آیت الله مظاهری گفت: «پدر و مادرها درباره جوانان بی تفاوتند. اینقدر که به فکر دختر هستند در جهیزیه و در انتخاب شوهر و شوهری که بیکار نباشد و کار داشته باشد؛ اما یک دهم به فکر دین بچه‌ها نیستند.»

به گزارش خبرآنلاین، آیت الله حسین مظاهری در آخرین جلسه درس اخلاق خود درباره شیعه واقعی گفت: «ما باید راجع به دین، دانا باشیم. جهلِ در دین، ما را نابود می‌کند و ما را جهنّمی می‌کند و ما باید عالم به دین باشیم. گفتم دین مقدس اسلام، دین تشیّع ترکیبی از سه چیز است و آن احکام، اخلاق و اعتقادات است. شیعه واقعی کسی است که اعتقادات تشیّعش محکم باشد و از نظر اخلاقی هم مهذّب باشد و از نظر احکام نیز دانا باشد به رساله مرجع تقلیدش. احکام، اخلاق، اعتقادات. لذا اگر بخواهیم یک شیعه واقعی باشیم، باید از نظر اعتقادات محکم، ریشه‌دار و از نظر شعار نیز شعارهای تشیع و از نظر عمل، متابعت از اهل‌ بیت(س) داشته باشیم. خانه ما به تشیع بخورد. زن و بچه ما به حجاب زهرا بخورند. افعال و کردار و گفتار و رفتار ما مطابق میل ائمّۀ طاهرین(س)باشد و آنگاه یک شیعه واقعی می‌شویم.»

آیت الله مظاهری درباره چگونگی محکم شدن اعتقادات توضیح داد: «اگر بخواهیم چنین باشد، باید چه کنیم؟! مقدم بر همه چیز علم است. ما اگر بخواهیم اعتقادات خود را محکم کنیم، باید عالم باشیم. باید استاد دیده باشیم، باید کتاب‌های تشیع را فراوان خوانده باشیم، بالاخره به قول قرآن باید شجره طیبه تشیع، در عمق جان ما ریشه دوانده باشد. حال این درخت با ریشه کفایت نمی‌کند، درخت ولو ریشه‌اش هزار متری زمین هم باشد، اما شاخه نداشته باشد، معلوم است که این درخت میوه نخواهد داد. اعتقادات باید شاخه‌دار و میوه‌دار باشد و شاخه‌های تشیع، عمل است. اعمال ما به اهل‌بیت(ع)بخورد.

دانستن احکام کار مشکلی است. اگر احکام ندانیم، در خرافات می‌افتیم و یک شیعه حسابی نمی‌شویم. باید احکام بدانیم، باید رساله مرجع تقلید مانند مومی در درست ما باشد و علاوه بر این باید از نظر اعتقادات محکم باشد. معمولاً اعتقادات ما آباء و اجدادی و تقلیدی است. ما اعتقاداتمان باید ریشه‌دار باشد و مواظب باشیم که اگر ریشه نداشت، ناگهان با یک شبهه درخت را می‌خشکانیم. چه بسیار دیدیم که با یک شبهه از یک شیطان انسی، دین و تشیّع او سست شد. حتی بنا کرد اینطرف و آن طرف هم بگوید اظهار بی ارادتی به امام حسین و عزاداری‌ها را.»

وی درباره تغییر رفتار فرزندان و مراقبت نکردن پدر و مادرها گفت: «پدر و مادر، جوانشان را به دانشگاه فرستادند برای اینکه یک افتخار برای ایران و برای پدر و مادر شود و ناگهان با چند شبهه از یک آدم نادان و بی‌ادب، روی عمق جان این تأثیر گذاشت و تشیع پدر و مادری زیر سوال رفت و حتی بنا کرد در مجالس خودی یک حرف‌های مزخرفی بزند. الان چنین شده است و من و امثال من خیلی از این اوضاع می‌ترسیم.

... ولی دبیرستان‌های ما کوتاهی می‌کنند و دانشگاه‌های ما کوتاهی می‌کنند در حالی که می‌دانید دبیرستان‌ها و دانشگاه‌ها مربوط به نظام و حکومت اسلامی و مربوط به جمهوری اسلامی است و این جمهوری اسلامی یعنی شجره طیبه قرآن، یعنی تشیع. پس این تشیع باید پایه‌دار باشد. پدر و مادرها هم بی‌تفاوتند. اینقدر که به فکر دختر هستند در جهیزیه و در انتخاب شوهر و شوهری که بیکار نباشد و کار داشته باشد؛ اما یک دهم به فکر دین بچه‌ها نیستند.

پیغمبر اکرم رد می‌شدند و بچه‌ها بازی می‌کردند و پیغمبر اکرم یک نگاه حسرت آمیزی به بچه‌ها کردند و رو کردند به امت و فرمودند وای به بچه‌های دوره آخرالزمان از دست پدر و مادرهایشان. گفتند یا رسول الله! پدر و مادرشان کافرند و این بچه‌ها در اثر کفر پدر و مادر کافر می‌شوند؟! فرمود: نه، مسلمان هستند و به فکر دنیای بچه‌هایشان هستند اما به فکر آخرت بچه‌هایشان نیستند. الان معمولاً کسانی که بتوانند، کارهای خوب راجع به بچه‌ها دارند. مدرسه غیرانتفاعی می‌گذارند برای اینکه این بچه از نظر علمی و کلاس پایه دار باشد و این خوب است و سر زدن خانم به مدرسه خیلی خوب است. مواظبت پدر که بچه کارهایش را در شب بکند و یک دفعه العیاذبالله کارهایش نماند و این خیلی خوب است و مرتب و منظم و این طرف و آن طرف را می‌گردد تا بالاخره بچه‌اش در دانشگاه قبول شود و وقتی بچه قبول شد، جشن بگیرد و خوشحالی کند و اینها خوب است. مواظبت از بچه که ناگهان اخراجی نشود و وقتی لیسانس را گرفت، التماس و سفارش به بچه که فوق لیسانس بگیرد و بعد هم دکترا و اگر بتواند تخصص و اینها خوب است اما یک چیز خیلی بد است و این است که هرچه به فکر دنیای این دختر و پسر هستیم، از آخرت این پسر و دختر غفلت کرده‌ایم.»

/6262

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 348266

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 8 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 16
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • امین A1 ۱۴:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۰
    77 10
    چه عواملی دین را در بچه ها نهادینه میکند؟ نخست باید آسیب شناسی گردد اینکه دنبال جهیزیه وکالا های اساسی رفتن مذموم نیست اقتدار هم نیست تدین باعث اقتدار میگردد اما سبب وشرایط آن ازسوی هرحکومتی باید مهیا شود
  • بی نام A1 ۱۴:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۰
    0 2
    هویت پلورالیته دین باعث برداشتهایی از گفتمانهای دینی می شود. اما ناصحیح آن است که برداشتمان را ارجح بر عموم تاویلها بدانیم. جهت یادآوری این حدیث از رسوال الله ص : الفقر باب الکفر یعنی فقر دروازه ای به کفر است. حال اگر بگوویم والدین به جهت دوری از این دروازه سهمگین، به فکر اوضاع مالی فرزندانشان هست اندکی زیباتر نخواهد بود؟ ایضا حضرت علی ع می فرمایند که خانه ای که فقر از در آن وارد شود ایمان از پنجره اش خارج می گردد. آیا والدین حق ندارند برای رهایی فرزندانشان از فقر به فکر آبنده شان باشند؟ مگر در روایات نیامده که کسی که در راه کسب مخارج خانواده اش جانش را از دست بدهد شهید است؟ چرا همیشه تک بعدی و آنهم در قالب وا مصیبتا وا اسلاما و واهای دیگر... باید سخن رانی کنیم؟
  • بی نام IR ۱۴:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۰
    این همه درس خوندن آخرش که بیکار میمونه. یعنی هم دنیا از دست میده و هم آخرت را
    • بی نام A1 ۱۵:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۰
      24 88
      بهتر است زود قضاوت نکنیم
    • فوق لیسانس EU ۱۸:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۰
      11 1
      دیگه با دانشگاه آزاد همه میتونن به راحتی دکتر و فوق لیسانس بگیرن. کاش کمی معرفت و انسانیت خودمون ببریم بالا جای مدرک های بی ارزش و بی اعتبار
    • امین A1 ۲۱:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۰
      0 2
      باپوزش خب هرکس پول داره ادامه ثروت وبسیار بجاست ولی اگر من به عنوان کارمند درآمدم حقوق ماهیانه است اگر فرزندم لااقل تالیسانس بره 1. اگر کاربود به درس خونده میدن نه کسی که درس نخوند 2. به جوان تحصیل کرده بهتر زن میدن تا ... 3. برای تربیت فرزند وتعامل با همسر دانش کیمیاست 4. ادامه تحصیل فی نفسه ارزشمند است
  • موسی IR ۱۴:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۰
    96 28
    به موضوع جالبی اشاره کرد. ارزش فکر کردنو داره.
  • بی نام A1 ۱۵:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۰
    وقتی فقر از یک در وارد میشود ایمان از در دیگر بیرون میرود... فقر بیداد میکنه حاج آقا ببین ریشه از کجاست اول
    • قاسم A1 ۱۷:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۰
      5 0
      فقر فرهنگی وقتی از یک در وارد بشه همه نوع فقری بعد از اون وارد میشه .باید مردم از نظر فرهنگی اصلاح بشن وقتی این اتفاق بیفته فقر مالی هم ازبین میره .وقتی کسی که کارگاه داره یا یه مجموعه ای زیر دستش داره خودش کلی از سود و بر میداره وبه کارگرش کمتر از اون مقدار لازم میده نمیشه با امثال این ادم که فقر فرهنگی وفکری دارن یه جامعه درست وسالم داشت وقتی اون ادم دزدی کنه .کارگرشم روز بعد دزدی میکنه .مشکل همه از طرز فکر وفرهنگ ما ناشی میشه .
    • بی نام A1 ۱۸:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۰
      9 2
      همه چیز رو گردن فقر نندازید لطفا یک نگاهی به تیپ های مردم بکنید می فهمید که برای خروج ایمان در حال حاضر احتیاجی به فقر نیست
  • بیرانوند A1 ۱۶:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۰
    4 1
    نفستان از جای گرم بلد می شئد مثلا من زن گرفتم تو این بیکاری کی خرجشو بده
    • بی نام A1 ۱۸:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۲/۲۰
      1 0
      ایشون هم فرمودند تامین مادی خیلی خوب است اما دلیل نمی شود از تامین معنوی بچه ها غفلت کرد
  • بی نام IR ۱۷:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۰
    6 0
    اگر دستورات دین مبین اسلام همه درست و بدون تبعیض وبا عدالت اجرایی شود و در محدوده حرف خلاصه نشود مطمئن باشید چه علما توصیه کنند یا نکنند خود بخود ترویج میشود ولی با وضع فعل باید گفت جوانان با شبهات زیادی مواجه هستند چرا که گفته ها با عملکردهاهمخوانی ندارد لذا دو صد گفته چون نیم کردار نیست
  • شادمهر A1 ۱۸:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۰
    0 2
    دیدگاه امام علی ع حکمت 319 فقر خطرناک ترین بیماری است که جامعه را تهدید می کند و درصورت عدم تسریع در درمان آن، جامعه دچار اختلال و فروپاشی و در نهایت باعث از دست رفتن دین و معنویت می گردد.
  • شاکر A1 ۱۹:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۰
    6 1
    حدیثی از امام علی ع: خودتان را با فرزندانتان مقایسه نکنید شماها هر کدام مال یک زمانه هستید
  • م EU ۱۷:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۵
    1 0
    اتفاقا دنبال جهیزیه رفتن با رسم هایی که ما ایرانی ها مد کردیم خیلی هم مذمون است در اسلام اولا به سادگی حکم شده و دوما تمام خرید جهیزیه به عهده مرد است نه زن