وزیر بهداشت گفت: نباید در انتشار اخبار مربوط به مواد غذایی در بین مردم دلهره ایجاد کنیم. چون در حال حاضر در همه جای دنیا از مواد نگهدارنده برای میوه جات و سبزیجات استفاده می شود.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از پایگاه خبری وزارت بهداشت؛ سید حسن هاشمی در نشست هم اندیشی منتخبین جامعه هنری و ورزشی کشور، با بیان این که آمار سرطان در ایران نسبت به دنیا در چند سال اخیر رشدی نداشته، گفت: عدم ثبت دقیق سرطان ها در کشور، یکی از علتهای این روند است بنابراین ضروریست سیستم ثبت دقیق سرطان را در کشور ایجاد کنیم.

هاشمی با اشاره به این که در حال حاضر مردم در مورد ارتباط مصرف انواع میوه ها و سبزی ها و برخی از مواد غذایی با ابتلا به سرطان، نگرانی هایی دارند، گفت: نباید در انتشار اخبار مربوط به مواد غذایی در بین مردم دلهره ایجاد کنیم. چون در حال حاضر در همه جای دنیا از مواد نگهدارنده برای میوه جات و سبزیجات استفاده می شود و کمتر محصولی را می توان یافت که در آنها از سموم دفع آفات و کود استفاده نشده باشد.

وزیر بهداشت گفت: البته قبلا برخی از این سموم و کودها به صورت قاچاق وارد ایران می شد، وزارت جهاد کشاورزی در حال جلوگیری از ورود این اقلام قاچاق است و مانند دارو برای آنها شناسنامه تهیه می کند ضمن این که میزان مصرف سم در هر واحد تعیین می شود. با این حال روی پوست برخی میوه ها میزان مواد نگهدارنده زیاد است و بهتر است این میوه ها حتما بدون پوست مصرف شوند.

 

سیستم های حمایتی از بیماران نیازمند را تقویت می کنیم

او در ادامه گفت: رایگان شدن کامل هزینه های درمان در هیچ جای دنیا وجود ندارد، مسلما اگر این اتفاق بیفتد، تقاضاهای القایی هم در مردم و هم توسط خود جامعه پزشکی ایجاد خواهد شد.

به گفته هاشمی در حال حاضر قیمت دارو در ایران آنقدر پایین است که راحت خریداری و انباشته شده و توسط مردم هدر می رود: کشورهایی که دست به رایگان کردن کامل خدمات درمان زده اند، پی به اشتباه بودن آن برده اند. با این حال باید سیستم های حمایتی داشته باشیم تا افرادی که واقعا از نظر اقتصادی ضعیفند و حتی نمی توانند میزان حداقلی از هزینه های درمان را که دولت به دوش بیماران گذاشته و کمتر از 10 درصد است را پرداخت کنند، باید شناسایی و حمایت شوند. ضمن این که بسته جدیدی برای حمایت از این بیماران صعب العلاج تا چند هفته آینده ابلاغ خواهد شد. 

 

40 درصد سرطان ها قابل پیشگیری هستند

همچنین دکتر علی قنبری مطلق، رییس اداره سرطان معاونت بهداشت در نشست هم اندیشی منتخبین جامعه هنری و ورزشی کشور با وزیر بهداشت در خصوص پیشگیری و کنترل سرطان در ارائه گزارشی از وضعیت این بیماری در ایران و جهان ضمن بیان این مطلب گفت: در چند دهه گذشته طی گذار اپیدمیولوژیک، سیر بیماری های واگیر با کنترل این بیماری ها به بیماری های غیرواگیر تغییر یافته است.

وی گفت: بیماری های غیرواگیر برخلاف بیماری های واگیر علت ثابت و مشخصی ندارند و مجموعه ای از علل باعث بروز این بیماری ها می شوند.

رییس اداره سرطان معاونت بهداشت افزود: نداشتن فعالیت بدنی، مصرف دخانیات و مصرف الکل باعث بروز بیماری هایی مانند دیابت، سرطان و نیز آسیب ها و اختلالات روانی می شوند.

وی یادآور شد: در حال حاضر 4 بیماری سرطان، دیابت، قلبی عروقی و مزمن تنفسی عامل 60 درصد مرگ و میر ها در جهان هستند و 35 میلیون نفر در جهان جان خود را به دلیل این بیماری ها از دست داده اند.

قنبری مطلق با اشاره به این که 80 درصد این مرگ و میر ها در کشورهای با درآمد پایین رخ می دهد، گفت: 80 درصد بیماری های قلبی و عروقی و 40 درصد سرطان ها با حذف عوامل خطر قابل پیشگیری هستند. سالانه 85 هزار مورد جدید ابتلا به سرطان در جهان گزارش می شود و در طی 5 سال گذشته 300 هزار بیمار مبتلا به سرطان بهبود یافته اند.

رییس اداره سرطان با بیان این که در حال حاضر سرطان، سومین دلیل مرگ و میر در کشور محسوب می شود، گفت: با کنترل سوانح و حوادث جاده ای، سرطان به عنوان دومین علت مرگ و میر در کشور ایران محسوب خواهد شد.

وی در مورد آمار بروز این بیماری در جهان و ایران نیز گفت: براساس هرم جمعیتی، تعداد مبتلایان به این بیماری در هر یکصد هزار نفر محاسبه می شود که بر این اساس، میزان ابتلا به سرطان در جهان در مردان 205 نفر به ازای هر یکصد هزار نفر و در زنان 165 نفر به ازای هر یکصد هزار نفر است.

قنبری مطلق افزود: آمار این بیماری در ایران در مردان 134 نفر و در زنان 128 نفر به ازای هر یکصد هزار نفر می باشد. بنابراین میزان بروز سالیانه سرطان در ایران کمتر از متوسط جهان است.

رییس اداره سرطان همچنین یادآور شد: در سال 2000 میلادی 10 میلیون نفر در جهان، در سال 2012، تعداد 14 میلیون نفر در جهان به این بیماری مبتلا بوده اند و در سال 2030 میلادی با افزایش دو برابری تعداد مبتلایان به این بیماری در جهان به 27 میلیون نفر خواهد رسید. در ایران نیز براساس گزارش آژانس بین المللی تحقیقات سرطان در سال 91 تعداد 85 هزار مورد سرطان در کشور گزارش شده است که این تعداد در سال 1409 به 185 هزار نفر در سال خواهد رسید.

وی علت افزایش ابتلا به سرطان را افزایش متوسط سن امید به زندگی عنوان کرد و گفت: امید به زندگی در سال 1353 در کشور 58 سال بوده است که در سال 1392 به 74 سال رسیده است.

مطلق همچنین شیوه زندگی و عوامل محیطی را از دیگر علل ابتلا به بیماری سرطان عنوان کرد و گفت: عدم مصرف میوه و سبزیجات، نداشتن فعالیت بدنی و افزایش وزن از علل ابتلا به بیماری سرطان است.

رییس اداره سرطان بار ناشی از بیماری سرطان را 8500 میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: 15 درصد این هزینه ها یعنی 1200 میلیارد تومان با تشخیص زود هنگام بیماری و پیشگیری قابل جبران است.

قنبری مطلق در ادامه به تشریح برنامه های وزارت بهداشت در خصوص بیماری سرطان پرداخت و گفت: برنامه جامع کنترل سرطان با هدف تشخیص، درمان مناسب و فراهم کردن کیفیت مناسب زندگی به منظور کاهش بروز مرگ و میر و بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان تدوین شده است.

رییس اداره سرطان گفت: براساس این برنامه پس از 10 سال بروز سرطان در کشور و پس از 15 سال مرگ و میر ناشی از سرطان، 15 درصد کاهش خواهد یافت. کنترل بیماری سرطان بدون همکاری های سازمان های دولتی و غیردولتی و حضور مردم امکان پذیر نخواهد بود.

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 388363

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ذاکر A1 ۰۵:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۳
    5 8
    رایگان کردن همه خدمات اشتباه است چرا که امثال این آقا نمی توانند روزی 10 میلیون درآمد داشته باشند
  • م ا IR ۰۵:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۳
    9 0
    سرطان قابل پیشگیری است ولی چه سازوکاری باید در بدنه سیستم بهداشت و درمان پیاده سازی شود تا منجر به این پیشگیری شود؟؟؟ در طول 3 ماه اخیر 4 نفر از اطرافیان بنده به سرطان مبتلا شدند. 1 تومور مغزی آستروسایتوما گرید 2 2 سرطان سینه خوش خیم 3 سرطان غدد لنفاوی به علت مصرف آمپول های بدن سازی 4 سرطان خون به نظر من عدم توجه به مواردی همچون آلودگی هوا، پارازیت های ماهواره ای، برنامه تغذیه مناسب و استرس و فشار عصبی ناشی از مسائل مالی از عوامل اصلی بروز سرطان می باشند. هر تصمیمی بدون عمل فاجعه ای در پی دارد که در طول این 15 سال در تهران مخصوصا شاهد آن هستیم. کسانی که توانایی اجرای یک برنامه جامع ترافیکی را ندارند یا جرات اعلام مضر بودن پارازیت را ندارند باید مواخذه شوند.
  • علی A1 ۰۵:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۳
    6 0
    الان شبه یا روز ؟؟؟؟؟؟
  • مهدی IR ۱۴:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۳
    7 0
    نه سرطان رشد داشته نه تحریمها تاثیری داره نه پایین اومدن قیمت نفت اقتصادرو فلج کرده، کلا در یک کلام به قول مهران مدیری: ما خوبیم
  • بی نام A1 ۰۸:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۴
    0 3
    متاسفانه مصرف بیش از حد برنج و کشیدن قلیان یکی از دلایل سرطانه یکی از دوستان من از خارج اومده بود و از مصرف بیش از حد برنج ما تعجب کرده بود