استاد جامعه شناسی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور با تشریح موضوع زنان و سرمایه های اجتماعی و توسعه پایدار شهری نگاه مفهومی درسرمایه اجتماعی گفت: موضوع سرمایه های اجتماعی دارای وچندین طبقه است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ محمد امین قانعی‌راد در یکی از پنل‌های تخصصی همایش زنان و زندگی شهری با تشریح ارتباط سرمایه اجتماعی و کنش های اجتماعی افزود: حوزه های کنش سه گانه شامل کنش هنجاری، کنش نمایشی و کنش ارتباطی هستند. این تقسیم بندی نوعی تقسیم بندی هابرماسی به شمار می آید.

وی گفت: با توجه به این سه کنش سه نوع سرمایه اجتماعی قابل تعریف است؛ یک سرمایه اجتماعی هنجاری متناسب با کنش هنجاری، سرمایه اجتماعی مصرفی متناظر با کنش نمایشی و سرمایه اجتماعی مشارکتی یا مدنی که متناسب با کنش ارتباطی هستند.

استاد جامعه شناسی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور با اشاره به نقش رسانه زبان در این سرمایه اجتماعی گفت: میزان استفاده از زبان در سرمایه اجتماعی مشارکتی بیشتر از دو نوع دیگر است.

وی گفت: حوزه کنش هنجاری در حال کوچکتر شدن است، با گذر سنت از مدرنیزیم و تحولات اجتماعی فرهنگی حوزه کنش هنجاری کوچکتر خواهد شد ودرعوض حوزه کنش نمایشی به شکل فزابنده وبیشتر از کنش ارتباطی درحال رشد است.

استاد جامعه شناسی مرکز تحقیقات سیاست علمی با اشاره به نقش پررنگ سرمایه اجتماعی هنجاری در جامعه گفت: بنابراین سرمایه هنجاری با وجود فرسایش ها هنوز وزنی یک به علاوه را به خود اختصاص داد . از سویی کنش ارتباطی وزن یک به علاوه ای را دراختیار دارد ولی کنش نمایشی  رشد سه به علاوه را به اختصاص داده است.

 قانعی‌راد گفت: بنابراین درجامعه متناسب با این کنش سرمایه اجتماعی مصرفی و یا نشانه ای رشد کرده است.

وی با اشاره به اینکه تضعیف پدرسالاری در رشد این سرمایه اجتماعی نقش داشته است؛ افزود: چارچوب پدرسالاری هنجارها و نرم هایی اجتماعی  را تعریف می کرد که آدم ها براساس آن به تصمیم گیری می پرداختند.

به گفته قانعی‌راد پدرسالاری با تعریف قواعد رفتار تکلیف آدم ها در تصمیمات مهم زندگی اقشار مختلف جامعه  از جمله زنان را مشخص می کرد اما این رویکرد قابل تعریف است.

وی یاد آور شد: درحقیقت در جامعه پدر سالار امنیت بدون آزادی مطرح بود درحالی با تغیبر هنجارها امنیت و با آزادی انتخاب امنیت درجامعه تغییر کرد.

به گفته قانعی‌راد این نوع تغییرات در تصمیمات زندگی همه اقشار جامعه زنان تاثیرگذار بوده است.

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 611597

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 14 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • شوخ RO ۱۳:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۲
    19 36
    باید به همان فرهنگ پدرسالاری برگردیم
    • مجيد ۱۳:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۲
      15 8
      باشه چون تو ميگي
    • بی نام IR ۰۸:۱۸ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۱
      0 3
      مادرسالاری متعلق به دوران پیش از عصر آهن است لذا برای ادامه روند رو برشد بشریت احیای پدرسالاری امری ضروری است
  • جعفر A1 ۱۹:۲۹ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۷
    0 2
    امنیتی در جامعه باقی نمونده. ای کاش میتونستیم برگردیم به پدرسالاری.