کارشکنی‌های تعاونی اعتبار ثامن‌الحجج در بازپرداخت وجوه سپرده‌گذاران همچنان ادامه دارد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، با وجود آن که در حال حاضر براساس ‌تصمیم بانک مرکزی و به دلیل وقوع تخلفات عدیده، فعالیت تعاونی اعتبار ثامن‌الحجج معلق و رسیدگی امور سپرده گذارانش به بانک پارسیان واگذار شده است ولی این تعاونی همچنان به شیوه های مختلف به کارشکنی های خود در واگذاری حقوق مشتریان ادامه می دهد و در فرایند پرداخت مطالبات مردمی اختلال ایجاد می‌کند.

این در حالی است که طبق گفته مسئولان بانک مرکزی حوزه نظارت بانک مرکزی برای بازپرداخت سپرده های مردمی‌ لازم است به طور مرتب با بانک پارسیان و تعاونی در ارتباط باشد.

بر این اساس، تعاونی موظف است به طور مستمر، اطلاعات مشتریانش را بی‌کم و کاست به بانک مرکزی گزارش کند ولی آن گونه که بر‌می‌آید، اطلاعات ارسالی تعاونی حاوی اشکالات متعددی است و دامنه‌دار بودن این اشکالات، ظن عمدی بودن این رفتارها را تشدید می‌کند.

بر اساس پیگیری‌های خبرنگار خبرآنلاین از بانک مرکزی در تازه‌ترین گزارش ارسالی تعاونی، به جای نام و نام خانوادگی یک هزار و 113 مشتری، عدد صفر درج شده یا این که کد ملی 2 هزار و 915 تن از مشتریان اشتباه گزارش شده است!

اگر با نگاهی بسیار خوش‌بینانه و مثبت‌اندیش از شائبه عمدی‌بودن این کار چشم‌پوشی شود، این شیوه رفتاری ممکن است از فقدان بانک جامع اطلاعاتی در تعاونی ناشی شود که چنین چیزی هم در دنیای پول و بانک امری شگفت آور و یک فاجعه است.

گفتنی است‌ مسئولان تعاونی در طول سالیان گذشته سعی داشته‌اند ضمن عدم همکاری با بانک مرکزی یا ارائه اطلاعات دروغین و برقراری ارتباطات خاص، به انحای مختلف در مقابل اقدامات سامان‌دهی نهاد حاکمیتی و سیاستگزار قد علم کنند. اعلام مبالغی واهی از میزان سپرده های مردمی‌، بزرگ‌نمایی ارزش اموال و مستغلات، ارائه آمارهای مخدوش و ... از دیگر مظاهر اخلالگری مسئولان تعاونی در فرآیند سامان دهی است.

همچنین شانه خالی‌کردن از تعطیلی شعب پرهزینه، حضور گسترده در عرصه ورزش و تیم‌داری و هزینه های بالای مربوطه و تبلیغات وسیع و اغواکننده و... از دیگر تخلفات بارز تعاونی اعتبار غیرمجاز ثامن الحجج برشمرده
می شود.

متاسفانه مسئولان تعاونی از ابتدای آغاز فرایند ساماندهی با پنهان کاری، اتخاذ رویه‌های ناصواب، اغراق در بیان حجم سپرده و تعداد سپرده گذاران و ارائه اطلاعات غلط سعی در تحت فشار قراردادن نهادهای حاکمیتی داشته اند.

یکی از شاخص هایی که مسئولان تعاونی همواره بدان تفاخر می‌کردند حجم چشمگیر سپرده های دراختیار بود ولی در عمل، منابع در اختیار تعاونی تنها کفاف پرداخت حساب‌های مشتریان تا سقف 70 میلیون ریال را می‌کرد و در سایه تخصیص خط اعتباری20 هزار میلیاردریالی بانک مرکزی بود که امکان افزایش سقف پرداختی به سپرده گذاران تا350 میلیون ریال فراهم آمد. ناگفته پیداست در ادامه راه نیز چشم امید به فروش و ترهین اموال و مستغلات تعاونی باشد ولی از این منظر هم همکاری شایسته‌ای به چشم نمی‌آید.

گفتنی است تعاونی فاقد مجوز ثامن‌الحجج در سایه چندین سال فعالیت لجام‌گسیخته و قانون‌گریزش توانست سرمایه‌های جمع زیادی از سپرده‌گذاران را به دست آورده و به دلیل سوءاستفاده و حیف و میل منابع در دسترس، مشکلات عدیده ای را به بانک مرکزی و مردم تحمیل کرد. سوء استفاده‌هایی که در روزهای اخیر در مصاحبه  سخنگوی قوه قضاییه افشاء شد.

 

 

22339

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 546327

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 8 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • هادی RO ۱۴:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۳/۲۵
    1 0
    چرا شعر میگی برا خودت من یکی از کارمندای ارشد این موسسه ام انواع و اقسام گزارش ها رو بانک مرکزی ازمون خواسته و ما هم بهشون بی کم و کاست دادیم انواع گزارشات مالی. سرمایه ای . منابع انسانی . سپرده ها . املاک بانک مرکزی به هر روشی که خواسته پیچونده مارو دیگه چی میخواد که ما نداده باشیم شما هم شدی دایه مهربان تر از مادر جناب سردبیر مثل کپک سرتون رو از برف بیارین بیرون واقعیت رو منعکس کنین اون بهمنی رییس کل سابق بنده خدا گفت 17هزار موسسه رو سامان دادیم رسوندیم به 10تا هیچ شکوه و شکایت و تظاهرات خیابانی و بگیر و ببند و 7ماه الافی و سردر گمی مشتری بوجود نیومد حالا بانک مرکزی بنام ساماندهی اقدامی کرده که اون از میزان این از ثامن الحجج و اون از آرمان مجوز دارش بسه دیگه جناب سردبیر