۰ نفر
۱۵ شهریور ۱۳۹۴ - ۰۷:۱۹

ایسنا نوشت: دبیر کانون سراسری انبوه سازان کشور ضمن حمایت از ابلاغیه وزیر راه و شهرسازی درخصوص ممانعت از ورود دوشغله های دولتی به سازمان نظام مهندسی گفت: پدیده امضافروشی که طی سالهای اخیر رواج یافته به دلیل این است که یک نفر هم کارفرما می شود و هم پیمانکار.

فرشید پورحاجت اظهار کرد: انتخاب کارفرما و پیمانکار از یک مجموعه تضاد منافع است که به ایجاد انحراف در حوزه نظام مهندسی منجر شده و متاسفانه به رواج پدیده ای به نام امضافروشی طی چند سال اخیر منجر شده است.

وی افزود: بالغ بر 70 درصد نظارت بر ساخت و ساز صوری است؛ چرا که کارمندان دولت وقت نمی کنند به ساختمانها سر بزند.

دبیر کانون انبوه سازان کشور تصریح کرد: به واسطه حضور مدیران دولتی، تفاهم نامه هایی در حوزه تولید و ساخت مسکن با ارگانها و نهادهای مختلف انجام شده که کار را سخت کرده است. به طور مثال، هم اکنون سازندگان مسکن بابت یک خدمات دو بار هزینه می پردازند. یک بار برابر ماده 152 قانون ثبت، به سازمان ثبت هزینه پرداخت می کنند. سپس سازمان ثبت آنها را به سازمان نظام مهندسی ارجاع می دهد که این سازمان هم بابت خدماتی که جزو همان ماده 152 است از سازندگان هزینه مجدد می گیرد.

به گفته پورحاجت، بخشنامه اخیر وزیر راه و شهرسازی مبنی بر منع ورود دوشغله ها به انتخابات سازمان نظام مهندسی می تواند در جهت توسعه و اعتلای نظام مهندسی شرط لازم باشد ولی به نظر من شرط کافی نیست. شرط کافی این است که تمام کارمندان دولت، اشخاص دوشغله، مدیران میانی و ارشد دولتی که هم اکنون در سازمان نظام مهندسی در حال ارایه خدمات مهندسی هستند حذف شوند.

وی افزود: چه اصراری است شخصی که کارمند دولت است و وقت ندارد روی پروژه های ساختمانی حضور یابد کار مهندسی و اجرایی انجام دهد؟ کارمندی که از 8 صبح تا 4 بعدازظهر در ادارات دولتی است چگونه می تواند بر حوزه مسکن و ساختمان نظارت کند؟

دبیر کانون انبوه سازان کشور با اشاره به مشکل بیکاری فارغ التحصیلان و مهندسان ساختمانی، تاکید کرد: کسانی که می خواهند کار دولتی انجام دهند باید بپذیرند که جوانان بیکار هم جزئی از جامعه هستند. با حذف دولتی ها از حوزه خدمات مهندسی بستر مناسبی برای اشخاصی که فاقد شغل هستند به وجود می آید. صحیح نیست ما هم از دولت حقوق بگیریم و هم از حوزه خدمات مهندسی؛ در حالی که بسیاری از جوانان برای یافتن یک شغل هم به این در و آن در می زنند.

پورحاجت به حوزه خدمات حقوقی و قضاییه اشاره و خاطرنشان کرد: هیچگاه یک وکیل نمی تواند قضاوت کند. یا به یک قاضی اجازه نمی دهند وکالت کند؛ چرا که در این صورت اشتراک منافع ایجاد می شود. آنجا قانون به درستی اجرا می شود و کسی هم تا به حال اعتراضی نکرده است. اما اینکه چرا از روز اعلام بخشنامه وزیر تا این حد به این ابلاغیه قانونی اعتراض می شود جای سوال است.

وی، پیگیری اعتراض دوشغله ها به ابلاغیه وزیر از سوی برخی قانون گذاران را ترویج بی قانونی دانست و گفت: فشار بی مورد به ابلاغیه وزیر از سوی برخی قانون گذاران، کار درستی نیست.
3939

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 454383

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 10 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محسن A1 ۰۷:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۵
    15 7
    يكي از مشكلات اساسي جامعه ما اين است كه هر كسي به خودش اجازه مي دهد در مقام كارشناس از قول خود و ديگران صحبت كند. اين آقاي به اصطلاح دبیر کانون انبوه سازان كشور هنوز نمي داند كه بحث ناظرين ساختماننظارت كنندگان بر حسن اجرا و مجريان ذيصلاح اجرا كنندگان قانوني ساختمان يكي نيستد. ايشان هنوز نمي دانند كه سالها است كارمند دولت و شاغلين نمي توانند در بحث مجريان ذيصلاح وارد شود. تنها اعضا نظام مهندسي كه مي توانند در طراحي و نظارت دوره اي تاكيد مي كنم نظارت دوره اي يعني به صورت پاره وقت بر اساس پيشرفت عمليات اجرايي بر حسن اجراي ساختمان نظارت كنند ايشان از ديدگاه يك بساز بفروش كه مي تواند همه را دور زد به مجموعه نظام مهندسي نگاه مي كند.در هر قشري افرادي هستند كه به وظيفه خودشان عمل نميكنند
  • بی نام A1 ۰۸:۱۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۵
    2 2
    حرف حق زدند
  • رضا IR ۰۹:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۵
    6 0
    با سلام ،مواردزيربه استحضار ميرسد: 1مهندس ناظرطبق قانون نظام مهندسي ناظرتمام وقت نيست وبرحسن انجام كارمالك ،مجريعضو نظام مهندسي ،كارگران داراي پروانه مهارت فني از وزرات كار،تكنسين هاي ساختمان داراي پروانه مهارت فني از وزارت راه و شهرسازي نظارت دوره اي دارد.ولي عملا درپروژه هاي ساختماني تنها كسي كه داراي مجوزقانوني براي انجام كار ميباشدمهندس ناظرميباشدوكارگران وتكنسين ها وسازنده هاهيچ گونه هويت قانوني نداشته وبعضاازافاغنه غيرمجازدرساخت وسازاستفاده ميشود.؟
  • میرالی A1 ۱۷:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۵
    1 0
    وزیرراه و مسکن خوب جلوی اینها را گرفته است دستش درد نکند.
  • امیر A1 ۰۴:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۶
    2 0
    مهندس مجری نمی تواند کارمند دولت باشد این آقا الفبای نظام مهندسی را بلد نیست اومده نظر میده اسمشم گذاشته کارشناس آخه کجای دنیا دلال واسه قشر مهندسی نظر میده
  • بهلول ES ۰۹:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۲۹
    0 0
    این اقا هنوز فرق مجری با صلاحیت و مهندس ناظر را نمیداند ونظر میدهد