۰ نفر
۲۵ آبان ۱۳۹۳ - ۰۶:۲۶

*«پاشایی به عنوان یک جوان 30ساله دهه شصتی به هر دلیل دار فانی را وداع گفته است یک دهه شصتی است که نتوانسته در برابر بیماری دوام بیاورد و به بسیاری از آرزوهایش دست نیافته و پیش از آنکه کامی از این دنیا بگیرد ناکام از این جهان پر کشید و دلیلش سرطانی است که وجودش را بلعید.»

محور اصلی اتفاق چند روز گذشته یعنی تجمع برای درگذشت مرتضی پاشایی این است که مرگ پاشایی به عنوان یک جوان که الگوی فرهنگی جوانان بوده آنها را دچار اندوه فراوان کرده است.

پاشایی به عنوان یک جوان 30ساله دهه شصتی به هر دلیل دار فانی را وداع گفته است یک دهه شصتی است که نتوانسته در برابر بیماری دوام بیاورد و به بسیاری از آرزوهایش دست نیافته و پیش از آنکه کامی از این دنیا بگیرد ناکام از این جهان پر کشید و دلیلش سرطانی است که وجودش را بلعید.

متاسفانه مشاهده می‌شود خبرهای در رابطه با افزایش بیماری سرطان کم نیست و گویا این اخبار تمامی ندارد و به واقع «سونامی سرطان» هستی ما را تهدید می‌کند و هر روز مرگ را به خود نزدیک‌تر می‌بینیم. چرا باید مرتضی پاشایی در 30 سالگی به دام سرطانی کشنده بیفتد؟! آیا زمان آن نرسیده که بنگریم با محیط‌زیست چه کرده‌ایم؟ بهتر است واقعیات را درک کنیم و منشاء استرس‌ها و آلودگی‌ها را بشناسیم و آنها را درمان کنیم.

لازم است دریابیم انواع پارازیت‌ها می‌تواند بر سلامت اثر بگذارد. پاشایی در سن 30 سالگی فوت کرد و جوانان دهه شصتی خودشان را در پاشایی می‌بینند کسی که به آرزوها و خواسته‌هایش نرسید. هرجا آمدند خود را تخلیه کند و ناراحتی‌هایش را بیان کنند به نوعی با او آنها مدارا نشد. مرتضی پاشایی به پیش آمد به‌رغم انواع ناکامی‌ها و مشکلاتی که گریبان اغلب دهه شصتی‌ها را گرفته است و حال که چشم از این جهان بسته تمام آن مشکلات، جوانان امروز را با پاشایی همزیست و همصدا کرده است و نهایتا مرتضی پاشایی با مرگ خود صدای درونی جوانان دهه شصتی را برانگیخته است آنان که بارها پیام داده‌اند که ما را باور کنید اما این پیام آنطور که باید شنیده نشده است. جوانان خود را در یک هنرمند از نسل خود انتخاب کرده‌اند و این واقعیت حکایت از آن دارد اقداماتی که در طول سال‌های گذشته تندروها برای تخریب بزرگان و شخصیت‌های علمی و فرهنگی و هنرمندان انجام داده‌اند موجب شده امروز جوانان الگوی خود را تغییر دهند و این تنها می‌تواند یک دلیل داشته باشد و آن این که سالها افراد مورد علاقه این قشر در معرض تخریب واقع شده‌اند و نهایتا امروز جوانان به سراغ مرتضی پاشایی رفتند که شاید خیلی هم شناخته شده و مشهور نیست و این نشان می‌دهد که اگر شخصیت‌های مورد علاقه جوانان مورد هجمه قرار بگیرند آنها به سراغ کسی می‌روند که از جنس خودشان است که حتی معروفیتی در حد بالا ندارد و با آن همذات‌پنداری می‌کنند. به همین دلیل امروز مشاهده می‌شود که جوانان با فوت مرتضی پاشایی، جوانی از نسل دهه60 گرد یکدیگر جمع می‌شوند و سرود می‌خوانند و در غم از دست دادنش تجمعی بزرگ شکل می‌گیرد. پیامی که می‌تواند برای مخاطبان جوان نوعی پاسخ به آنچه به عنوان نگرش جوانان و همنوعان خود دارند مورد دقت نظر قرار گیرد. پیامی که انتظار می‌رود به خوبی شنیده شود و برای ایجاد فضای مساعد برای تنفس جوانان از روش همان‌ها به طور صحیح استفاده شود. پتانسیلی که می‌تواند در همه شرایط به نیروی آنها تکیه کرد. نباید دیگر شاهد این باشیم که جوانانمان از عدم‌درک صحیح توسط برنامه‌نویسان و برنامه‌ریزان گلایه سر دهند باید خواسته‌های جوانان را دراولویت قرار دهیم و با منش جوانی با آنها روبه‌رو شویم .

* این مطلب در روزنامه آرمان 25 آبان 93 منتشر شده است

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 385473

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 26
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • شهروند IR ۰۶:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۵
    با با بسه خسته شدیم دیگه 3 روز هی پاشایی پاشایی پاشایی بنده خدا فوت کرد خدا بیامرزتش، چقدر هی میگید بسه دیگه تو رو خدا...
    • parisa.cr7 A1 ۱۳:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۵
      34 3
      شما میتونی اخبار دیگه ای رو دنبال کنی والاااااااااااااا................
    • عليرضا IR ۱۶:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۵
      37 2
      شما اگه ناراحتي برو 20:30 روببين که هرروز از بدبختي مردم اروپا وامريکا برات بگه
    • بی نام A1 ۰۸:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۶
      33 2
      نماد دهه شصتی ها من و امثال من هستیم که تو سن سی چند سالگی هنوز شغل نداریم
  • بی نام IR ۰۶:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۵
    128 2
    عالی بود من یه جوان دهه شصتی هستم واقعا در حق این دهه ظلم شد چه دوران مدرسه ، چه برای ورودی دانشگاه و چه کار و همین الان برا ازدواج
    • سعید A1 ۱۲:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۶
      2 0
      اتفاقا دقیقا در همین مواردی که شما ذکر میکنید محبت دوچندان نسبت به دهه های قبل از خود داشتیم. اگر کمتر برخودار بودیم، بخاطر جمعیت بالامون بوده.
  • بی نام A1 ۰۶:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۵
    158 1
    قبر دهه شصتی ها رو باید گود تر از بقیه بکنن چون خیلی آرزو داشتن که باید با خودشون به گور ببرن.
    • بی نام A1 ۱۴:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۵
      22 3
      ايضا متولدين دهه پنجاه كه مشكلات و سختيهاي دهه شصت رو با تمام وجود درك كردن سختيهايي كه متولدين دهه پنجا تو دهه شصت كشيدن متولدين دهه شصت نميتونن اونها رو درك كنن
    • بی نام IR ۱۷:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۵
      16 0
      مدینه گفتی کردی کبابم خون شد دلم
    • ملت A1 ۱۱:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۶
      6 0
      من به عنوان یک دهه شصتی خودم رو جدا از این وضعیت خودمون نمیبینم،فقط سکوت کردیم و گذاشتیم هر کاری میخواستن سرمون در بیارن.
  • امین IR ۰۶:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۵
    59 1
    او در قلب ما همیشه زنده است
  • فرهاد IR ۰۶:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۵
    88 1
    عجب تیتر معرکه ای زدید دمتون گرم دهه شصتیا همیشه مظلوم بودن مرتضی پاشایی هم مظلومانه رفت
  • بی نام A1 ۰۷:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۵
    16 0
    کام از دنیا بگیرد ؟ به نظر شما یک دهه شصتی در ایران ، میتونه از دنیا کامی بگیرد ؟
  • بی نام A1 ۰۷:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۵
    37 0
    جالب بود
  • ارزاني A1 ۰۷:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۵
    39 0
    درود به شرفت
  • بی نام A1 ۰۷:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۵
    52 0
    جوان، مظلوم، هنرمند، صدايي سوزناك و از ته دل و چه غريبانه رفت
    • بی نام A1 ۰۵:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۶
      11 1
      امروزصبح ویدئوی ایشون رو در برنامه فرزاد حسنی دیدم. کیفیت صدای ایشون رو که شنیدم الان براحتی می تونم این مطلب رو باور کنم که فقط همذات پنداری جوونا با ایشون باعث اینهمه شلوغی و ازدحام شده. مخصوصا که شخصی مثل فرزاد حسنی هم جزو دوستان نزدیک بوده.
  • بی نام IR ۰۸:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۵
    36 1
    عالی بود، ممنونیم
  • سایه IR ۰۸:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۵
    60 4
    غیر معروف نبود جناب. شما نمی شناختی دلیل نداره بقیه هم نشناسن....
  • بی نام A1 ۱۴:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۵
    7 1
    اینا همه اش حرف هیچ کس به دهه شصتی ها فکر نکرد........
  • ریضا IR ۱۷:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۵
    7 9
    بیجاره استاد کاتوزیان هم مرد؛ اما تفاوت بین یک خواننده و یک استاد تمام را در ایران ببینید... الله اکبر. چرا برای پدر حقوق ایران یک دهم این برنامه ها را هم راه نینداختید اصحاب محترم رسانه؟ لطفا منتشر کرده و در معرض عموم قرار دهید تا نقد شود.
    • مسعود A1 ۱۱:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۶
      3 0
      دوست عزیز اصولا در هر جامعه ای، چه جهان اول یا جهان سوم،مردم اون جامعه هنرمندان بازیگران خوانندگان و... که با هنرشون اونها رو خوشحال میکنند،سرگرم میکنند،با هنرشون حرفای مردم رو میزنند و تو متلاطم ترین لحظات احساسیشون. همراهشونند رو بیشتر دوست دارند واینچنین واکنش هایی بپاس قدردانی از هنرشونهپس شما خودتو ناراحت نکنامثال دکتر کاتوزیان زیاد بودنندو هستند و. البته قابل احترام.که در صنف خودشون شناخته تر شده بودن و این قضیه تو هر جامعه ای یه مسیله طبیعیه
  • ali IR ۱۷:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۵
    9 0
    یا زمان آن نرسیده که بنگریم با محیط‌زیست چه کرده‌ایم؟ بهتر است واقعیات را درک کنیم و منشاء استرس‌ها و آلودگی‌ها را بشناسیم و آنها را درمان کنیم.
  • مصطفی A1 ۰۶:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۶
    26 0
    در واقع این بغض دهه شصتی ها بود که با صدا و مرگ مرتضی پاشایی شکست
  • بی نام A1 ۰۸:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۶
    13 2
    اقا چرا يكيو كه شما نميشناسى فكر ميكنى معروف نبوده من دوساله دارم بااهنگاش زندگى ميكنم
  • مرمر A1 ۰۶:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۸
    2 0
    من از سال 89 اهنگاشو گوش میدم محبوبیت که زوری نیست خب مردم دوسش داشتن بقیه رو دوست ندارن اون مرحوم مهربون خوش اخلاق و...بود به نیازمندا کمک میکرد از اونایی که نداشتن پول کنسرت نمیگرفت معلومه نشناختینش یه انسان بزرگ یه مرد واقعی،اسطوره شد.درود به شرفت پاشایی عزیز روحت قرین رحمت و ارامش