۰ نفر
۲۵ آبان ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۵
وزارت علوم قربانی چیست؟

میلی منفرد، فرجی دانا و نیلی احمد آبادی نام هایی هستند که نمایندگان برای تصدی وزارت علوم روی نام آن ها خط قرمز کشیده است و حالا نوبت به فخرالدین احمدی دانش آشتیانی شانس خود را امتحان کند.

سيد صادق روحاني: امروز وزير پيشنهادي روحاني براي وزارت علوم ، تحقيقات و فناوري به سياق پيشينيان خود به مجلس رفت و در جمع فراکسيون رهروان ولايت که اکثريت کرسي هاي مجلس را در اختيار دارند برنامه ها و سوابق خود را توضيح داد. بعد از اين هم برخي از نمايندگان سوالاتي از او پرسيدند و در نهايت مقرر شد که روز سه شنبه فراکسيون رهروان نظر خود را درباره وزير پيشنهادي علوم اعلام کند.

چه برچسب هايي به وزراي پيشنهادي زده شده است؟

پيش از اين مجيد انصاري معاون پارلماني رئيس جمهور درباره دانش آشتياني با بیان اینکه هیچ حاشیه منفی نسبت به احمدی‌دانش آشتیانی وجود ندارد، گفته بود: در طول سال‌های گذشته فخر‌الدین احمدی‌دانش آشتیانی از تمام حواشی سیاسی که مجلس بر آن‌ها حساسیت دارد به دور بوده است.

اما واقعا مشکل نمايندگان با حواشي سياسي وزراي معرفي شده است؟ در جلسه راي اعتماد به ميلي منفرد و نيلي احمدآبادي و نيز در جريان استيضاح فرجي دانا، مخالفان بيش از آنکه به برنامه ها يا عملکرد وزراي مورد نظر روحاني توجه کنند به جهت گيري هاي سياسي او توجه مي کردند و اکثرا آن ها را به حوادث پس از انتخابات رياست جمهوري سال 88 و در برخي موارد به حوادث سال 78 ربط و نسبت مي دادند. روح الله حسينان نماينده تهران درباره آخرين گزينه روحاني براي وزارت علوم هم چنين چيزي را مطرح کرده است و گفته است: رویکرد مجلس نسبت به وزیر پیشنهادی علوم مثبت نیست. سوابق سیاسی احمدی‌دانش آشتیانی در سال 78 بیشترین علل مخالفت نمایندگان را در بردارد.

انتقاداتي که امروز به وزير پيشنهادي گفتند

در جلسه امروز فراکسيون رهروان نيز اين مسايل مطرح شده است. وزیر پیشنهادی علوم نيز در خصوص امضای نامه در مجلس ششم، معاونت وزارت علوم در زمان معین، عضویت در ستادهای انتخاباتی در سال 88 و عضویت در حزب مشارکت، به ابهامات نمایندگان پاسخ داد. در اخباري که امروز از نشست فراکسيون وزير علوم درباره نامه مجلس ششم گفته است که این نامه را امضا نکرده و در آن زمان از وزارت علوم جدا شده بوده است. وزیر پیشنهادی علوم در خصوص عضویتش در حزب مشارکت نیز اعلام کرد که عضویتش در این حزب به عنوان ابزاری برای حضور در فعالیت‌های دولت بوده و در ابتدای دولت به این حزب پیوسته است و در ادامه با مشاهده تندروی‌ها، از حضور در جلسات حزب خودداری کرده و کم‌کم جدا شده است.

اعضاي فراکسيون رهروان ولايت که اکثريت مجلس را تشکيل مي دهند سعي مي کنند موضعي بينابيني بگيرند. البته در جريان استيضاح فرجي دانا و راي نياوردن نيلي احمدآبادي اعضاي اين فراکسيون با اقليت اصولگرايان همسو شده بودند. بهروز نعمتي از اعضاي هيئت رئيسه فراکسيون رهروان ولايت درباره وزير پيشنهادي جديد گفته است: هیچ موضوعی نمی تواند خللی به تعامل دولت و مجلس وارد کند. درباره گزینه جدید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز نباید عجولانه تصمیم گرفت.

پاسخ هايي به انتقادات مخالفان

با توجه به اين مسايل به نظر مي رسد که در جريان انتخاب وزير علوم مجلس و به خصوص افرادي که سردمدار استيضاح فرجي دانا بودند در حال لجبازي با دولت هستند و اين مسئله کاملا سياسي است. در اين صورت برنده نهايي چه دانش آشتياني راي بياورد و چه راي نياورد دولت است. مسئله ديگري که امروز در جلسه فراکسيون رهروان مطرح شد، معاونت دانش آشتياني در زمان وزارت مصطفي معين بود. دانش آشتیانی در خصوص معاونت معین در دولت اصلاحات نیز گفت که در زمان فرهادی به معاونت وزارت علوم منصوب شده است و زمانی که معین وارد وزارت علوم شده، وی به تقاضای معین در این پست باقی مانده است. اما حتا اگر اينچنين هم نبود نمي توان به اين خاطر برچسبي به کسي زد. مصطفي معين در دوره اي وزير علوم جمهوري اسلامي بوده است و همکاري با او دليل بر پذيرش همه نظرات او نمي شود.

رئيس جمهور معتقد است که نبايد در وزارت علوم سياسي کاري کرد و گزينه اي را هم که انتخاب کرده است ، گزينه اي است غير سياسي و کاملا اجرايي. دانشگاه ها هم نيازمند يک مدير اجرايي قوي هستند. دانش آشتياني خواستگاهي از درون وزارت علوم دارد و پيشينه او کاملا اجرايي و علمي است.  سياست دولت هم در قبال استيضاح فرجي دانا و وزراي پيشنهادي قبلي که راي نياوردند هم تمکين سياسي و جلوگيري از ايجاد فضاي قطبي و افراط گرايانه است.

2929

 

 

کد خبر 385554

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 5 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 12
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۲:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۵
    قربانی افشای بورسیه ها
  • مهربان توسی A1 ۱۴:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۵
    5 2
    متاسفانه با عینک بدبینی سیاسی
  • علی A1 ۱۵:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۵
    5 2
    دیشب برنامه نگاه یک آقای نقوی حسینی مخالف وزیر پیشنهادی حرف دل خودش و دوستانش رو زد. مساله اینه که مخالفان وزرای پیشنهادی با آقای "معین" مشکل دارند و هر کس زمانی با آقای معین همکار بوده مغضوب این نمایندگان محسوب می‌شه
  • بی نام A1 ۱۶:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۵
    5 1
    کاش یک روزی بیاد که تندروها به خاطر تندروی ها شون اینطوری مورد انتقاد قرار بگیرند و موقع کسب رای اعتماد مجبور بشو ند که از تندروی هاشون فاصله بگیرند .
  • بی نام EU ۱۶:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۵
    8 1
    وزارت علوم قرباني نمايندگان بي خرد تماميت خواه مجلس است
  • بی نام RO ۱۶:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۵
    5 1
    کسی که افراط توی خونش است نمی شود توجیه اش کرد ومنطق برای او جایی ندارد
  • یزدان US ۱۸:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۵
    0 2
    گفتی قربانی یاده بابک قربانی افتادم.....ایا واقعیت داره یانه .لطفا
  • مریم IR ۱۸:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۵
    3 1
    مسخره ترین سؤالشون درمورد معاونت تو دوره دکتر معین هست
  • بی نام A1 ۲۰:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۵
    40 3
    چه سوالی خبر آنلاین جان میکنی؟ این وزارتخانه چند سالیست که برای احیای سلیقه دیگران قربانی شده
  • امیر A1 ۲۱:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۵
    26 3
    ...........................................................................................................................................................
  • امیررضا A1 ۰۶:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۶
    5 1
    قربانی عقب ماندگی. در حالی که کشورهای پیشرفته به سرعت در حال پیشرفت علمی هستند در کشور ما انتخاب وزیر علوم بیشتر از یک سال طول میکشه. وارد کردن بازی های سیاسی در انتخاب وزیر و اداره وزارتخانه هایی مثل علوم و آموزش و پرورش نهایت کوته فکری و عقب ماندگی هست
  • کاغذ باطله IR ۰۹:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۸/۲۶
    6 1
    یک سئوال از نمایندگان مجلس مخصوصا" مخالفین آقای رئیس جمهوردر تصدی وزارت علوم: آقایان نماینده که تک تک تان از جانب مردم وکیل شده اید که بخاطر وطن از تمام وجود برای مملکت تان تلاش کنید مگر رای مخالفت شما از سر مخالفت با وزیر جناح مخالف است ؟ فکر میکنید در این 1/5 سال از ریاست آقای روحانی گذشته و فقط وقتتان را در مجلس بخاطر مخالفتهای بی مورد وزیر پیشنهادی میکنید آیا درست است که در این این مدت وزیری نتوانسته این وزارت پر دردسر و حساس را که از آموزش فرزندانتان تا دانشگاه و غیره که حتی برای یک لحظه از نبود این وزارت داریم بجای پیشرفت عقب گرد میکنیم آیا درست است که این وزارت آموزشهای زیر بنائی خود را از دبستان تا آخرین درجات دانشگاه را به عهده دارد و درنگ در آن جایز نیست چرا ؟ تا کی با روحانی مخال