ما دنبال سلاح کشتار جمعی نیستیم. البته این سیاست ما به دلیل وجود انواع کنوانسیون‌ها نیست، زیرا اعتقاد،‌ ایمان،‌ اصول و فقه ما می‌گوید ما نباید دنبال سلاح کشتار جمعی باشیم. ما اگر دنبال سلاح کشتار جمعی بودیم، سلاح‌های شیمیایی و میکروبی می‌ساختیم. ما در جنگ تحمیلی حتی جواب بمباران شیمیایی را ندادیم.

روحانی، رعایت اصول اخلاقی را سومین خط قرمز نیروهای مسلح عنوان کرد و گفت: ما در جنگ اصول اخلاقی را زیر پا نمی‌گذاریم و در جنگ تحمیلی هم ثابت کردیم که با اسیران با احترام برخورد می‌کنیم. ما در طول جنگ تحمیلی حتی جواب بمباران شهرها را نمی‌دادیم و وقتی تصمیم گرفته شد که برای توقف بمباران شهرها عمل متقابلی انجام دهیم، از 48 ساعت قبل اعلام می‌کردیم.

رئیس‌جمهور همچنین تاکید کرد: ما با اقدامات بازدارنده به کسانی که چشم طمع و خیانت به کشور ما دارند می‌گوییم که آنها باید فکر و رفتار خود را تغییر دهند.

روحانی با بیان اینکه "به دلیل تحریم‌ها، اکنون توانسته‌ایم تجهیزات 60 سال قبل را به‌روز کنیم"، اظهار کرد: این اقدامات باید ادامه پیدا کند و ما تجهیزات را بازسازی و به‌روز کنیم.

وی به نوآوری‌های بخش‌های دانش‌بنیان نیز اشاره کرد و افزود: در این زمینه گام‌های خوبی برداشته شده و وضعیت ما از اول انقلاب از زمین تا آسمان تغییر کرده است. ما در زمینه تحقیقات باید اولویت‌های خود را مشخص کنیم زیرا منابع ما محدود است.

خروج نیروهای مسلح از شهرها، کمک به مردم است

رئیس‌جمهور همچنین اظهار کرد: قوانین مصوب کرده است که نیروهای مسلح از شهرها خارج شوند. اگر نیروهای مسلح این اقدام را انجام دهند، به شهرها و مردم کمک خوبی می‌کنند.روحانی در ادامه افزود: وزارت دفاع به فکر صادرات محصولات خود باشد، زیرا این امر موجب افزایش ارتباطات می‌شود. در این زمینه دانشگا‌ه‌ها و صنعت نیز باید به وزارت دفاع همکاری کند.

وزارت دفاع باید برای دفع آلودگی هوای تهران به کمک بیاید

رئیس‌جمهور با بیان اینکه "وزارت دفاع باید برای دفع آلودگی هوای تهران به کمک بیاید"، خاطرنشان کرد: دیپلماسی دفاعی از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا نوع گفتمان نیروهای مسلح با دنیا برای حراست از کشور و بازدارندگی بسیار مؤثر است.

روحانی در پایان گفت: اگر روند فعلی ادامه یابد و اصلاح نشود، در مقطع چشم‌انداز 20 ساله به نقطه‌ای می‌رسیم که درآمدها صرف حقوق بازنشسته‌ها می‌شود و این روند باید اصلاح شود.

 

/2727

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 341415

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 11 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۰:۴۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۰
    1 1
    کدام ارزش و عزت ؟؟؟؟؟؟؟؟
  • بی نام IR ۱۱:۳۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۰
    0 0
    منافع ملي
  • بی نام IR ۱۳:۳۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۰
    7 1
    فرمایش شما صحیست اما بعضیها (عزت و استقلال و منافع ملی و ارزشها )را فقط در گردن کشی و لفاظی و به همه پریدن می بینند وقتی مردم یک سرزمینی با حکومت باشند و از اعمال حکومت خرسند هیچ دشمنی نمیتواند به ان سرزمین چپ نگاه کند پس اول جلب اعتماد مردم بالاترین هدف است
    • بی نام IR ۰۶:۲۸ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۱
      0 0
      و در غير اينصورت اگر مردم با حكومت نباشد آن حكومت از درون مي پوسد و نياز به دشمن خارجي نيست
  • بی نام US ۱۴:۲۹ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۰
    0 0
    شمااول بگوکلیدت روچه کردی!؟
  • بی نام A1 ۱۷:۲۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۰
    0 0
    یکی از علل اساسی شکست آلمان درجنگ دوم جهانی توجه واتکا بیش از حدهیتلربه نیروی هوایی وعدم توجه واعتماد به نیروی زمینی بود ومتاسفانه این مشکل در کشور ما درحال تکرارشدن میباشدبرای نمونه قدرت موشکی که بایددراختیارنیروی زمینی وبه عنوان تجهیزات سازمانی دراختیار این نیرو سازماندهی شود بیشتر به سمت نیروهای پدافندی هوایی قرار میگیرد وهمچنین سربازانی که از نیروهای متفاوت از خدمت ترخیص میشوند علاوه بر سازماندهی در سازمان احتیاط آن نیرو مجددا با عضویت در پایگاه بسیج محله وگاهاً چندین پایگاه بسیج نظیر محله ومحل کار ودانشگاه و...عضو وسازماندهی میشوند که این خود در موعد نیاز به یک سردرگمی وتداخل میانجامد که یکی از مخاطرات دیگر نیروهای زمینی که نتایج جنگ بوسیله آنان رقم میخورد میباشد و.....