۰ نفر
۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۲

اقتصادنیوز نوشت:

به گفته یک کارشناس خودرو، کاهش قیمت تمام‌شده خودروها، پرداخت وام با شرایط بازپرداخت آسان و حل پرونده هسته‌ای از عواملی است که در رونق بازار خود تاثیر می‌گذارد.

فربد زاوه اظهارکرد: اولین گامی که باعث می‌شود بازار خودرو رونق گیرد این است که خودروسازان هزینه‌های مالی ساخت محصولات را مدیریت کنند تا بتوانند قیمت تمام‌شده آنها را پایین آورند. یعنی محصول تمام‌شده را با افزایش تیراژ و مدیریت هزینه به حد قدرت خرید مردم برساند.

او افزود: البته این کار یک مدیریت جمعی می‌طلبد. لازمه کار این است که کل کشور از صنایع پتروشیمی، حمل و نقل و... همکاری کنند تا هزینه‌ها کاهش پیدا کند. 

این کارشناس خودرو گفت: از عوامل دیگری که بر رونق بازار تاثیر می‌گذارد شرایط پرداخت تسهیل شده (وام) است، یعنی اگر قرار است وامی هم داده شود ولی آن با شرایط سختگیرانه پس گرفته شود و بهره بالا داشته باشد، خیلی کمک به رونق بازار ندارد. 

او عنوان کرد: در حال حاضر نرخ تورم در کشور 14 درصد است، اگر وام خودروی 21 درصدی دریافت شود این خودرو ظرف چهار سال 30 درصد گران‌تر خریداری می‌شود و همچنین باید هفت درصد بیشتر بهره داد. 

زاوه گفت: تنها راه حل برای حل این مساله این است که نرخ تورم و نرخ بهره به هم نزدیک شوند.  از طرفی هم باید تکلیف مسائل سیاسی حل شود و مذاکرات هسته‌ای به نتیجه برسد.

زاوه اظهار کرد: مشکل اصلی بازار خودرو در اندازه نبودن قدرت خرید مردم و قیمت خرید خودروهاست و تا زمانی که قیمت‌ها با قدرت خرید مردم متناسب نشود مشکلات این بازار حل نخواهد شد.

او ادامه داد: حتی شرایط خرید خودرو با وام 15 میلیون‌تومانی که ماهیانه در حدود 400هزارتومان قسط دارد. پرداخت این اقساط  از  توان خیلی‌ از افراد جامعه خارج است.

این کارشناس خودرو عقیده دارد: افزایش وام‌ها می‌تواند تاثیر اندکی در این بازار داشته باشد و بستگی به شرایط بازپرداخت این تسهیلات دارد. بهره‌های این وام‌ها کم نیست، با این بهره بالا می‌توان از لیزینگ‌ها هم استفاده کرد. لیزینگ‌ها در یک دوره‌ای، 50 درصد سهم بازار خودرو را در دست داشته‌اند.

او افزود: بازار کشش خرید نقدی بالای یک میلیون دستگاه را ندارد و با وجود خودروهای اقساطی و لیزینگ‌ها بوده است که توانسته‌ به تیراژ بالا برسد. 

3939

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 416728

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 13 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مهدي IR ۱۲:۱۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۵
    10 0
    اين لگن هايي مه اين ها توليد مي كنن نصف قيمت هم بشه من نمي خرم، فقط قيمت كه نيست، اين همه پول بديم ماشين هاي صد سال پيش رو سوار شيم؟
  • بی نام DE ۱۲:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۵
    10 0
    مي بخشيد كيفيت اصلا ملاك نيست ؟
  • بی نام A1 ۱۳:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۵
    8 0
    لطفا صغری کبری بهم نبافین ، اگر هزار بار توافق هم بشه ولی بازم بازار دست ادمهای سودجو و منفعت طلب و مافیا باشه هیچ تغییری که رخ نخواهد داد بماند وضعیت وخیم تر هم میشه ، تنها دو راه حل برای رشد کیفی و رونق خودروسازی داخلی وجود دارد : نخست آزاد سازی کامل و بی قید و شرط واردات خودروهای خارجی ، دوم فرهنگ فراگیر احترام به مشتری
  • بی نام A1 ۱۸:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۵
    0 0
    اين كارشناس ها چجور كارشناسي گرفتند همه ديگه ميدونند كه مردم ٢٠ سال تحمل كردن ك توليد كننده شيم ن اينكه سايپا بشه وارد كننده خودروهاي اونم چيني
  • انامیس A1 ۱۰:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۶
    1 0
    مقصر اصلی خود دولت است دیدی چه جوری طرح سلامت را اجرا کردن دولت داره سود میبره وگرنه براحتی میشه مشکل را حلش کرد حالا سرگرم باشین تا بعد شاید درستش کنن
  • بی نام A1 ۱۷:۱۵ - ۱۳۹۴/۰۲/۲۶
    1 0
    با تمام وجود موافقم با هرسه نظر