با رئیس جمهور آینده آمریکا آشنا شوید/ وقتی شگفتی تکمیل نشد

همه منتظر بودن پاسخ این سوال را در نیویورک بگیرند. آیا شگفتی تکمیل می شود یا خیر؟

سعید جعفری

با اعلام نتایج دموکرات ها مشخص شد که قصه پر هیجان برنی سندرز به پایان خود نزدیک می شود، اگر نگوییم همین حالا تمام شده است. پیرمرد ۷۴ ساله که هفت ایالت پیش از نیویورک را پشت سر هم برده بود، تلاش بسیاری کرد تا هیلاری را در خانه خودش شکست دهد اما نتایج همانی شد که عموم نظرسنجی ها پیشتر گفته بودند. با شمارش آرای نیویورک مشخص شد هیلاری کلینتون با حدود ۵۶ درصد توانسته سندرز را با حدود ۴۴ درصد آرا شکست دهد. سندرز که با پیروزی های خیره کننده خود به شگفتی انتخابات مقدماتی تبدیل شده بود نتوانست این شگفتی را تکمیل کند و بالاخره در ایالت خانگی هیلاری کلینتون کم آورد.

این به این معناست که وزیر خارجه سابق ۱۳۵ و سناتور سندرز ۱۰۴ دلیگیت به خود اختصاص داده اند. 

به این ترتیب جمع دلیگیت های متعهد (Pledged delegates) بانوی اول پیشین به ۱۴۲۴ می رسد و سناتور ایالت ورمانت هم به عدد ۱۱۴۹. 

این در حالیست که در سوپردلیگیت ها هیلاری ۴۶۹ به ۳۱ جلو است. در نتیجه و در مجموع هیلاری کلینتون تا این لحظه توانسته ۱۸۹۳ دلیگیت به خود اختصاص دهد و برنی سندرز هم تنها ۱۱۸۰ دلیگیت کسب کرده و فاصله دو نامزد دموکرات بیش از قبل شده است. 

گفتنی است نامزدی در نهایت، به عنوان کاندیدای حزب دموکرات انتخاب خواهد شد که بتواند ۲۳۸۳ دلیگیت به خود اختصاص دهد. 

در ادامه رقابت ها پنسیلوانیا با ۱۸۹، نیوجرسی با ۱۲۶ و کالیفرنیا با ۴۷۵ دلیگیت  ایالت هایی است که می توانند در انتخاب نامزد نهایی دموکرات ها تعیین کننده باشند. با توجه به اینکه نظرسنجی ها از برتری هیلاری بر سندرز در این ایالت ها هم حکایت دارد دیگر باید کار در جبهه دموکرات ها را تمام شده دانست. 

ضمن اینکه هیلاری از مجموع کرسی های باقیمانده تنها به کسب ۲۹ درصد آنها نیاز دارد اما سندرز باید ۷۰ درصد دلیگیت ها را به خود اختصاص دهد. 

جمهوری خواهان

از آن سو در جبهه جمهوری خواهان، هرچند پیش بینی میشد ترامپ هم در ایالت خانگی خود پیروز شود اما فاصله او با کاسیچ و کروز فراتر از انتظار بود. تد کروز ۸۹ و کاسیچ ۳ دلیگیت کسب کردند. این در حالی است که تد کروز حتی نتوانست یک دلیگیت هم به دست آورد. با نتایج دیشب ترامپ به ۸۴۵، کروز همان ۵۵۹ و کاسیچ هم ۱۴۷ دلیگیت رسیدند.

نامزدی به عنوان نماینده حزب جمهوری خواه معرفی خواهد شد که بتواند ۱۲۳۷ دلیگیت برسد. بر این اساس ترامپ از دلیگیت های باقیمانده باید ۵۴ درصد را به دست آورد این در حالیست که کروز کار بسیار دشواری در پیش دارد و باید ۹۰ درصد آنها را به خود اختصاص دهد. 

از قبل پیش بینی ها حاکی از آن بود که نه ترامپ و نه کروز پیش از تشکیل کنوانسیون نهایی حزب نمی توانند به ۱۲۳۷ دلیگیت دست یابند تا نامزدی خود را نهایی کنند و کار به تصمیم در کنوانسیون و مرحله دوم خواهد کشید. اما با نتایج دیشب، قدری می توان در این خصوص تردید کرد و حالا ترامپ می تواند خود را نزدیک تر به پیروزی ببیند. 

رئيس جمهور آتی آمریکا کیست؟

با نتایج دیشب، دیگر کار را باید در جبهه دموکرات ها تمام شده دانست و بانوی اول پیشین، سناتور ورمانت را به پایان خط هدایت کرده است. اما در جبهه جمهوری خواهان دو سناریو محتمل است.

سناریو اول اینکه ترامپ بتواند در ایالت های باقی مانده به ۱۲۳۷ دلیگیت برسد و نامزدی خود را نهایی و قطعی کند.

سناریو دوم این است که این اتفاق نیفتد و تعیین تکلیف نامزد نهایی جمهوری خواهان به کنوانسیون نهایی حزب منتهی شود و آنجا سران و رهبران حزب با نفوذ خود، نامزدی که رای کمتر داشته (تد کروز) را نماینده حزب خود معرفی کنند. در آن صورت بعید است ترامپ آرام بنشیند و احتمالا  همانطور که خود پیشتر تهدید کرده به صورت مستقل در انتخابات شرکت خواهد کرد. اگر این اتفاق بیفتد که ضربه ای سهمگین به وجهه حزب جمهوری خواه و نماینده این حزب وارد خواهد شد. چرا که عملا آرای آنها پخش و در نتیجه شرایط به سود هیلاری کلینتون تغییر خواهد کرد. حال اگر هم ترامپ به مفاد تعهدی که امضا کرده وفادار بماند و مطابق نظر حزب عمل کند، در آن صورت هم بسیاری از کسانی که به ترامپ رای داده اند، از این اقدام حزب دلسرد و احتمالا در انتخابات شرکت نخواهند کرد. 

از سوی دیگر تد کروزی که در میان جمهوری خواهان نتوانسته جایگاه چندان موفقی کسب کند، چطور می تواند حریف هیلاری کلینتون در رقابت نهایی شود؟ 

حال اگر فرض بگیریم که دونالد ترامپ چه بدون نیاز به نظر کنوانسیون نهایی و چه با نظر آنها به عنوان نامزد نهایی جمهوری خواهان معرفی شود، با آرای منفی وحشتناکی که در میان زنان، لاتین تبارها و همچنین سیاهان دارد، کار بسیار دشواری در مقابل هیلاری کلینتونی خواهد داشت که دقیقا نقطه قوتش در میان زنان، لاتین تبارها و همچنین سیاهان است. 

به نظر می رسد دیگر باید کار را تمام شده بدانیم و بعد از نخستین رئيس جمهور سیاه، منتظر نخستین رئيس جمهور زن هم در ایالات متحده آمریکا باشیم. 

5250

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 529120

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 7 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 14
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۰:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۱
    33 75
    ترامپ برنده است
  • شایان A1 ۱۱:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۱
    34 15
    حالا کی گفته این میشه رئیس جمهور؟
  • بی نام A1 ۱۱:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۱
    34 67
    ایول .فقط هیلاری کلینتون
  • بی نام IR ۱۱:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۱
    37 18
    بله. یاد دوران کودکی افتادم و زمزمه ی زیبای "پیت حلبی کلینتون پیت حلبی"
  • بی نام A1 ۱۱:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۱
    47 44
    فکر کردین،زنده باد ترامپ
  • بی نام A1 ۱۱:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۱
    82 24
    خوب نیست،اصلا خوب نیست.سندرز حداقل برای ایران بهترین گزینه بود
  • بی نام IR ۱۱:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۱
    105 7
    با اوباما نساختین حالا ترامپ میاد و لحظات پرهیجانی خواهیم داشت.
  • بی نام IR ۱۸:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۱
    13 12
    آره ، هیلاری کلینتون برنده شد . به نظر من هیلاری کلینتون سابقه و تجربه اش از همه کسانی که نامزد بودند بیشتر بود و همین باعث پیروزی او شد . کلینتون یک سیاست مدار کار کشته است . واقعا هست . آمریکایی ها هم این را می دانند . مطمئنا در صورت تصویب نهایی لابی های بزرگ در آمریکا رئیس جمهور خواهد شد . جدا از اینکه یک زن است یک شخصیت بسیار توانا و کاملا حرفه ای در سیاست است . حالا آمریکا به سوی اولین رئیس جمهور زن می رود . اما سیاست های کلینتون در برابر سندرز در رابطه با ایران سخت گیرانه تر است . هیلاری بین اوباما و سندرز قرار دارد . او به اندازه اوباما با ایران مهربان نخواهد بود . البته توافق هسته ای را کاملا قبول دارد و به آن پایبند خواهد بود .
  • ناشناس IR ۰۸:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۲
    18 28
    البته بالا امدن کلینتون هم نشان داد انتخابات در امریکا هم زیاد دموکراتیک نیست.کلینتون ها هم قدرت را ارث خود می دانند
  • بی نام A1 ۰۸:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۲
    17 27
    واقعا مسخره ترین انتخاباتی که یه کشور میتونه ترتیب بده سوپر دیلیگیت ها رو میخرند کار تمومه دنیا رو گذاشتن سر کار
  • ﺧﺸﺎﻳﺎﺭ A1 ۰۸:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۲
    12 21
    اﻳﺸﺎﻻ ﻫﻴﻼﺭﻱ ﺑﺮﻧﺪﺱ
  • بي نام ٢ A1 ۰۹:۴۱ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۲
    18 24
    شما ها چرا انقدر ساده ايد از روز اول مشخص بود كه هيلاري كلينتون رئيس جمهور خواهد شد
  • میرزا IR ۱۲:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۲
    10 6
    قرق کلینتون و ترامپ اینه که کلینتون میشه اولین رییس جمهور زن آمریکا ترامپ میشه آخرین رییس جمهور آمریکا
  • بی نام EU ۱۳:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۲/۰۲
    3 3
    2 تا اشتباه داری. اول اینکه تعداد 2383 در این مرحله مربوط به دلیگت های مردمیهپلدج و نه مجموع که بعیده هیچ کدام به آن برسند و دوم اینکه سوپر دلیگت ها که توسط اعضای مهم حزب ارائه می شوند میتوانند وقتی هیچکدام به حداقل 2383 نرسیدند رای خود را مانند سال 2008 عوض کنند.