در صورت بهبود رشد اقتصادی و رونق کسب‌وکار، افزایش درآمد مالیاتی در سال آینده دور از انتظار نیست.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، تغییرات عوامل اصلی اثرگذار بر درآمدهای مالیاتی، علامت‌دهنده میزان وصولی‌های سال‌های آتی خواهند بود. بدین معنا که قسمت عمده وصولی درآمدهای مالیاتی، به‌ویژه از محل مالیات مشاغل و اشخاص حقوقی در سال 1396 معطوف به عملکرد اقتصادی مودیان در سال 1395 است. بر همین اساس چنانچه در سال 1395 شاهد رشد اقتصادی، افزایش ارزش‌افزوده بخش‌های مختلف اقتصادی و رونق کسب‌وکار باشیم و یا قیمت‌های اسمی از رشد بالایی برخوردار باشند، انتظار افزایش درآمدهای مالیاتی از این ناحیه، دور از انتظار نخواهد بود.

برآوردهای مرکز پژوهش‌های مجلس حکایت از رشد اقتصادی حدود 7.2 درصد برای سال 1395 دارد. البته حدود 3.7 واحد درصد از این رشد مربوط به رشد ارزش‌افزوده  بخش نفت بوده است و رشد ارزش‌افزوده بخش صنعت و خدمات ناچیز و رشد بخش ساختمان منفی برآورد می‌شود.

به بیان دیگر، با توجه به اندك بودن رشد اقتصادی و ارزش‌افزوده بخش‌های غیرمرتبط به نفت نمی‌توان از ناحیه رشد اقتصادی انتظار افزایش قابل توجهی در درآمدهای مالیاتی این بخش‌ها داشت.

براساس تحلیل مرکز پژوهش‌های مجلس، بی‌اعتنایی به این موضوع می‌تواند فشار مالیاتی بر مودیان شناسنامه‌دار اقتصادی مانند اشخاص حقوقی غیردولتی و مشاغل را افزایش داده و نتیجه‌ای جز بدتر شدن شرایط اقتصادی فعالان و در نتیجه اقتصاد كشور را در پی نخواهد داشت.

البته با توجه به اثرگذاری مستقیم میزان درآمدهای نفتی بر درآمد مالیاتی، افزایش حجم صادرات و افزایش احتمالی قیمت نفت در سال آینده، می‌تواند از ناحیه افزایش مالیات پرداختی شرکت‌های نفتی و نیز افزایش حجم واردات به منابع مالیاتی سال آینده کمک کند.

به‌علاوه توفیق دولت در میزان تخصیص اعتبارات بودجه‌ای در سنوات مختلف، تاثیر قابل توجهی بر تحقق درآمدهای مالیاتی به خصوص در بخش مالیات بر اشخاص حقوقی دارد، بنابراین میزان تحقق ارقام مربوط به این بخش در بودجه سال 1396 نیز می‌تواند عاملی در میزان تحقق درآمدهای مالیاتی پیش‌بینی شده برای سال آتی باشد.

درخصوص تورم نیز امر واقع آن است که میزان افزایش در سطح عمومی قیمت‌ها در سال 1395 پایین‌تر از  میزان تورم در سال 1394 بوده است که این موضوع نیز تاثیر منفی بر رشد وصول درآمدهای مالیاتی در سال آتی نسبت به سال جاری خواهد گذاشت.

35225

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 620576

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 14 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • تقی EU ۰۷:۴۷ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۸
    3 0
    کاش پیش بینی های کاهش تورم وکاهش آلایندگیها و بهبود معیشت مردم و حل درمان ومسکن وبیکاری و محیط زیست و آب وترافیک وتولید ملی وگرانی و مواد مخدر ووونیز به واقعیت می پیوست
  • بی نام IR ۰۸:۰۶ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۸
    1 0
    شما که نظر منتشر نمیکنین چرا نظر میخواین؟؟؟؟؟؟
  • بی نام A1 ۰۸:۴۱ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۸
    3 0
    چرا نیست؟ به بهانه های مختلف یقه ما تولید کننده ها را می گیرند ، اسناد قانونی ما را رد می کنند و تا سهمیه منطقه خودشان را تکمیل نکنند یقه را ول نمی کنند. اما تجار در ناحیه امن قرار دارند و با پرداخت های بسیار نازل برگه مفاصا می گیرند.
  • سیا A1 ۱۰:۵۱ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۸
    5 0
    الان هم که دارند مالیات میگیرند به مردم چخ خدماتی میدهند ، تعویض شناسنامه و کارت ملی که در قانون اساسی رایگان است ، که دارند بابتش پول میگیرند، خدمات پزشکی که پولیه ، خدمات دانشگاهی که پولیه ، خدمات ورزشی هم که پولیه ، همه چیز الان پولی پس این مالایت صرف چی میشود؟
  • بی نام ES ۱۷:۱۲ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۸
    1 0
    میدونم که نظرم منتشر نمیشه ولی خب می‌نویسم که دق نکنم در دولت نهم و دهم به دلیل درآمدهای نفتی سرشار دولت فشار سازمان امور مالیاتی به میزان دولت یازدهم نبود، تازه روش دولت اعتدال خلاصه شده در رد دفاتر به دلایل واهی و تشخیص مالیات به شیوه ظالمانه علی الراس در حالی که سازمان امور مالیاتی باید دنبال مودیان جدید همیشه فراری باشد که یا خصولتی هستند یا صاحب مشاغلی مانند دلایل، واسطه گری و امثالهم که فاقد ریالی ارزش افزوده هستند و هیچگونه مالیاتی نمی دهند دست آخر اینکه کاش مالیات حقه می دادیم و در قبالش خدمات می گرفتیم، نمونه اش هم فراوانه عدم استرداد ارزش افزوده به صادرکنندگان و پرداخت جوایز صادراتی و بسیاری از این دست