بان کی مون در پیامی به مناسبت روز جهانی زن 8 مارس 2014 برابر با 17 اسفند ماه جاری گفت برابری برای زنان پیشرفت برای همه است.

به گزارش خبرآنلاین متن کامل پیام بان کی مون به شرح زیر است:
ما دراین روز جهانی زن بر اهمیت دستیابی به برابری برای زنان و دختران تاکید می ورزیم نه صرفا به دلیل اینکه موضوع عدالت و حقوق بشر اساسی است بلکه به این خاطر که پیشرفت در بسیاری از حوزه ها به آن بستگی دارد.
کشورهایی که بیشتر از برابری جنسیتی بهره مند هستند، رشد اقتصادی بهتری دارند. شرکت ها با روسای زن بیشتر، عملکرد بهتری دارند. توافق های صلحی که زنان را شامل می شود، پایدار تر است. پارلمان ها یا مجالس قانون گذار با نمایندگان زن افزون تر قوانین بیشتری در مورد مسائل اجتماعی کلیدی مانند سلامت، آموزش، قوانین ضد تبعیض و حمایت از کودک تصویب می نمایند.
دلیل روشن است: برابری برای زنان یعنی پیشرفت برای همه.
این حقیقت ساده باید مبنایی باشد برای اقدام ما جهت شتاب پیشرفت به سوی آرمان های توسعه هزاره تا سال آینده که سال هدف است و تدوین دستورکار برای سال های فراتر از 2015.
دستاوردهای مهمی در زمینه آموزش ابتدایی برای دختران و ملاحظات سیاسی برای ز:/.,ان به دست آمده است. اما پیشرفت هنوز بسیار آهسته و نابرابر است.
یک دختر بچه که امروز به دنیا می آید بدون در نظر گرفتن اینکه مادر وی کجا زندگی می کند، هنوزبا نابرابری و تبعیض روبرو است. ما تعهدی مشترک داریم تا حق زندگی عاری از خشونت برایش تضمین نماییم، خشونتی که از هر سه زن در جهان یکی تحت تاثیر آن قرار می گیرد؛ برای کار مساوی حقوق برابر دریافت نماید؛ از تبعیضی که مانع مشارکت وی در اقتصاد می گردد در امان باشد؛ دارای حق برابر در تصمیماتی باشد که بر زندگی وی اثر می گذارد و بتواند خود هر موقع که خواست برای بارداری و تعداد فرزندان تصمیم بگیرد.
اینجانب پیامی دارم برای هر دختر که امروز به دنیا می آید همچنین هر زن و دختر دراین سیاره: درک حقوق بشر و برابری رویا نیست، مسئولیت دولت ها، سازمان ملل متحد و همه افراد بشراست.
پیامی نیز برای دوستان مرد و پسر خود دارم: نقش خود را ایفا کنیم. به نفع همه ما است هنگامی که زنان و دختران یعنی مادران، خواهران، دوستان و همکاران شما از توان بالفعل خود بهره ببرند.
اجازه دهید به اتفاق برای حقوق، توانمندی و برابری جنسیتی زنان تلاش نماییم همانگونه که برای حذف فقر و ارتقای توسعه پایدار تلاش می کنیم. برابری برای زنان پیشرفت برای همه است.

پیام مدیر کل یونسکو به مناسبت روز جهانی زن
همچنین خانم ایرینا بوکووا، مدیر کل یونسکو در پیامی به مناسبت روز جهانی زن 8 مارس 2014 برابر با 17 اسفند ماه جاری گفت توانمند سازی زنان در خط مقدم برای دستیابی جهانی به صلح و عدالت قرار دارد.
به گزارش خبرآنلاین متن کامل پیام ایشان به شرح زیر است:
از سال 1975 هر ساله بزرگداشت "روز جهانی زن" توسط سازمان ملل متحد برگزار می شود - این روز موقعیتی است که ما دست آورد های گذشته را مرور و به بررسی چالش های باقیمانده در پیش رو و نیز شناسایی فرصت های بالقوه بپردازیم.
امروز این بازنگری از اهمیت بیشتری برخورداراست، زیرا ما به بیستمین سالگرد کنفرانس پکن نزدیک میشویم و موعد مقرر برای دستیابی به اهداف توسعه هزاره سر می رسد و همچنین ما در حال تدوین دستورکار جدید توسعه پایدار جهانی هستیم که قرار است پس از سال 2015 به اجرا در آید. در این راه، باید مطمئن شویم که توانمندی زنان و برابری جنسیتی در قلب همه برنامه های ما با هدف ساختن آینده ای بهترقرار گیرد.
در این راستا سازمان ملل متحد همیشه نقش راهبردی داشته و به ایفای این نقش ادامه خواهد داد. منشور سازمان ملل متحد اولین توافقنامه جهانی بود که اصل برابری بین مردان و زنان را تصویب کرد. با گذشت سال ها، سازمان ملل متحد و کارگزاری های آن، در کلیه برنامه هایشان مشارکت مساوی زنان و مردان را در جهت دستیابی به توسعه پایدار و صلح ماندگار بر مبنای حقوق بشر و آزادی های بنیادی ترفیع می بخشد.
بعنوان یک کارگزاری تخصصی سازمان ملل متحد برای پیشبرد آموزش، علوم، فرهنگ و ارتباطات و اطلاعات، توانمندی دختران و زنان در قلب کلیه فعالیت های یونسکو قرار می گیرد. از سال 2008 برابری جنسیتی یکی از دو اولویت جهانی یونسکو بوده که تا به امروز نیز همچنان ادامه دارد. در مقام دبیر کل یونسکو خود را مصمم ساخته ام که حقوق دختران و زنان را در اولویت دستور کار جهانی و در کلیه زمینه های فعالیت یونسکو و نیز در کارهای عملی مان قرار دهم. این کار بخصوص در بخش های آموزش و فرهنگ اهمیت پیدا میکند، دو بخشی که نقطه اتصال برای حرکت به سوی جهانی بهتر برای همه زنان و مردان از آن ها آغاز خواهد شد.
من در اعتقاد خود راسخ هستم که توانمند سازی زنان در خط مقدم برای دستیابی جهانی به صلح و عدالت قرار دارد. تحمل خشونت، تبعیض و نابرابری - که هنوز عمیقا در جهان باقی مانده - عوامل اصلی باز دارنده رسیدن به تغییرات مثبت هستند و ما باید هم اکنون و با کمک یکدیگر عمل کنیم تا با آن ها مقابله کنیم.
در این "روز جهانی زن" من از همه شرکا در دولت، بخش خصوصی، جامعه مدنی، بخشهای مختلف سازمان ملل متحد و همه زنان ومردان درخواست می کنم که دست به دست هم داده تا به این امر سرعت بخشند و تلاش و کوشش خود را باز هم دو چندان کرده تا به برابری جنسیتی در همه مناطق جهان دست یابند. هیچ نیرویی به این اندازه برای صلح ماندگار و توسعه پایدار نیرومند نیست.

 

تجلیل از نقش زنان در به صفر رساندن معضل گرسنگی
هرساله برنامه جهانی غذا سازمان ملل متحد جهت کمک به بیش از 11 میلیون دانش آموز دختر برای رفتن به مدرسه غذا فراهم می آورد. همچنین با ارائه کمک ‌های غذایی به حدود 3 میلیون نفر از زنان آسیب پذیر نیازهای تغذیه ای آنها را تامین می کند. امسال در روز جهانی زن (8 مارس)، WFPبه اهمیت نقش زنان در پیشبرد تلاش های جهانی در پایان بخشیدن به گرسنگی می پردازد.
خانم ارتارین کازین، مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا گفت: " توانمند ساختن زنان برای داشتن انتخاب در زندگیشان، یکی از نخستین گام هاییست که ما را به داشتن جهانی عاری از گرسنگی نزدیک می سازد. در هر کشوری که WFP در آن فعالیت می کند، زنان در محوریت برنامه های مبارزه با مشکل ناامنی غذایی و کمبود تغذیه ای قرار دارند. ما با زنان کشاورز، تاجر، بهورز و آشپز مدارس همکاری نموده و به میلیون‌ها دانش آموز دختر، زنان باردار و شیرده خدمات ارائه می دهیم."
شعار امسال سازمان ملل متحد در روز جهانی زن "تساوی حقوق زنان باعث پیشرفت همه خواهد شد" است که به اهمیت این موضوع می پردازد. نمونه ای از برنامه های WFP که بر توانمندسازی زنان تمرکز دارد "خرید برای پیشرفت" است. این برنامه ابتکاریست که به کشاورزان خرد، خصوصا زنان، کمک می‌کند تا با تولید غذا به منظور فروش در بازارهای رقابتی و استفاده در برنامه های WFP، به فعالیت بپردازند.
در ایران، WFP برای تشویق تحصیل دختران و توانمندسازی زنان پناهنده ساکن مهمانشهر‌ها برنامه‌هایی در حال اجرا دارد. ایران بیش از سه دهه است که پذیرای دومین جمعیت پناهنده در جهان می باشد. این سازمان، به 30 هزار نفر از آسیب پذیر‌ترین پناهندگان افغان و عراقی ساکن مهمانشهرها کمک های غذایی ارائه می نماید که 50 در صد این جمعیت را زنان و دختران تشکیل می دهند.
خانم نگار گرامی، نماینده برنامه جهانی غذا در ایران گفت: "WFP از طریق ارائه بسته های تشویقی "روغن برای تحصیل" به دانش آموزان دختر،خانواده‌ها را برای فرستادن فرزندانشان به مدرسه ترغیب می‌نماید. ما برای تشویق بیشتر زنان جهت ایفای نقشی فعال تر در جامعه شان، آنها را در فعالیت‌های مختلف درگیر می‌نماییم. به طور مثال، صدور کارت دریافت جیره غذایی به نام زنان در تمامی مهمانشهرها و همچنین انتخاب آنها به عنوان نماینده برای حضور در شورای پناهندگان در برخی از مهمانشهرها از دیگر برنامه هاییست که WFP در این راستا به آن می‌پردازد."
طبق گزارش آژانس همکار WFP، سازمان خوار و بار و کشاورزی (FAO)، پیش بینی می شود که از بین بردن شکاف جنسیتی در کشاورزان از طریق در اختیار نهادن منابع بیشتر به کشاورزان زن، تعداد گرسنگان دنیا به میزان 100میلیون نفر کاهش خواهد یافت. بنا به گزارش منتشر شده "وضعیت غذا و کشاورزی 2011-2010" می توان دریافت که اگر دسترسی زنان به زمین های کشاورزی، اعتبارات، ابزار مناسب و دانه مورد نیاز محدود نبود، تولیدات کشاورزی بیشتر می شد.


45231

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 342749

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 5 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بانوی ایرانی... IR ۰۹:۴۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۶
    35 40
    وقتی حق و عزت و کرامت زن محترم شمرده شد، میتونیم به "انسانیت" امیدوار باشیم...
  • بی نام A1 ۱۸:۳۹ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۶
    48 11
    برابری زن و مردمساوی یخچالی شدن خانواده مساوی نابودی خانواده مساوی فحشا و فساد و همجنسبازی مساوی نابودی بشریت مساوی پسرفت برای همه ...
    • بی نام TR ۲۰:۰۹ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۶
      3 29
      واقعا جدی می گی؟