۰ نفر
۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۵
معتادان سلطانیه کمپ ترک اعتیاد ندارند

روزنامه همشهری زنجان نوشت: کمبود مراکز ترک اعتیاد برای افرادی که قصد رهایی از بلای خانمان سوز اعتیاد را دارند، مشکل‌آفرین شده است. سلطانیه یکی از شهرستان‌هایی است که حتی یک مرکز اقامتی میان مدت هم ندارد.

فرمانده انتظامی شهرستان سلطانیه در گفت‌‌و‌گو با همشهری با اشاره به وسعت کوچک شهرستان می‌گوید: در این شهرستان معتاد متجاهر کارتن‌خواب وجود ندارد اما افراد معتادی در این شهرستان زندگی می‌کنند که به کمک احتیاج دارند تا اعتیادشان را ترک کنند.
«علی تقی‌لو» با بیان این‌که یکی از مشکلات فرمانده انتظامی شهرستان سلطانیه در بحث جمع‌آوری معتادان نداشتن مرکز اقامتی میان مدت یا همان کمپ ترک اعتیاد در این شهرستان است، بیان می‌کند: در طرح‌هایی که برای جمع‌آوری معتادان انجام می‌دهیم با مشکل مواجه هستیم، چرا که مکانی برای نگهداری از این افراد وجود ندارد و مجبور هستیم این افراد را به کمپ ترک اعتیاد زنجان انتقال دهیم. هزینه نگهداری از معتادان دستگیر شده در کمپ اعتیاد موجود در زنجان از سوی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان تأمین می‌شود. این شورا دارای بودجه محدودی است و تنها قادر به انتقال 2 یا 3 فرد معتاد از شهرستان سلطانیه به مرکز ترک اعتیاد اجباری است.

نبود مرکز ترک اعتیاد
تقی لو از نبود مرکز اقامتی میان مدت در شهرستان سلطانیه گلایه می‌کند و می‌گوید: با توجه به این‌که بیشتر مردم این شهرستان کشاورز هستند بنابراین بسیاری از خانواده‌ها توان پرداخت هزینه ترک اعتیاد فرزند معتادشان را ندارند. به خصوص اگر این افراد معتاد در مرکز اقامتی میان مدت سایر شهرستان‌ها نگهداری شوند قادر به رفت و آمد به شهرستان‌ مورد نظر نخواهند بود. به همین دلیل با مراجعات مردمی بسیاری در خصوص ایجاد مرکز اقامتی میان مدت اجباری- دولتی در شهرستان مواجه هستیم. این فرمانده انتظامی با اشاره به این‌که در طول سال گذشته یک مرکز اقامتی میان مدت خصوصی در شهرستان وجود داشت، اظهار می‌کند: متاسفانه تنها مرکز موجود در شهرستان سلطانیه به دلیل تخلفاتی که داشت، تعطیل شد.
تقی‌لو ادامه می‌دهد: در ابتدا این مرکز به دلیل رعایت نکردن قوانین و ضوابط مورد باز خواست قرار گرفت اما در ادامه به علت فوت 2 تن از افراد معتاد که برای ترک اعتیاد به این مرکز مراجعه کرده بودند از سوی بهزیستی، دادستانی و نیروی انتظامی شهرستان خدابنده مورد بازدید قرار گرفت و به دستور دادستانی مجوز تعطیلی تنها آن صادر شد.
وی می‌افزاید: از دیگر دلایل تعطیلی این مرکز مستقر بودن آن در مکانی دور از شأن و منزلت انسانی بود. چرا که مکان مورد نظر پیش از این گاوداری بود و از نظر بهداشتی مکان مناسبی برای جاگیری یک مرکز اقامتی میان مدت محسوب نمی‌شد.
فرمانده انتظامی شهرستان سلطانیه در خصوص تخلفات صاحبان امتیاز مرکز اقامتی میان مدت شهرستان سلطانیه بیان می‌کند: صاحبان امتیاز این مرکز پیش از این در شهرستان خرمدره صاحب مرکز اقامتی بودند که آن مرکز نیز به دلیل تخلفات انجام شده پلمب و این افراد برای راه اندازی یک مرکز جدید به شهرستان سلطانیه مراجعه کردند. با توجه به سوابق این افراد نباید مجوز راه اندازی مرکز اقامتی میان مدت به صاحب امتیاز مرکز داده می‌شد. تقی‌لو اضافه می‌کند: ظرفیت این مرکز 20 تا 30 نفر بود اما تنها یک سوم این ظرفیت به معتادان سلطانیه‌ اختصاص داده می‌شد و بقیه افراد از سایر شهرستان‌ها به خصوص از خرمدره به این مرکز مراجعه می‌کردند. وی با اشاره به این‌که در حال حاضر نیز سلطانیه نیازمند وجود یک مرکز اقامتی میان مدت اجباری و دولتی است، می‌گوید: اما حاضر نیستیم به هر قیمتی که شده این مرکز را در شهرستان ایجاد کنیم بلکه مرکز ایجاد شده باید طبق قوانین و ضوابط موجود اداره و در مکان بهداشتی که سلامت جان افراد مراجعه کننده را تامین کند، راه اندازی شود.

ایجاد مرکز
این مقام از استقرار این شهرستان در جاده ترانزیت و موقعیتی مناسب می‌گوید و می‌افزاید: با توجه به موقعیت خوبی که این شهرستان دارد و همجواری با سایر شهرستان‌ها سعی در راه‌اندازی یک مرکز اقامتی میان مدت اجباری- دولتی در این شهرستان داریم و افراد سایر شهرستان‌‌ها نیز می‌توانند برای ترک اعتیاد به این مرکز مراجعه کنند.
تقی‌لو در جواب این سوال که مردم نسبت به افراد معتاد چه دیدی دارند وچه رفتاری در رویارویی با این قشر از خود نشان می‌دهند، بیان می‌کند: با توجه به فرهنگسازی که در جامعه از طریق رسانه‌ها انجام گرفته، مردم نیز کم کم این افراد را به عنوان فرد بیمار در جامعه پذیرفته اند. امید این را داریم که مردم خیر در کمک به ترک اعتیاد افراد معتاد ورود پیدا کنند و فرهنگ حمایت از افراد معتاد و خانواده‌های آنها جریان پیدا کند. شهرستان سلطانیه در زمینه ساخت مدارس خیر ساز ید طولائی دارد و امیدواریم این فرهنگ خوب از ساخت مدرسه به حمایت از ترک اعتیاد نیز رسوخ پیدا کند.

رد گفته‌ها
در حالی که فرمانده انتظامی شهرستان سلطانیه از فوت 2 تن از افراد معتاد و نداشتن صلاحیت مرکز اقامتی میان مدت شهرستان سخن می‌‌گوید، رئیس اداره بهزیستی شهرستان این گفته‌ها را رد کرده و می‌گوید: مرکز اقامتی میان مدت که در طول سال گذشته در شهرستان مستقر بود به دلیل تخلفات متعدد تعهد کتبی داده بودند، اما با تکرار تخلفات پلمب شد. در مورد این‌که فوت 2 تن از افراد معتاد دلیل مستقیمی با این مرکز داشته باشد باید بگویم که بر اساس نامه پزشکی قانونی این افراد به هیچ وجه مورد ضرب و شتم قرار نگرفته بودند.
نوروزی می‌افزاید: در حال حاضر به دنبال راه‌اندازی مرکز جدیدی در این شهرستان هستیم و منتظریم تا افراد واجد شرایط برای راه‌اندازی این مرکز به بهزیستی مراجعه و جواز لازم را دریافت کنند. وی از جدید التاسیس بودن اداره بهزیستی در شهرستان سلطانیه خبر می‌دهد و توضیح می‌دهد: اکنون فقط 2 مرکز متادون درمانی تحت نظر دانشگاه علوم پزشکی در شهرستان فعالیت دارد و سعی داریم تا یک مرکز اقامتی میان مدت خصوصی نیز در شهرستان راه‌اندازی کنیم. رئیس اداره بهزیستی شهرستان در خصوص برنامه‌های پیش روی این سازمان اظهار می‌کند: معرفی فرد رها یافته از چنگ اعتیاد برای اخذ وام و ایجاد اشتغال، یکی از برنامه‌های پیش رو سازمان بهزیستی شهرستان سلطانیه است، بدین شرح که افرادی که موفق به ترک اعتیاد خود شده‌اند با در دست داشتن «نامه پاکی» خود به بهزیستی مراجعه و سپس به یک بانک برای اخذ وام معرفی می‌شوند. طی سال گذشته 10 پرونده برای اخذ وام به بانک معرفی شد. حمایت از خانواده‌های افراد معتاد از نظر معیشتی، کمک هزینه درمان و حتی صدور دفترچه درمان برای خانواده این افراد از سایر برنامه‌های بهزیستی است.

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 539612

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 2 =