۰ نفر
۲۴ آبان ۱۳۹۵ - ۰۳:۴۷

ایران نوشت: سال‌هاست که دیگر کسی بر اثر بیماری‌های ساده و پیش پا افتاده‌ای مثل آپاندیس جان خود را از دست نمی‌دهد. اما متأسفانه بیماری‌های دیگری انسان‌های روزگار ما را گرفتار کرده است که در سال‌های گذشته کسی آنها را نمی‌شناخت. بیماری‌هایی که بیشتر منشأ عصبی دارند و سیستم اعصاب بدن انسان را درگیر می‌کنند. ‌ام اس یکی از این بیماری هاست.

 دکتر عبدالرضا ناصر مقدسی  می‌گوید: در بیماری‌های خود ایمنی سیستم ایمنی بدن به اشتباه به بدن خود فرد حمله می‌کند و به بروز عوارض ناخوشایندی منجر می‌شود. بیماری‌ام اس هم یک نوع بیماری خود ایمنی است که با درگیری سیستم اعصاب مرکزی باعث بروز علائم مختلف نورولوژیک می‌شود.

دبیر سیزدهمین کنگره‌ ام اس ایران با اشاره به اینکه میزان شیوع‌ ام اس در زنان 3 الی 4 برابر مردان است، می‌افزاید: این بیماری که بیشتر زنان را گرفتار می‌کند، به دلایل مختلف نمایان می‌شود که البته همه آنها شناخته نشده‌اند، اما می‌توان از میان علل شیوع آن به کمبود ویتامین «د» و مصرف بالای دخانیات بخصوص در میان زنان اشاره کرد.

این متخصص مغز و اعصاب در ادامه خاطرنشان می‌کند: آنچه هنگام ابتلا به این بیماری اهمیت دارد پذیرفتن بیماری است. به عبارت ساده‌تر شکی نیست که بیماری از هر نوع که باشد ناخوشایند است اما این به معنای غصه خوردن و افسرده شدن نیست. بیمار مبتلا به‌ام اس در درجه اول باید بیماری خود را بپذیرد و در گام بعدی سعی کند به بیماری خود غلبه کند. وی در پاسخ به این سؤال که چگونه می‌توان بر بیماری‌ ام اس غلبه کرد، می‌گوید: برای غلبه بر بیماری راه‌های مختلف وجود دارد؛ نخستین راه، درمان دارویی است. دارو درمانی در درمان و کنترل‌ ام اس نقش بسیار مهمی دارد. دومین موضوع کنترل و درمان استرس است. اگر مبتلایان از اضطراب و استرس و مشکلات روانشناسی رنج می‌برند اکیداً توصیه می‌شود به روانشناس و روانــپزشک مراجعه کنند. این موضوع در درمان بیماری اهمیت ویژه‌ای دارد.

بحث بعدی ورزش و فیزیوتراپی است که متأسفانه در جامعه ما هیچ جایگاهی ندارد. این درحالی است که فیزیوتراپی، توانبخشی، آب درمانی و ورزش نقشی چشمگیر در درمان و کنترل عوارض بیماری‌ ام اس دارد. خوشبختانه درحال حاضر کلینیک‌های تخصصی برای عرضه این خدمات به بیماران مبتلا به‌ ام اس در سطح کشور فعالیت می‌کنند، حتی کلینیک بازتوانی ذهنی هم راه‌اندازی شده که می‌تواند بسیار مفید  باشد.

تغذیه بیماران‌ ام اس
دکتر ناصر مقدسی در ادامه به نوع تغذیه در این دسته از بیماران اشاره می‌کند: هرچند تغذیه در کنترل برخی بیماری‌ها مانند دیابت و فشار خون بسیار مهم است اما هیچ پژوهشی نتوانسته نقش تغذیه در کنترل بیماری‌ ام اس را به اثبات برساند. بنابراین آن دسته از بیمارانی که به خیال بهبودی، خود را از مصرف برخی مواد مغذی و مورد نیاز بدن محروم می‌کنند دچار مشکلات دیگری هم خواهند شد. در این مورد می‌توانم به بیماری اشاره کنم که به توصیه اطرافیان 2 سال لبنیات مصرف نکرده بود تا عوارض بیماری خود را کنترل کند. این بیمار با این رژیم غذایی نه تنها عوارض بیماری را کنترل نکرده، بلکه دچار عوارض ناشی از کمبود کلسیم هم شده است. وی می‌افزاید: در مورد تغذیه بیماران مبتلا به‌ ام اس تنها یک توصیه کلی وجود دارد که عبارت است از پرهیز از مصرف غذاهای چرب و پرنمک و استفاده مناسب و متعادل از میوه و سبزیجات.

به گفته این متخصص مغز و اعصاب، این روزها بسیاری از افراد شیاد سعی می‌کنند با وعده‌های دروغین درمان به درآمدهای کلان دست یابند که البته تا حدی موفق هستند.

 دبیر سیزدهمین کنگره‌ ام اس ایران اظهار می‌کند: یکی از موضوع‌هایی که بشدت درمان‌ ام اس را تحت تأثیر قرار می‌دهد عدم مطالعه است. متأسفانه عدم مطالعه در همه سطوح گریبانگیر بیماران است. از این‌رو توصیه می‌کنم بیماران قبل از اینکه وعده‌های دروغین را بپذیرند کمی مطالعه کنند و با درمان در سطح دنیا و کشورهای پیشرفته آشنا شوند. خوشبختانه درمان‌های جدید و مؤثری برای این بیماری وجود دارد که می‌توانند ما را به درمان قطعی‌ ام اس در آینده خوشبین کنند. وی در خاتمه می‌گوید: کشور ما از نظر تشخیص و درمان‌ ام اس و تولید داروها در منطقه بهترین است و همسو و هم پایه کشورهای پیشرفته دنیا قرار دارد.

45302

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 600619

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 9 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 10
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۴:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۴
    27 1
    با این تیتر زدنتون به شما می گن خبرگزاری یه شغل کاذب هستید تا خبر گزاری
  • بیمار IR ۰۵:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۴
    6 2
    با درود نخوردن مطلق لبنیات و غذاهای طبع سرد ، چرب بسیار برای کنترل و درمان نسبی بیماری ام اس مفید است . همچنین طب سنتی درمان های بسیار خوب و کم عارضه ای نسبت به طب مدرن دارد . با آرزوی سلامتی برای همه
  • بیمار 2 IR ۰۵:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۴
    4 3
    نخوردن مطلق لبنیات هیچ مشکلی نخواهد داشت . کنجد ، ارده ، بادام ؛ انجیر ، کاهو ، سنجد .و مکمل های طب سنتی جایگزین بسیار خوبی برای جبران کلسیم می باشند .
  • بی نام IR ۰۵:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۴
    19 1
    مشکل این هست که اکثر مبتلایان به ام اس که وضع ناخوشایندی دارند جز بیماران قدیمی هستند و سال ها قبل مبتلا شدند.. در صورتی که داروهای جدید بشدت جلوی کنترل این بیماری رو میگیره.. ذهنیت رو باید نسبت به این بیماری تصحیح کرد. بیمار ام اس میتونه زندگی عادی داشته باشه فقط باید از خودش مراقبت کنه ، داروهارو به موقع و مداوم مصرف کنه از اساترس دور باشه و از فعالیت های خسته کننده دوری کنه.. در مریضی یادتون باشه خداوند بر روی تک تک سلول های شما احاطه داره بخدا توکل کنید و از درمان خسته نشید.
  • بی نام A1 ۰۷:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۸/۲۴
    8 0
    تیترتون خیلی مسخره و زردنامه ایه...
  • بیمار کاملاً قدیمی ES ۰۹:۵۳ - ۱۳۹۵/۱۰/۲۶
    3 2
    امیدوارم نوشتن این مطالب بتونه به خواننده‌ای که واقعاً بیمار ام اس هست کمک کنه. من یک بیمار کاملاً قدیمی هستم و بیست و اندی سال هست به این بیماری مبتلا هستم. هیجده سال از دارو استفاده نکردم و عالی‌تر و بهتر از خودم کسی رو نمی‌شناختم چون هم بیماریمو از همون 15 سالگی قبول کردم و هم زیاد بهش محل ندادم که برام مثل یک کوه بشه. هر چند سال یه بار اگه حمله‌ای میومد سراغم بعد از چند ماه خوب می‌شد. چند سال قبل به یه حمله دچار شدم. به اصرار مادرم رفتم پیش متخصص مغز و اعصاب. بدون اینکه از پیشینه من چیزی بپرسه بلافاصله یکی از سنگین‌ترین و پرعارضه‌ترین داروها رو برام تجویز کرد. شروع به تزریق دارو کردم ولی بدبختانه بزرگترین بلای زندگی به سرم اومد ادامه در پایین
  • بیمار کاملاً قدیمی ES ۰۹:۵۴ - ۱۳۹۵/۱۰/۲۶
    3 1
    به قدری دارو عارضه داشت که به هر نوع مشکلی که تصورش رو هم نمی‌کردم دچار شدم. از اونجایی که اکثر ما ام اسی ها مرتب در حال کسب اطلاعات درباره درمان بیماریمون هستیم، تصمیم گرفتم زندگیمو نجات بدم. نه از دست ام اس بلکه از دست دارو و عوارض سنگین دارو در همین اثنا با خانم دکتری در آمریکا به نام تری والس که بیماری ام اس پیشرونده داشته و از طریق تغییر رژیم غذایی و سبک زندگی بیماریش بهبود یافته بود آشنا شدم. روش دکتر والس رو مو به مو اجرا کردم و روز به روز حالم بهتر شد تا جایی که دکترم دارو رو قطع کرد و من دوباره برگشتم به زمان قبل از تزریق دارو آیا دکتر والس یک شیاد هست؟ پزشک متخصصی که خودش ام اس داره و برای نجات زندگیش تلاش کرده؟
  • بیمار کاملاً قدیمی ES ۰۹:۵۹ - ۱۳۹۵/۱۰/۲۶
    5 1
    خوب، نه من به عنوان یک قاتل مادرزاد لبنیات از کودکی، چند سال هست که کلاً لبنیات رو قطع کردم چون قسمتی از روش درمانی دکتر والس هست اونم به دلیل وجود پروتئینی به نام کازئین در شیر که می‌تونه سیستم ایمنی رو تحریک کنه و به حمله بیماری ام اس منجر بشه. فکر می‌کنین پوک شدم؟ نه بلکه پوکی استخوانم که از صدقة سر کورتون دوز بالا ایجاد شده بود، به نرمی استخوان تبدیل شده. یعنی بهبود یافته و به مرور بهتر هم خواهد شد. چون امروز اونقدر درمورد نقش تغذیة درست برای بهبود پوکی استخوان حتی بدون وجود لبنیات می‌دونم که در گذشته‌ها هرگز نمی‌دونستم به هر حال من نه بچه گاو هستم و نه بچه گوسفند شیر گاو و گوسفند مال بچه گاو و گوسفنده.
  • بیمار کاملاً قدیمی ES ۱۰:۰۳ - ۱۳۹۵/۱۰/۲۶
    4 2
    این جمله نخ‌نما شده هم که در مورد تغذیه بیماران مبتلا به‌ ام اس تنها یک توصیه کلی وجود دارد که عبارت است از پرهیز از مصرف غذاهای چرب و پرنمک و استفاده مناسب و متعادل از میوه و سبزیجات، از نظر من درست نیست. پزشکای عزیز این جمله رو به هر بیماری‌ای نسبت می‌دن کافیه فقط اسم بیماری رو عوض کنین مثلاً به جای ام اس بگیم: در مورد تغذیه بیماران مبتلا به‌ مشکلات قلبی تنها یک توصیه کلی وجود دارد که عبارت است از پرهیز از مصرف غذاهای چرب و پرنمک و استفاده مناسب و متعادل از میوه و سبزیجات تغذیه بیماران ام اس قوانین خاصی داره. پزشکای ما چقدر از تغذیه اطلاعات دارن؟ همین لبنیاتی که فوری توی بوق و کرنا می‌کنن که وای نباید قطع بشه هیچ وقت می‌یان بگن برای جذب کلسیم باید حتماً ویتامین د3 در خونتون کافی باشه؟
  • بیمار کاملاً قدیمی ES ۱۰:۰۴ - ۱۳۹۵/۱۰/۲۶
    9 2
    البته اینو می‌دونم که اکثر پزشکای عزیز با دارو و جراحی و اینطور چیزا سروکار داره. انتظار داریم چی بگن؟ من سلامت امروزم و نجاتم از دست اون همه داروی پرعارضه رو رو مدیون تغییر رژیم غذایی و سبک زندگیم هستم. دیدگاه باریک‌بینانه داشتن نسبت به عوامل مختلفی که بر روی بیماری اثر می‌ذاره، صرفاً نوشتن دارو و درصورت بدتر شدن اوضاع بیمار عوض کردن اون دارو با یک داروی پرعارضه‌تر، مسأله‌ای هست که جامعه پزشکی در همه جای دنیا واقعا باید در موردش تجدیدنظر کنه.