۰ نفر
۲۳ تیر ۱۳۹۶ - ۰۳:۵۶

با توجه به رکود عمیق حاکم بر بازار مسکن در طول سال‌های گذشته، افزایش محدود صدور پروانه‌های ساختمانی، نشانه‌های مثبتی را از بخش مسکن در آینده نشان می‌دهد.

مریم فکری: براساس گزارش اخیر بانک مرکزی از نماگرهای اقتصادی، در سال 1395 حدود 113 هزار فقره پروانه ساختمانی در کل مناطق شهری ایران صادر شده که نسبت به سال 1394، تقریبا 12.2 درصد رشد داشته است. از این تعداد، حدود 8 هزار فقره مربوط به شهر تهران بوده است.

نگاهی به تعداد پروانه‌های ساختمانی صادر شده در کل مناطق شهری و شهر تهران در طول عمر دولت یازدهم، از سال 1392 تا 1395 نشان می‌دهد که اگرچه روند تعداد صدور پروانه‌های ساختمانی منفی بوده، اما در سال 1395 این رویه منفی معکوس و مثبت شده است. این نشان از آن دارد که احتمالا بخش مسکن در حال عبور از شرایط عمیق رکودی است و تکانه‌هایی در بخش ساختمان مشاهده می‌شود.

روند صدور پروانه‌های ساختمانی، یکی از مولفه‌های پیش‌نگر رونق بازار مسکن است، بر این اساس، با توجه به رکود عمیق حاکم بر بازار مسکن در طول سال‌های گذشته، افزایش محدود صدور پروانه‌های ساختمانی، نشانه‌های مثبتی را در ذهن ایجاد می‌کند.

به این ترتیب، در حالی در سال 1392 حدود 172 هزار فقره پروانه ساختمانی صادر شده بود که این تعداد در سال 1393 به 117 هزار فقره و در سال 1394 به 101 هزار فقره کاهش یافت، اما در سال 1395 تعداد پروانه‌های ساختماعی صادر شده در کل مناطق شهری به 113 هزار فقره افزایش پیدا کرد.

در تهران نیز تعداد پروانه‌های ساختمانی از 21 هزار فقره در سال 1392 به 8.1 هزار فقره در سال 1394 افت پیدا کرده است. اگرچه این روند نزولی در سال بعد، یعنی سال 1395 بهبود پیدا کرد. آمارها نشان می‌دهد که در سال 1395 در تهران 8.7 هزار فقره پروانه ساختمانی صادر شده است.

بررسی فصلی تعداد پروانه‌های ساختمانی صادر شده در کل مناطق شهری نیز نشان می‌دهد که در کل مناطق شهری طی این مدت، هر ساله در فصل زمستان صدور پروانه‌های ساختمانی با رشد تقریبا قابل توجهی روبه‌رو بوده است. بر این اساس، در زمستان سال 1392 بیشترین تعداد پروانه ساختمانی صادر شده است.

در زمستان سال 1395 تعداد پروانه‌ها ساختمانی نسبت به فصل پاییز رشدی حدود 50.6 درصدی داشته است. در زمستان سال گذشته 35.4 هزار فقره پروانه ساختمانی در کل مناطق شهری صادر شده؛ این در حالی است که این در حالی است که این تعداد در فصل پاییز 23.5 هزار فقره، تابستان 27.4 هزار فقره و بهار 27.5 هزار فقره بوده است.

از سوی دیگر، طبق آمارهای بانک مرکزی، در سال گذشته سطح زیربنای طبقات ساختمان‌ها در کل مناطق شهری ایران 63.9 میلیون مترمربع برآورد شده که نسبت به سال 1394 با افزایش 3.2 درصدی روبه‌رو بوده است.

میزان برآوردی سطح زیربنای طبقات ساختمان‌ها در شهر تهران نیز حدود 13.4 میلیون مترمربع بوده است. بر این اساس، با توجه به صدور حدود 8.7 هزار پروانه ساختمانی در طول این سال در شهر تهران، به طور متوسط زیربنای مربوط به هر پروانه ساختمانی در شهر تهران حدود یک‌هزار و 540 مترمربع بوده است.

طی سال‌های 1392 تا 1395 بیشترین میزان برآوردی از سطح زیربنای طبقات ساختمان‌ها در کل مناطق شهری کشور مربوط به سال 1394 با میزان برآورد 61.9 میلیون مترمربع بوده است. در سال 1392 نیز برآورد سطح زیربنای طبقات ساختمان‌ها براساس پروانه‌های ساختمانی در کل مناطق شهری 120.6 میلیون مترمربع و در سال 1393 حدود 72.1 میلیون مترمربع گزارش شده بود.

این وضعیت در تهران نیز این‌گونه بود که در سال 1392 حدود 32.5 میلیون مترمربع، در سال 1393 حدود 16.4 میلیون مترمربع و در سال 1394 حدود 12.4 میلیون مترمربع سطح زیربنای طبقات ساختمان‌ها برآورد شده بود.

نگاهی به آمارهای فصلی از برآورد سطح زیربنای طبقات ساختمان‌ها در کل مناطق شهری و شهر تهران در سال 1395 نیز نشان می‌دهد که بیشترین میزان برآوردی در کل مناطق شهری در چهارمین فصل سال و در تهران در اولین فصل سال رقم خورده است.

 

35225

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 685889

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۵:۱۱ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۳
    26 20
    از کی طبق امار و ارقام و منطق اقتصادی قیمت یک کالا بالا پایین شده که این دومین بارش باشه.مخصوصا تو این بازار،بازار حرف حرف حرف و چرب زبونی کلاه برداری و بساز بنداز و دلال جماعت بیخیال مردم پول ندارن
    • نازگل A1 ۰۶:۰۳ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۳
      27 10
      دوست عزیز:اتفاقا دقیقا برعکسه.مردم سپرده هاشونوازبانک خارج کرده به شدت درتکاپوی خریدسرپناه هستند.اماررسمی منتشره مبنی برافزایش بی سابقه تعداد معاملات ازابتدای تیرماه راحتما مطالعه بفرمائید.
  • بی نام DE ۱۴:۱۶ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۳
    11 19
    بنده خودم دفتر املاک داشتم و اخیرا تغییر شغل داده ام.جهت روشن شدن افکار عمومی و وجدانهای بیدار میخواهم عرض کنم:ملت شریف ایران رکود تقاضا و مازاد عرضه در بخش مسکن باعث اشباع شدن و در نهایت به کما رفتن این بخش شد،شوخی نیست صحبت از چهار میلیون واحد خالی است.این وضعیت حالاحالاها کار داره تا راه بیفته.
  • صامتی A1 ۱۹:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۳
    18 6
    بله دیگه الان وقت ساخت وساز هست
  • بی نام A1 ۱۱:۲۵ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۴
    6 13
    دلالها و بساز بفروشها چقدر بی کارند و روی این سایتها فعال... اینو از منفی های داده شده میشه فهمید.... چون به این کامنتهای منطقی و خوب ، جز دلال ها و بساز بفروشها، منفی نمیدن...
  • علي IR ۱۳:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۴
    11 6
    مردم پول ندارند؟دنبال گرون شدن دوباره مسکن هستند..؟؟ بسيار جالبه.افرادي كه جمعا حدود 600 هزار ميليار تومان پولهاشون تو بانكه و سودهاي آنچناني ميخورند پول ندارند و بدبختند و قشري كه تو اين مملكت با چرخوندن چرخهاي پوسيده صنعت حالا مثلا تو بخش ساخت و ساز ايجاد اشتغال ميكندد شده اند قشر بد جامعه.پدر جان كدوم صادرات منظورتون صادرات بشكه هاي نفته يا فروش منابع گاز؟ يا نكنه با مشاغل خانگي ميخواييد محصولات منجوق دوزي و جورابهاي يكبار مصرف و يا اسكاژهاي مرغوبمون رو به دنيا صادر كنيم؟؟؟كاش يه كم از روياهامون فاصله ميگرفتيم و به اطرافمون درست نيگاه ميكرديم.
  • بی نام RO ۰۶:۵۹ - ۱۳۹۶/۰۴/۲۵
    7 4
    ما پارسال یه پولی رو که تو بانک سپرده کرده بودیم در اوردیم به این امید که شاید یه واحدی بخریم البته تحت تاثیر جو سازی دلالها و بنگاهیها.......باور بفرمایید که تمام فایلهایی که پارسال بما پیشنهاد شد هنوز فروش نزفته با این تفاوت که امسال حدود ۳۰٪زیر قیمت داره عرضه میشه باز هم معلوم نیست فروش بره.........حال اونکه سپرده بانکی ما حد اقل ۲۲٪رشد داشته....اینجا بود که من از اینکه گول دلالها و بنگاهیهای حرومخور رو نخوردم به خودم تبریک گفتم...........