مهر نوشت: رئیس کارگروه روانشناسی شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی گفت: در جلسه عصر روز گذشته کمیته رسیدگی به رشته های مشترک دو وزارتخانه، رشته روانشناسی بالینی به وزارت بهداشت منتقل شد.

دکتر علی فتحی آشتیانی با اشاره به جلسه عصر روز گذشته کمیته رسیدگی به رشته های مشترک وزارتخانه های علوم و بهداشت گفت: این کمیته با انتقال رشته روانشناسی بالینی از وزارت علوم تحقیقات و فناوری به وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی موافقت کرد.

وی با اشاره به بی تدبیری در انتقال رشته روانشناسی بالینی به وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی افزود: در زمانی که از گذشته دور تا کنون، در سراسر دنیا به ویژه در کشورهای پیشرفته بر یکپارچگی نظام آموزشی تاکید می شود و در زمانی که علم جایگاه رفیع و بالایی در نزد فرهیختگان و دانشمندان دارد و در زمانی که رشته های تحصیلی در هر نظام آموزشی دارای تعریف و هدف مشخصی بوده و هریک دارای استقلال و ارزش ویژه ای هستند، یکباره و بدون بررسی ابعاد یک مساله، وزیری که طلایه دار نظام بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است تحت تاثیر اطرافیان خود نامه ای به رئیس جمهور نوشته و درخواست انتقال یک رشته از وزارت خانه ای به وزارت خانه خود می کند.

رئیس کارگروه روانشناسی شورای تحول علوم انسانی ادامه داد: تا با این کار هم موجب دلخوشی اطرافیان و همقطاران شده و هم موجب دلخوشی جمعی دیگر که منافعشان با حضور متخصصان به تعبیر آنها رقیب، به خطر افتاده، فراهم شود.

برگزاری جلسات نمایشی

فتحی آشتیانی افزود: بدتر از آن متاسفانه رئیس جمهور محترم نیز بدون دستور بررسی ابعاد مساله دستور می دهد این انتقال صورت گیرد ولی وقتی با اعتراض شدید دانشگاه ها، متخصصان، صاحب نظران رور برو می شود به منظور سرپوش گذاشتن بر این اعتراض ها، کمیته ای صوری تشکیل داده و در راس آن فردی را می گمارد که بدون توجه به جنبه های علمی، فنی، وضعیت جهانی، صرفا در راستای منویات ریاست جمهوری و با برگزاری تعدادی جلسات نمایشی حکم انتقال را تایید می کند.

جداکردن بخشی از روانشناسی با ترفندهای سیاسی

این استاد دانشگاه یادآورشد: بنابراین، بخشی از روانشناسی با ترفندهای سیاسی و سیاسی کاری صرفا در راستای دلخوشی عده ای با برگزاری تعدادی جلسات نمایشی و نه براساس عقل، منطق و نظر متخصصان و وضعیت جهانی از وزارت علوم جدا شده و به وزارت بهداشت متصل می شود.

وی گفت: این تصمیم و منطقی که براساس آن اخذ شده، حکم می کند، در آینده رشته حقوق به وزارت دادگستری، تمام رشته های فنی به وزارت صنایع، تمام رشته های کشاورزی به وزارت کشاورزی، تمام رشته های تربیت بدنی به وزارت ورزش و جوانان و تمام رشته های هنر به وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی منتقل شود.

صدور حکم بدون توجه به استدلال های مورد بحث

فتحی آشتیانی با بیان اینکه وزارت علوم نیز انگار منحل شده، افزود: علی رغم استدلال های قوی در پنج حوزه مورد بحث در این کمیته، ۵۰۰ امتیاز در نظر گرفته شده توسط کمیته ، ۴۳۰ امتیاز را به وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی اختصاص داده و بر سر لطف و بزرگواری و محبت، ۷۰ امتیاز هم به وزارت علوم اختصاص داد.

وی خاطرنشان کرد: این تصمیم درست برخلاف عقل سلیم بوده و پیشنهادهای جدی ما مبنی بر یکدست کردن برنامه های درسی، سرفصل ها، منابع و تفاهم نامه بین دانشگاه ها برای استفاده از امکانات یکدیگر برای تربیت مناسب تر دانشجویان مورد بی توجهی و کم لطفی واقع شد.

رئیس کارگروه روانشناسی شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی افزود: با این تصمیم مشخص نیست وزارت بهداشت با این حجم دانشجویان درحال تحصیل در این رشته و نیاز جامعه به این خدمات چه پاسخی خواهد داد.

از بین رفتن استقلال رشته روانشناسی

وی ادامه داد: علاوه برآن نگرانی ما از نگاه تک بعدی، خطی و زیست پزشکی این وزارتخانه به انسان است ضمن اینکه از دست رفتن استقلال رشته روانشناسی و زیرمجموعه قرارگرفتن آن تحت رشته دیگر از جمله نگرانی مهم ما است.

فتحی آشتیانی افزود: به نظر می رسد این تصمیم تهدیدی جدی برای سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در پی خواهد داشت.

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 606344

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 12 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۰:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۹/۰۷
    2 2
    واقعا متاسفم، روانشناسی و اهمیتش به اندازه کافی در جامعه ما مغفول مانده، حالا تصمیمات پی در پی ماجراجویانه و کارشناسی نشده پشت سر هم به لطمه بیشتر این رشته منجر میشه. خبرآنلاین لطفا در مورد وضعیت دانشجویان این رشته پرس و جو و اطلاع رسانی کنید. آیا امسال در کنکور کارشناسی ارشد وزارت علوم رشته بالینی هم هست یا نه؟ شرایط برای دانشجویان تغییر رشته ای چگونه است؟ نحوه ادامه تحصیل در مقطع دکترا برای دانشجویان وزارت علوم چگونه خواهد بود؟
  • روان شناس باليني A1 ۱۰:۲۲ - ۱۳۹۵/۰۹/۰۷
    3 1
    به عنوان يك فارغ التحصيل رشته روان شناسي باليني به شدت با تصميم كارگروه مبني بر جدايي موافقم و همچنين با نظر دكترآشتياني كه اين تصميم سازمان نظام را تهديد مي كند نيز موافقم، و به ايشان و ساير اعضاي نظام ... اعلام مي كنم: و من اله توفيق.
  • بی نام IR ۱۰:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۹/۰۷
    2 1
    خیلی خوشحالم مرسیییییییی یک دنیا
  • عضو هئیت علمی A1 ۰۴:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۹/۰۹
    1 1
    به ایشان باید گفت قیاستان غلط است. وزارت ارشاد و وزارت صنایع طبق قانون هیچ وظیفه ای در آموزش عالی ندارند. آموزشهای مرتط با سلامت وآموزشهای بالینی کلا با وزارت بهداشت و مابقی مرتبط با وزارت علوم است. دانشگاه آزاد نیز حسب مورد تابع مقررات هریک دو دو وزارتین خواهد بود.در خصوص استقلال رشته نیز باید بدانید رشته علمی استقلالش بهم نمی خورد چون هدف رشته ارائه خدمت و توسعه علم است که بر خلاف هیچ یک از این موارد نخواهد بود. موارد مانند این نیز در دو وزارت بسیار است مثلا ژنتیک و ژنتیک پزشکی یا آمار و آمار زیستی یا بیوتکنولوژی و بیوتکنولوژی پزشکی. در خصوص دانشجویان نیز نگران نباشید چون مهارت آنها با آموزش در محیطی که ویژه کار بالینی است و با امکانات بسیار بالاتری از مجموعه شما برایشان بهتر است.