مهر به نقل از رییس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه اصلاحات در جهت کاهش نرخ سود بانکی آغاز شده است، نوشت: تک نرخی کردن ارز جزو برنامه‌های بانک مرکزی است و به احتمال زیاد تا پایان امسال انجام خواهد شد.

ولی اله سیف با تاکید بر انجام برخی اصلاحات در نظام بانکی برای کاهش نرخ سود، گفت: اصلاحات لازم آغاز شده و نتایج خوبی نیز حاصل شده است.

وی افزود: البته برخی به اشتباه نگرانی کاذبی درباره سیستم بانکی میان مردم ایجاد می کنند که به هیچ وجه صحیح نیست.

رییس کل بانک مرکزی اظهارداشت: بانک مرکزی بر همه بانک ها نظارت دارد و به مرور زمان برنامه های خود برای پایداری نظام بانکی را اجرایی خواهد کرد.

سیف با اشاره به اینکه شکل گیری موسسات غیرمجاز مربوط به گذشته است، گفت: شکل گیری این موسسات باعث بی نظمی در نظام پولی کشور و برخی سوء استفاده ها، شده است.

وی ادامه داد: خوشبختانه با همکاری مراجع قضایی، وضعیت سپرده گذاران فرشتگان در حال تعیین تکلیف است و بانک مرکزی بر شناسایی اموال این موسسات تمرکز دارد تا مورد سوء استفاده قرار نگیرد و هدف این است که اموال تثبیت شود تا بتوان از محل آن دارایی مردم را باز گرداند.

رییس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه طی شدن این فرآیند زمانبر است، گفت: کار تعیین تکلیف سپرده گذاران آغاز شده و اکنون حساب های ۱۰۰ و ۲۰۰ میلیون ریالی (۱۰ و ۲۰ میلیون تومانی) در دستور کار است و به تدریج ارقام بزرگتر در نوبت قرار می گیرد.

رییس شورای پول و اعتبار در ادامه درباره زمان صدور دسته چک‌های صیاد اظهارداشت: راه اندازی سامانه چکاوک از جمله اقدامات سه سال اخیر در بانک مرکزی است باعث ایجاد نظم در تبادل چک های بانکی ایجاد کرد و سرعت و دقت را در صدور چک ها بالا برد.

سیف سامانه چکاوک را عاملی برای بازگشتن اعتبار به حوزه چک عنوان کرد و افزود: یکی از مراحل تکمیل این سامانه، به امکان شناسایی چک از مبداء صدور آن به شکل الکترونیکی است که نیازمند صدور چک هایی با رعایت یک سطح استانداردهای خاص است که چاپ آن در دستور کار قرار دارد.

راه اندازی بورس ارز در اولین فرصت/تک نرخی کردن تا اخر امسال

رییس شورای پول و اعتبار درباره راه اندازی بورس ارز توضیح داد: بورس ارز می تواند به شامل دو حوزه فروش فیزیکی ارز و نیز بورس مشتقات ارزی باشد. راه اندازی بورس مشتقات ارزی در شورای عالی بورس به تصویب رسیده است و در اولین فرصت می توان آن را راه اندازی کرد.

رییس کل بانک مرکزی با اعلام اینکه برای خرید و فروش ارز نیز سامانه‌ای شبیه بورس طراحی شده که البته سامانه ای بین بانکی است و بانک ها به عنوان خریداران عمده ارز و بانک مرکزی در آن حضور دارند و به زودی این سامانه نهایی می شود، درباره تک نرخی کردن ارز، گفت: این کار جزو برنامه های ما است و به احتمال زیاد تا پایان امسال انجام خواهد شد.

سیف در ادامه درباره نرخ رشد اقتصادی سال ۹۵ توضیح داد: رشد اقتصادی برای ۹ ماهه سال گذشته ۱۱.۶ درصد اعلام شده اما پیش بینی ما مبنی بر این است که این نرخ برای کل سال ۹۵ بالای ۱۰ درصد و رشد دو رقمی است.

سیف درباره پیش بینی رشد اقتصادی در سال ۹۶ گفت: از آنجا که نرخ رشد گذشته متاثر از بخش نفت بود، انتظار این است که امسال در این بخش محدودیت هایی خواهیم داشت؛ اما رشد سایر بخش های اقتصادی بویژه صنعت متحول شده است.

وی ادامه داد: بر همین اساس طبق پیش بینی‌ها، رشد اقتصادی سال جاری بیش از ۶ درصد باشد ولی اجازه دهید که به مرور و با ارزیابی بخش‌های مختلف اقتصادی در این زمینه اطلاع رسانی شود.

رییس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه یکی از کارها برای کاهش منطقی نرخ سود، متناسب بودن آن با نرخ تورم است، افزود: وقتی امروز تورم در کشور تک رقمی است، نرخ سود هم باید رقمی در محدوده آن باشد و تفاوت یک تا دو درصدی قابل قبول است.

 

35224

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 672094

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 23
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۹:۲۳ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۱
    55 16
    تورم کجا تک نرخی شده؟ گوشت کیلویی ۴۵ تومان پیاز کیلو 3500 حبوبات همه رقم بالای 10 هزارتومان و برنج هم که هر روز داره رکورد میزنه میوه هم کلا نمیشه خرید
    • بی نام IT ۱۰:۰۴ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۲
      7 1
      مرگ بر اشرافیگری
  • بی نام A1 ۰۹:۲۴ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۱
    46 6
    خداکنه با آغاز دولت دوازدهم این سیف نباشه
  • بی نام A1 ۱۰:۲۴ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۱
    43 2
    لطفا هرچه سریعتر این سیف رو در دولت جدید برکنارش کنید آدم حیرت میکنه یعنی یک اقتصاددان درست درمون نداریم رییس بانک مرکزی باشه،؟
  • بی نام US ۱۰:۲۷ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۱
    20 3
    خب الان که تورم تک رقمیه سود هم باید تک رقمی شه ولی می دونیم همه کاهش سود سپرده های بانکی با این وضعیتی که اقتصاد ما داره یعنی فرار سرمایه ها یه بار دیگه تو بازارهای سفته بازی
  • بی نام US ۱۰:۲۷ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۱
    14 1
    ارز تک نرخی رو که آقای سیف هی داره می گه می شه
  • بی نام US ۱۰:۲۷ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۱
    23 2
    همونطور که آقای عقبایی چند ساله هی می گه مسکن رکود نداره آقای سیف هم هی تاکید می کنه ارز تک نرخی می شه. خب برادر من سکوت کن. سکوت
  • بی نام US ۱۰:۲۸ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۱
    22 12
    تورم کمتر شده واقعا رشد قیمت ها مثل قبل نیست ولی کاهش سود سپرده بانکی خیلی ها رو دلسرد می کنه چون پول شون دست بانکه
  • بی نام US ۱۰:۴۵ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۱
    17 7
    آقا تورم کم شده قبول ولی نرخ سود رو دستکاری نکنین
  • بی نام US ۱۰:۴۵ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۱
    15 1
    آقای سیف اینقدر رو طبل ارز تک نرخی کوبیدی کوش؟
  • بی نام US ۱۰:۴۵ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۱
    19 2
    منم موافق اون دوست مونم که آقای سیف رو به سکوت دعوت کرده. چالش خوبیه
  • بی نام US ۰۹:۵۸ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۲
    6 7
    سود نباید کم شه
  • بی نام US ۰۹:۵۸ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۲
    5 3
    خب سود بیاد پایین باز مردم پولاشون در میارن
  • بی نام US ۰۹:۵۹ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۲
    1 0
    اول از همه باید این موسسات اعتباری تعیین تکلیف شه
  • بی نام US ۰۹:۵۹ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۲
    0 0
    بازم ارز تک نرخی
  • بی نام US ۰۹:۵۹ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۲
    0 0
    ارز تک نرخی شده آرم آقای سیف
  • بی نام US ۱۰:۰۲ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۲
    0 0
    درباره سپرده های مردم و بازگشت اونم فکر کنین
  • بی نام US ۱۰:۰۳ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۲
    2 0
    اصلاح نظام بانکی. بابا بانک ها پول مردم رو دارن می خورن اینا رو تجمیع کنین کارایی ندارن. والا به خدا
  • بی نام US ۱۰:۰۳ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۲
    4 3
    سود باید زیاد شه
  • بی نام US ۱۰:۱۰ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۲
    2 0
    ارز تا تک نرخی نشا یعنی سیستم اقتصادی از فساد رنج می بره
  • بی نام US ۱۰:۱۱ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۲
    2 2
    تورم کم شده من اینو باور دارم ولی آقلای سیف عملکردش خوب نبوده نظام بانکی افتضاح
  • بی نام A1 ۰۶:۲۹ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۳
    0 0
    اقتصاد ایران جز کاهش سود یا افزایش تورم راه دیگری ندارد حال که نرخ سود متناسب با تورم کاهش نیافت مطمین باشید نرخ تورم متناسب با سود بانکی افزایش خواهد یافت دلایل زیادی برای این قضیه وجود دارد اول نرخ سود بالا موجب رکود و افزایش پس انداز و افزایش نقدینگی میشود و افزایش نقدینگی موجب تورم می گردد دوم سود پرداخت شده توسط بانک ها جایی تولید نشده چون اقتصاد در رکود است بنابراین کالاهای موجود تغییری نکرده اما حجم پول افزایش پیدا کرده بنابراین قیمت کالاها به نحوی بالا خواهد رفت که حجم پول برابر حجم کالا گردد و.....
  • sadeg A1 ۰۷:۳۱ - ۱۳۹۶/۰۳/۱۳
    0 0
    درقدیم دکان هایی نزول بهره ای می دادند ..ربا آتش خانواده است..پول مردم بایدبه سمت کسب وکاروتجارت وتولید ونان حلال سوق داده شود..نه بیکارپول بهره ای خورد.