برای اولین بار در دنیا مردم سوئیس پای صندوق‌های رأی رفتند تا بگویند با پرداخت ماهانه ۲۲۰۰ یورو برای همه افراد بالای ۱۸ سال موافقند یا نه؟ در صورت اجرایی شدن این طرح دیگر کسی در سوئیس مجبور نیست کار کند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از دویچه وله، امروز مردم سوئیس در رفراندومی شرکت کردند که از آنها می‌پرسید، آیا موافقند تمامی افراد بالای ۱۸ سال درآمدی معادل ۲۲۶۰ یورو و افراد زیر ۱۸ سال ۵۶۵ یورو در ماه از دولت بگیرند؟ این اولین بار است که مردم یک کشور برای تعیین دستمزد پایه پای صندوق‌های رأی می‌روند.

طرفداران این طرح استدلالشان این است که در سوئیس آینده نباید کسی برای تامین درآمد زندگی‌اش مجبور به کار کردن باشد. در صورت اجرایی شدن این طرح، حقوق بیکاری، کمک هزینه اجتماعی و نیز بازنشستگی برداشته می‌شود.

این طرح بسیار بحث‌برانگیز بود و درهفته‌های اخیر بر سر آن بحث و جدل بسیاری در گرفت. دولت سوئیس، تمام احزاب سیاسی این کشور و نیز بخش اقتصادی، از مخالفان سرسخت این طرح هستند، چرا که به عقیده آنها این طرح نه تنها از نظر اقتصادی قابل اجرا شدن نیست، بلکه لازمه اجرای آن بالا بردن بیش از اندازه مالیات خواهد بود.

طرفداران تعیین دستمزد پایه، در مقابل از این طرح به عنوان "پایه‌ای برای یک زندگی تامین‌شده" دفاع می‌کنند و آن را پاسخی ضروری به بیکاری ناشی از "انقلاب صنعتی چهارم" می‌دانند. همگرایی هرچه بیشتر فناوری و زندگی روزمره و حضور روزافزون دستگاه‌های هوشمند و متصل به هم در عرصه تولید و خدمات از نمودهای بارز "انقلاب صنعتی چهارم" برشمرده می‌شوند که از یک سو آسایش بیشتر را به ارمغان می‌آورد و از سوی دیگر در بسیاری موارد ماشین را جایگزین انسان می‌کند.

بر اساس نظرسنجی‌هایی که تا کنون انجام شده، ۷۰ درصد واجدان شرایط رای دادن در سوئیس مخالف این طرح هستند. پنج میلیون نفر در سوئیس واجد شرایط شرکت در همه‌پرسی هستند.

طراحان این طرح اما می‌گویند، در صورتی که ۲۰ درصد رأی‌دهندگان به همه‌پرسی آری بگویند، این برای آنها یعنی موفقیت. آنها گفته‌اند که قصد دارند با این رفراندوم نشان دهند که بحث درباره موضوع درآمد پایه در سال‌های آتی در تمامی سطوح گسترش پیدا خواهد کرد.

این همه‌پرسی هم مانند رفراندوم‌های دیگر توجه رسانه‌ها را به خود جلب کرده است؛ فایننشال تایمز، واشنگتن پست، نیویورک تایمز و اشپیگل از رسانه‌های مطرحی هستند که تا کنون چندین گزارش در این زمینه منتشر کرده‌اند.

روزنامه "نویِن زوریخر" پیش‌بینی کرده که با توجه به افزایش بیکاری در بسیاری از کشورها و نیز سرعت ماشینی شدن فرایند تولید در بسیاری عرصه‌ها که نیاز به انسان را هر روز کمتر می‌کند، موضوع تعیین دستمزد پایه می‌تواند تبدیل به یک موضوع جهانی شود.

22339

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 543232

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 9 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ناشناس IR ۱۷:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۳/۱۷
    5 0
    خوب انجا می دانند که کار هست. وبه خاطر اعتراض ضعیفترین قشر به اخراج یا حقوق شلاق نمی خورند
  • علی A1 ۰۱:۴۱ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۰
    3 0
    من 3 سال تو این کشور زندگی کردم و بزرگترین مشکلی که تو این کشور دیدم نبود مشکل بودواقعا از هر لحاظی در رفاه هستن و خدا رو شاهد میگیرم که بیشترشون بزرگترین مساله فکریشون این بود که آخر هفته هوا خوب باشه تا بتونن نهایت استفادرو بکنن.و موضوع جالبی که توجه منو به خودش جلب کرد این بود که ما هر جایی میرفتیم برای پیگیریه کارامون تمام کارمندا خارجی بودن و اگر اغراق نکرده باشم من کارمند یا کارگر سوییسی ندیدم.البته بهضی از مشاغل فقط باید یا سوییسی بودی یا13 سال اونجا اقامت داشتی که بتونی صاحب اون کار باشی مثل پزشکی وکالت دندان پزشکی راننده اتوبوس و متروهای داخل شهری و راننده تاکسی ها اونم بخاطر این بود که این مشاغل جزو پر درامد ترین مشاغل بودن