عزمش را جزم کرده تا سایهِ دولت روحانی شود، حتی از قالب یک دیپلمات هسته ای که تخصصش در کنایه زدن به برجام و دستاوردهای سیاست خارجی دولت باشد هم در حال فاصله گرفتن است، سعید جلیلی تبدیل به یک منتقد چند وجهی شده است.

فاطمه استیری: «سایه تمدن اسلامی برای تایید، تکمیل و تصحیح برنامه‌های دولت دوازدهم»؛ این نام بلند و طویل نه عنوان همایش است نه عنوان یک مقاله یا... سعید جلیلی این روزها زیر سایه همین عنوان، «دولت سایه» خود را تشکیل داده است. در پاستور کمی دورتر از دفتر حسن روحانی؛ رئیس جمهوری دولت دوازدهم.

عزمش را جزم کرده تا سایهِ دولت روحانی شود، حتی از قالب یک دیپلمات هسته ای که تخصصش در کنایه زدن به برجام و دستاورد های سیاست خارجی دولت باشد هم در حال فاصله گرفتن است، از مسکن مهر و اشتغال تا کولبران از حقوق شهروندی تا مفاسد اقتصادی...همه و همه درون مایه های نقدهای گاه و بیگاه آقای دیپلمات به دولت روحانی شده است. یک روز نیکزاد را به دفترش دعوت می کند و سیاست های وزیر راه دولت روحانی را زیر سوال می برد و روز دیگر کرباسیان و شریعتمداری دیگر وزرای اقتصادی را زیر تیغ نقد می کشد، گویی او آرزوهای ناکام رئیس جمهور شدنش را این روزها در همان پاستور در دفتر کارش دنبال می‌کند.

دور افتاده از قبیله اصولگرایان
راهش را از آنچه «قبیله اصولگرایان» می خواند هر روز دورتر می کند، از همان سال 92 که بدون رایزنی و همراهی رفقای اصولگرایش با پراید سفیدش به وزارت کشور رفت نشان داد مرد تک روی اردوگاه راست است. او در آن انتخابات محور بر هم خوردن ائتلاف و بهانه کنار نکشیدن ها شد اما بخت آنقدر با او یار بود که با وجود همان اقدام لحظه آخری و رفتار تک روانه باز هم طیفی از اصولگرایان را همراه خود کند و رقیب شیخ دیپلمات در انتخابات 92 شود. رقابتی که چیزی جز ناکامی برایش نداشت.

او اما ناامید نشد، 4 سال تلاش کرد تا یک چهره سیاسی از خود بسازد و همان نامزد مطلوب اصولگرایان شود . کمیته های متعدد در حوزه های مختلف تشکیل داد و چهره هایی از جریان راست را به دفترش در خیابان پاستور برد و با تکیه بر ضعف ها و نقاط چالش برانگیز دولت مستقر به نگارش یک برنامه برآمد، برنامه ای که قرار بود در انتخابات ریاست جمهوری 96 از آن رونمایی کند. هرچند جلیلی تلاش کرد تا فعالیت هایش چندان رسانه ای نشود اما برخی رسانه های نزدیک به جلیلی گوشه هایی از برنامه ریزی مفصل او را برای رسیدن به پاستور هرازگاهی رونمایی می کردند.

4 سال گذشت، اینبار این اصولگرایان بودند که ضرب شصت نهایی را به او نشان دادند تا بگویند او یکی از نامزدهای مدنظرشان است نه نامزد قطعی. همین هم بود که اینبار او خودخواسته از رفتن به وزارت کشور منصرف شد تا مبادا یک شکست دیگر در کارنامه سیاسی اش به ثبت برسد.

تلاش برای 4 سال دیگر
ناامیدی اما گویی در سعید جلیلی راهی ندارد، او بازهم استارت زده است، نه در خفا و پنهانی در دفتر کارش، اینبار علنا از طرح خود برای 4 سال دیگر رونمایی کرد، او قرارش را براین گذاشته که سایه دولت روحانی شود و اینگونه با نقدهای گاه و بیگاه خود از هم اکنون آماده انتخابات 1400 کند.

او در دفتر کارش دور میزی می نشیند که برخی وزرای احمدی نژاد و چهره هایی اصولگرا و حتی اساتید دانشگاه امام صادق هم در آن حضور دارند، مردانی که شاید اگر جلیلی راهی به پاستور می یافت حالا دور میز هیات دولت با یک عنوان وزارت نشسته بودند اما آنها هم اکتفا کرده اند به وزیر بودن در دولت در سایه سعید جلیلی. گویی نسخه ای که سعید جلیلی برای ماندگاریش در سیاست برای خود پیچیده برخی دیگر از اصولگرایان و طیف نزدیک به احمدی نژاد و برخی شیفتگان برای راه یافتن به سیاست را هم علاقمند کرده تا آنها نیز زیر سایه این دولت خیالی جلیلی ممر حیات کنند.

او حتی تلاش می کند تا شخصیت افرادی را که برایش کار می کنند در قالب دولت در سایه از شخصیتی حقیقی به شخصیتی حقوقی تغییر دهد تا افراد دیگر نتوانند با فشارها و لابی ها در زمانی که قرار است ایفای نقش موثری صورت گیرد از او جدا شوند. او اینگونه امروز خود را مدعی اصلی انتخابات ریاست جمهوری دور بعد کرده است و خط و نشان کشیدن ها برای رقبایش در انتخابات ریاست جمهوری را آغاز کرده است.

مقر دولت در سایه کجاست؟
سعید جلیلی که با دبیری شورای عالی امنیت ملی خداحافظی کرد ناگزیر به کوچ به پاستور شد، دفتری در همسایگی عزت الله ضرغامی که این سالها هم محل قرارهای سیاسی اش بوده هم مقر و قرارگاه رایزنی های پشت پرده‌اش.

اخبار جسته و گریخته از محافل اصولگرایان در همه سالهای گذشته حکایت از آن داشت که آقای دیپلمات طیفی از مخالفان برجام را درست در همین نقطه و در همین قرارگاه ساماندهی می کرده است و نبض انتقادات از مذاکرات هسته ای در همان زمانی که درحال برگزاری بود و بعدها برجام از همین نقطه پاستور در حال تپیدن بوده است.

جلیلی بعد از ناکامی در انتخابات 92 در همین دفتر کلید تدوین برنامه ای برای اداره کشور را زد، کمیته های متعدد زیر نظر او تشکیل شد تا در حوزه های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و ..به تدوین برنامه ای برای اداره کشور بپردازند. برنامه ای که قرار بود در سال 96 به کار او بیاید اما فرصت آن به جلیلی داده نشد.

وقتی عکس دونفره معروف رئیسی و جلیلی به یکباره در رسانه ها منتشر شد و جلیلی از نامزد مورد حمایتش در انتخابات رونمایی کرد زمزمه ها برای واگذاری این برنامه 4 ساله به رئیسی هم مطرح شد، گویی همزمان با کوچ یاران همراه جلیلی به ستاد رئیسی قرار بود حاصل تلاش های 4 ساله جلیلی هم به رئیسی هدیه داده شود، زمزمه هایی که رنگ واقعیت گرفت و برنامه های جلیلی اینگونه به کمک ابراهیم رئیسی آمد تا بتواند با دست پرتری در مقابل روحانی و حتی قالیباف قرار بگیرد.اما آن برنامه ها هم نتوانست رئیسی را به ریاست جمهوری برساند.

جلیلی اما اینبار عزمش را جزم کرده که خود میدان دار شود. گویی قرار است تا فرصت 4 ساله تا انتخابات ریاست جمهوری یکی یکی از برنامه های او در زیر عنوان دولت در سایه رونمایی شود. رونمایی تا سال 1400.

2929

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 706545

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 14 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 26
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۹:۳۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
    18 81
    دم جلیلی گرم که سالهاست آتش به جان مخالفان انقلاب و مدعیان اصلاحات انداخته. خدا توفیقش رو بیشتر کنه
  • بی نام A1 ۱۰:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
    49 8
    باش تا .... بدمد
  • وحید IR ۱۰:۴۵ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
    52 9
    محلش نذارین بره پی بازیش ...
  • علی A1 ۱۱:۵۵ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
    بعضی افراد چیزی نیستند وقتی راجع به آنها زیادی صحبت شود، احساس می کنند کسی شده اند.
    • بی نام A1 ۱۷:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۲
      39 6
      دقیقا
  • بی نام DE ۱۲:۰۰ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
    99 16
    دفاتر این آقایان در پاستور شخصی است یا متعلق به اموال عمومی است؟ آخه این کارهایی که نوشتین کاملا شخصی است و اگر با امکانات عمومی انجام میشود باید با آنها برخورد شود
    • شمس تبریزی A1 ۱۲:۵۲ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
      12 38
      این کارها شخصی نیست دوست من. برای این است که سر مردم کمتر کلاه رود و موقع انتخابات جلوی آمارهای غلط دولت را با آمارهای کارشناسی شده گرفت. دولت سایه کلا خوب است، چه در این زمان و چه در زمانی که دولت دست افراد دیگر است. دولت سایه میتواند کمی تا قسمتی جلوی یکه تازی های دولتیان را بگیرد
  • بی نام A1 ۱۲:۱۳ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
    22 5
    دولت در سایه یعنی چه آیا
    • بی نام IR ۱۸:۳۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۲
      25 4
      یعنی دولت و رئیس دولت کاره ای نیستند در مملکت
  • من A1 ۱۲:۱۳ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
    26 6
    رای نمیاره
  • یک ایرانی IR ۱۲:۳۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
    10 28
    منطفانه به موضوع نگاه کنیم. جلیلی در خیلی از جلساتش راهکاری پیشنهادی به دولت داده. حتی از برخی وزرای دولت روحانی دفاع کرده. تا الان چنین کاری در کدام جناح سیاسی سابقه داشته؟ اگر کسی از اصلاح طلبان این کار را کرده بود امروز همه برای او به به و چه چه نمی کردند؟ اگر رقیبمان کار درست می کند او را تشویق کنیم نه آنکه تخریب
    • من یه دختر US ۲۰:۵۵ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۴
      0 0
      عالی گفتید
  • سیدمحمد حاتمی A1 ۱۸:۰۳ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
    3 11
    بعید میدانم ایشان کاندیدای اصلی اصولگرایان برا 1400 باشد رییسی و لاریجانی بیشتر شانس دارند
  • آروین EU ۱۸:۳۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
    19 6
    کجایند جماعت دلواپس؟ امیدوارم برای پل صراط جوابی داشته باشن....
  • بی نام IR ۱۹:۳۴ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
    10 18
    دولت روحانی کاملا بی عیبه هیچ کس حق انتقاد نداره هرکس انتقاد کرد مجرمه
  • عادل A1 ۱۹:۴۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۱
    33 5
    تا آنجایی که از سوابق آقای جلیلی خبرداریم ایشان 8سال مدام مذاکره میکرد تا در مذاکرات بعدی برای مذاکرات بعدی و مستمر مذاکره کند تا در مذاکراتشان درباره مذاکره ای که به مذاکره منجر شود باز مذاکر ه مکرر کندتکرار مذاکرات مکرر برای مذاکرات پی در پی.................
    • داداشی A1 ۲۰:۲۱ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۲
      11 3
      احسنت همینطور بود مرد مذاکرات پی در پی .........
  • پوروچیستا IT ۱۰:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۲
    7 16
    متن خیلی یکطرفه است و نظرات کاملا شخصی و تعصبی نوشته شده سعی نکنید با اغوا و بازی روانی برای هر بنده ی خدایی دشمن تراشی کنید سعید جلیلی اگر می خواست آشوبی بپا کنه بهترین برنامه ها و پژوهش ها رو در اختیار دولت روحانی قرار نمیداد و اگر دنبال کرسی ریاست بود چنان دفاع و حمایتی از رییسی نمیکرد او فقط دنبال بهتر شدن اوضاع مملکته و نتیجه تحقیقاتش رو میگه این ذهن و شعور مخاطب هست که از انتقاد چه برداشتی کنه امیدوارم این نظر نمایش داده بشه
    • بی نام A1 ۱۷:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۲
      13 1
      شما طرف دیگه شو بنویس
    • بی نام IR ۰۵:۱۹ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۳
      3 6
      برنامه های این آقا با کدوم پشتوانه علمیه. نگین پشتوانه علمی دانشگاه امام صادق که باور نمی کنم
  • بی نام IR ۱۱:۱۵ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۲
    7 13
    این دولت در حل مشکلات ناتوان و دولت سایه لازم
  • بی نام A1 ۱۷:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۲
    19 8
    اقای جلیلی شما رایت بیشتر از همون سال 92 نیست زور نزن
  • بی نام A1 ۱۷:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۲
    8 11
    متاسفم که جنبه نقد رو نداریم
  • بی نام A1 ۰۳:۰۸ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۳
    12 5
    هر جای دنیا بود این حضرات حداقل به جرم ندانم کاری و به باد دادن اموال عمومی کشور و به بحران بردن کشور محاکمه میشدند نه اینکه هر روز با اموال عمومی معرکه بگیرند و نمک به زخم مردم بپاشند.
  • بی نام IR ۰۸:۱۲ - ۱۳۹۶/۰۶/۲۳
    3 12
    ای کاش اصلاح طلبان هم مثل جلیلی رفتارشان اینقدر مدنی بود. بعد از شکست در انتخابات خرفهای تخصصی و دقیق درباره اداره کشور می زدند. ای کاش ...
    • من یه دختر US ۲۰:۵۶ - ۱۳۹۶/۰۸/۰۴
      0 0
      احسنت