سخنگوی شورای نگهبان در کانال تلگرامی خود با ارائه مستنداتی به تذکر روز گذشته آیت‌الله مکارم درباره شرکت‌های هرمی پاسخ داده است.

به گزارش خبرآنلاین، آیت الله مکارم شیرازی روز گذشته در پاسخ به یک استفتاء درباره شرکت های هرمی که اخيرا به موسسات بازاريابي هرمي تغيير نام داده و با همان اهداف به نام شبكه بازاريابي وارد ميدان شده و شوراي محترم نگهبان به فعالیت آنها جواز داده است، گفت: اولا با پيگيري‌هاي ريشه‌اي و دقيقي كه در اين زمينه كرده‌ايم ثابت شده كه اين كار به يقين شرعا حرام است و «اكثر مراجع محترم تقليد» نيز به حرمت آن فتوا داده‌اند. ثانيا تعجب است چگونه شوراي محترم نگهبان در اين مساله كه وظيفه او نيست وارد شده و فتوا داده و وزارت صنعت سوءاستفاده كرده و بر اساس آن مجوزها را صادر كرده است. انتظار مي‌رود شوراي محترم نگهبان در محدوده‌اي كه قانون اساسي براي آنها معين كرده و ما آن را محترم مي‌شمريم، گام بردارد و در قلمرو مراجع ورود نكند. مردم مقلد آنها نيستند، مقلد مراجع خويش هستند و اگر اين رويه ادامه يابد، مرجعيت كه از اركان مذهب ما است، به خطر مي‌افتد. اميدواريم اين تذكر خيرخواهانه را فراموش نفرمايند.{اینجا} 

اما این موضوع با واکنش سخنگوی شورای نگهبان روبرو شد که در قالب پستی تلگرامی مستندات نظر فقهی شورای نگهبان را ارائه داد. «فقهای شورای نگهبان در پاسخ به نامه ای از دیوان عدالت اداری بند ب و ج ماده ( 1 ) آیین نامه اجرایی چگونگی صدور و تمدید پروانه کسب و نحوه نظارت بر افراد صنفی در فضای مجازی و ماده ( 1 ) دستور العمل تأسیسی و نحوه فعالیت و نظارت بر شرکت های بازار یابی شبکه ای را خلاف موازین شرع ندانستند.»

عباسعلی کدخدایی در کانال تلگرامی خود دراین‌باره نوشت: به گواهی اسناد ذیل ادعای خلاف شرع بودن مصوبه ای از سوی دیوان عدالت اداری برای شورای نگهبان ارسال شده و فقهای محترم نیز به استناد ماده ۸۷ قانون دیوان عدالت اداری و مبتنی بر اصل چهارم قانون اساسی پس از بررسی نظر فقهی خود را بیان داشته اند.

تاریخ : 23 / 8 / 1394
شماره : 200 / 130212 / 210 / 9000

باسمه تعالی
حضرت آیت الله جنتی ( دامت برکاته )
دبیر محترم شورای نگهبان
با سلام و تحیّت به استحضار می رساند :
آقای محمد برومند به موجب داد خواستی اعلام کرده است که :
" بند ب و ج ماده ( 1 ) آیین نامه اجرایی چگونگی صدور و تمدید پروانه کسب و نحوه نظارت بر افراد صنفی در فضای مجازی و ماده ( 1 ) دستور العمل تأسیسی و نحوه فعالیت و نظارت بر شرکت های بازار یابی شبکه ای " با قاعده فقهی " اکل مال به باطل " مغایر است .
علیهذا در اجرای تبصره 2 ماده 84 و ماده 87 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری مصوب 1392 سوابق مربوط به پیوست تقدیم می شود تا نظریه فقهای محترم شورای نگهبان را اخذ و جهت بهره بر داری اعلام فرمایید .

با تشکر محمد جعفر منتظری

شماره : 2909 / 100 / 95
تاریخ : 24 /8 / 95
رئیس محترم هیأت عمومی دیوان عدالت اداری
باسلام و تحیت
عطف به نامه شماره 200 /130212 /210 /9000مورخ 23 /08 /1394؛
موضوع بند های (ب) و (ج ) ماده (1) آیین نامه اجرایی چگونگی صدور و تمدید پروانه کسب و نحوه نظارت بر افراد صنفی در فضای مجازی و ماده (1) دستور العمل تأسیسی و نحوه فعالیت و نظارت بر شرکت ها ی بازار یابی شبکه ای، در جلسه مورخ 19/ 08 /1395 فقهای معظم شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و نظر فقهاء به شرح ذیل اعلام می گردد:‌
- موارد سؤال فی نفسه خلاف موازین شرع شناخته نشد.
احمد جنتی
دبیر شورای نگهبان

تبصره 2-(۸۴) هرگاه مصوبه مورد شکایت به لحاظ مغایرت با موازین شرعی برای رسیدگی مطرح باشد موضوع جهت اظهارنظر به شورای نگهبان ارسال می شود. نظر فقهای شورای نگهبان برای هیأت عمومی و هیأتهای تخصصی لازم­ الاتباع است.

ماده 87- در صورتی که مصوبه‌ای به لحاظ مغایرت با موازین شرعی برای رسیدگی مطرح باشد، موضوع جهت اظهارنظر به شورای نگهبان ارسال می‌شود. نظر فقهای شورای نگهبان برای هیأت عمومی لازم‌الاتباع است.

2929

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 636554

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 7 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 19
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • دانشجوي فقه A1 ۰۵:۰۰ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۷
    8 3
    آخرش چي شد حالاحرام هست يانه ؟؟؟؟
  • امیرمسعود IR ۰۵:۲۸ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۷
    13 2
    کلا این شرکتا همون شرکتای هرمی ان که دارن جوونا رو بدبخت میکنن
  • بی نام A1 ۰۵:۴۳ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۷
    1 4
    خب تایید شده چه سواستفاده ای
    • بی نام A1 ۱۶:۵۹ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۸
      0 0
      در صورتی که مصوبه‌ای به لحاظ مغایرت با موازین شرعی برای رسیدگی مطرح باشد، موضوع جهت اظهارنظر به شورای نگهبان ارسال می‌شود. نظر فقهای شورای نگهبان برای هیأت عمومی لازم‌الاتباع است.
  • بی نام A1 ۰۶:۳۶ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۷
    10 3
    من متوجه نشدم. شورای نگهبان نظر فقهی داده؟؟؟ مگر فقهای شورای نگهبان مرجع تقلید هستند؟ آنها باید به رای مراجع نگاه کنند نه اینکه خود تبدیل به مرجع تقلید شوند. این بنیان خطرناکی است.
    • بی نام A1 ۱۶:۵۹ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۸
      3 0
      گفتن از دیوان عدالت استعلام کردن یعنی فک کردن نیاز به استفتا از مراجع نیست
  • بی نام GB ۰۶:۴۴ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۷
    8 2
    اینکه پاسخ نشد
    • بی نام A1 ۱۶:۵۸ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۸
      4 0
      عجیب بود پشت درای بسته تذکر داده نشد
    • بی نام A1 ۱۷:۰۰ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۸
      2 0
      در قلمرو مراجع ورود نكند. مردم مقلد آنها نيستند، مقلد مراجع خويش هستند و اگر اين رويه ادامه يابد، مرجعيت كه از اركان مذهب ما است، به خطر مي‌افتد.
  • بی نام A1 ۰۷:۳۰ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۷
    1 1
    چرا علنی بهشون تذکر دادن حالا
  • نیما IR ۰۹:۱۴ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۷
    9 1
    بالفرض که نظر شورای نگهبان درست باشه، ولی شما اون طرف قضیه رو فکر کنید، اگه واقعا این درآمد حرام باشه، و میلیون ها نفر عضو این شبکه شدند، آیا واقعا شورای محترم نگهبان باید بعد از یک سال از نامه، اون رو بررسی کنه و جواب بده.................
    • بی نام A1 ۱۶:۵۷ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۸
      6 0
      متاسفانه سال 87 من خودم قربانی این شرکت ها شدم
  • محمد A1 ۰۱:۴۰ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۸
    6 1
    بنده مقلد آیت الله مکارم نیستم ولی انصافا مرجع فعالی هستند هشدار بجایی بود شورای نگهبان باید طبق نظر مراجع محترم تقلید رای صادر بکند نه طبق نظر خودشان . متاسفم برای شورای نگهبان . احسنت برآیت الله مکارم .
  • محمدرضا شیرمحمدی A1 ۱۲:۲۲ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۸
    3 0
    متاسفانه هرف اصلی و سوژه مورد علاقه شرکت های هرمی افراد با توانایی مالی کم و جوانان هستند . به این افراد ارزوهایشان را نزدیک نمایش میدهند غافل از انکه در این فاصله دره ای عمیق بین خویش و ارزوها قرار دارد. دست اخر با ارائه محصولات یا عرضه بی کیفیت همه اقشار را مورد هدف قرار میدهند و این بین هزاران نفر قربانی ده ها نفر میشوند. ایت الله مکارم شیرازی به حق که تذکر بجایی دادند.
  • یتفکرون A1 ۱۳:۴۱ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۸
    1 6
    با سلام ,ایا فکر میکنید. این شرکتها کاملا با شرکت های هرمی تفاوت دارند مدت یک سال است که بنده فعالیت دارم صد نفر سازمان فروش دارم که همه انها درامد کسب کرده و راضی اند . قبل از نظر دادن کمی در این رابطه تحقیق کنید. این تجارت برگرفته از یک رشته تحصیلی و علم است که بالغ بر سه هزار رفرنس علمی را داراست. و به نظر تمام اقتصاد دان ها معروف جهان و ایران هیچ گونه جای ضرر و ریسکی نیز ندارد. البته هرجا سن از سود است پای سودجو نیز در میان است, شرکت های هرمی نوع جعلی سیستم بازیابی شبکه ای هستند که در تمام دنیا ممنوع و غیر قانونی اند. لطفا کمی بررسی کنید. و قوانین حاکم بر این کسب و کار را نیز مطالعه کنید که در نوع واقعی و علمی ان هیچ گونه ضرری که ندارد بماند ,پر از منافع نیز هست.
  • مهران GB ۱۵:۲۳ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۸
    0 2
    موافقم با تذکر آیت الله
  • بی نام A1 ۱۶:۵۷ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۸
    0 3
    فقهای شورای نگهبان یعنی حق فتوا ندارند؟
  • بی نام A1 ۱۶:۵۸ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۸
    0 0
    جالب بود این استفتا
  • بی نام A1 ۱۶:۵۹ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۸
    0 0
    نعمت زاده باز رفت روی پوست خربزه