ایسنا به نقل از دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران نوشت: هر خانواده ایرانی با خرید مسکن یک دهه فاصله دارد.

دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران گفت: باتوجه به نرخ بالای رشد قیمت‌ها و بی‌ثباتی در حوزه مسکن بسیار بعید است که بخش خصوصی وارد تأمین مالی خرید مسکن شود چراکه این نوع لیزینگ در بازه‌های زمانی چندین ساله به ضرر سرمایه‌گذاران تبدیل می‌شود.

سید محسن طباطبایی مزدآبادی دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران با اشاره فضای رکودی بازار مسکن گفت: بر اساس گزارش‌های اخیر بانک مرکزی نیز اگرچه بازار مسکن دچار تکانه‌های روبه جلو شده است اما هنوز تا اعلام خروج مسکن از شرایط رکودی فاصله بسیاری وجود دارد.

وی با اشاره به رشد 5.6 درصدی معاملات آپارتمان‌های مسکونی تهران در بهمن ماه سال جاری نسبت به ماه مشابه سال گذشته گفت: با این حال میزان این معاملات در 11 ماه ساله 94 ، 141 هزار و 500 مورد بوده است که نسبت به مدت مشابه در سال 93 کاهش 10.5 درصدی را نشان می‌دهد.

این کارشناس مسائل اقتصادی با تاکید بر اینکه افزایش وام مسکن و جعاله و طرح صندوق پس‌انداز مسکن نیز تاثیر به‌سزایی در رونق اقتصادی بازار مسکن نداشته است، گفت: طی یک دهه گذشته قیمت مسکن رشد فزاینده ای داشته و این در حالی است که توان اقتصادی مردم به دلیل رشد منفی اقتصادی عملا کمتر از گذشته شده است.

طباطبایی به آمارهای بخش مسکن اشاره کرد و گفت: برای تامین مسکن بیش از 20 میلیون خانوار ایرانی باید سالانه یک میلیون و 200 هزار واحد مسکونی جدید ساخته شود اما به دلیل سهم بیش از 50 درصدی قیمت زمین در هزینه تولید ساختمان اغلب خانوارهای ایرانی توان خرید مسکن مطلوب خود را ندارند.

وی با بیان اینکه همه اکنون خانواده‌های ایرانی حدود 35 درصد از درآمد ماهیانه خود را هزینه مسکن می‌کنند، ادامه داد: طبق ارزیابی‌ها در کشورهای توسعه‌یافته خانواده‌ها بعد از حداکثر 5 سال با پس‌انداز توان خرید خانه را دارند اما در ایران این رقم به بیش از 10 سال می‌رسد.

دبیر انجمن علمی اقتصاد شهری ایران به طرح لیزینگ مسکن نیز اشاره کرد و گفت: باتوجه به نرخ بالای رشد قیمت‌ها در حوزه مسکن بسیار بعید است که در دوره های بلند مدت بخش خصوصی وارد تأمین مالی خرید مسکن شود چراکه این نوع لیزینگ در بازه‌های زمانی چندین ساله به ضرر سرمایه‌گذاران تبدیل می‌شود.

وی با اشاره به اینکه از سوی دیگر این طرح اقشار ضعیف جامعه را در بر نمی‌گیرد، گفت: مهمترین مشکل بازار مسکن عدم توانایی سیستم بانکی برای تامین مالی مناسب خرید خانه و همچنین عدم حمایت از سوی دولت برای ارائه یارانه در این حوزه است که سبب شده خرید خانه به یک مشکل لاینحل تبدیل گردد.

مدرس دانشگاه خوارزمی با اذعان به اینکه اگر دولت بتواند منابع آزاد شده حاصل از برجام را وارد فضای مسکن کند و یا بدهی‌های معوق خود به سیستم بانکی را تسویه کند توان سیستم بانکی برای ورود به تامین مالی خرید مسکن فراهم می شود، خاطرنشان نمود: بر اساس آمارها دولت و شرکت‌ها و موسسات وابسته حدود 160 هزار میلیارد تومان به نظام بانکی کشور بدهکار هستند که همین مساله توان سیستم بانکی برای ارائه تسهیلات به دیگر بخش‌ها را تا حدود زیادی کاهش داده است.

3939

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 514293

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 12 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۱:۰۴ - ۱۳۹۴/۱۲/۰۸
    8 4
    از همین الانم داره گرونتر میشه
  • مهدی RO ۱۴:۵۸ - ۱۳۹۴/۱۲/۰۸
    7 5
    اگر سهم بیش از 50 درصدی قیمت زمین در هزینه تولید ساختمان که خود دقیقا علت افزایش هرساله قیمت خانه در کشورها؛ حتی صاحبان اقتصاد کلا مثل کشورهای اروپایی وامریکاست را در نظر بگیریم و از سوی دیگر با توجه به اینکه در آینده نه چندان دور سرمایه گذران برای اجرای پروژههای خود نیاز مبرم به زمین دارند و زمین را نمی شود از خارج وارد کردو از طرفی افزایش هر ساله15درصدی نرخ تورم که در بوجه هرسال پیش بینی شده ؛ افزایش جمعیت ؛افزایش حامل های سوخت؛افزایش مالیات وعوارض ساخت؛افزایش دستمزدها ؛افزایش....... خدا وکیلی اونها که مدام تو گوش مردم می خونند خونه ارزون میشه دارند ظلم می کنند و همه رو سرکار گذاشتند البته به جد بگویم با شرایط موجود فعلی افزایش قیمت چندانی نخواهیم داشت : ولی انشالله همه خانه دار شوند
    • بی نام A1 ۱۷:۵۹ - ۱۳۹۴/۱۲/۰۹
      0 1
      طوری میگی افزایش جمعیت که انگار دهه شصته و جمعیت دوبرابر شده یا داره دو برابر میشه. کدوم افزایش جمعیت؟ با یکی دو تا بچه تو هر خونواده ایرانی البته منهای اون سیل عظیم مجردین و سیل عظیم مهاجرت از ایران که بخاطر رکود تقریبا تو این چند سال دو برابر شده، خبر افزایش جمعیت در حد شایعه است. امسال که دوباره سرشماری شد، آمار دقیق دستتون میاد که جمعیت فعلی حتی ۸۰ میلیون هم نیست که چند وقت پیش اعلام کردند هشتادمین میلیون ایرانی به دنیا آمد.
  • بی نام A1 ۱۳:۳۶ - ۱۳۹۴/۱۲/۰۹
    3 2
    این همه زمین در ایران هست چرا میگویند نمیشود وارد کرد ایا ژاپن از ایران بیشتر زمین دارد . مشکل مسکن هم ندارد . دو برابر بیشتر جمعیت دارد . فقط اجازه بلند مرتبه سازی دارند . و همه جا میتوانند بسازند . در ایران خارج از محدوده نمیشود ساخت عزیزان