نامه‌نیوز نوشت: برگزاری سومین کنگره حزب اتحاد ملت ایران که یکی از احزاب مهم اصلاح طلبان است موجب شد تا مساله میزان حضور زنان در احزاب مورد توجه قرار بگیرد.

اصلاح طلبان که در میان نیروهای سیاسی خواهان مشارکت بیشتر زنان هستند، در معرض این سئوال قرار گرفتند که تاچه اندازه در تشکیلات‌ درونی خود از زنان به عنوان اعضای اصلی استفاده می‌کنند؟ به این بهانه اعضای اصلی شورای مرکزی احزاب اصلاح طلب و اصولگرا که فعالیت بيشتري دارند را بررسی کرده‌ایم که در زیر می‌خوانید:

جبهه پایداری

جبهه پایداری را می‌توان از جمله تشکل‌هایی به حساب آورد که در میان جامعه سیاسی به حضو زنان اعتقاد چندانی ندارد و حتی در شعار هم لازم نمی بیند از حضور آنان در کابینه و یا پست‌های مدیريتي دفاع کند. تنها دو زن در شورای مرکزی جدید پايداري حضور دارند. اسامی اعضای شورای مرکزی آن عبارتند از: مرتضی آقاتهرانی، صادق محصولی، محمد سلیمانی، فاطمه آلیا، نصرالله پژمان‌فر، ناصر سقای‌بی‌ریا، قاسم روانبخش، امیرحسین قاضی‌زاده، میثم نیلی، میرهاشم موسوی، علی خضریان، علیرضا عسگریان، غلامحسین رضوانی، علی نادری، زهره لاجوردی، مجید متقی‌فر و مجید دوستعلی افرادی هستند که در دور جدید فعالیت جبهه پایداری به عنوان اعضای شورای مرکزی آن فعالیت می‌کنند. در میان 17 عضو شورای مرکزی این تشکل تنها خانم‌ها فاطمه آلیا و زهره لاجوردی حضور دارند.

جمنا

شورای مرکزی جبهه مردمی نیروهای انقلاب که سال گذشته پیش از انتخابات تشکیل شد در شورای مرکزی 30 نفره خود شش زن را انتخاب کرده است. مهمترین آنها مرضیه وحید دستجردی تنها زنی است که در جمهوری اسلامی توانسته به وزارت برسد. گذشته از دستجری؛ فاطمه رهبر،‌ لاله افتخاری، زهره الهیان، فرشته حشمتیان، منیره نوبخت و الهه راستگو نيز از زنان اين تشکل هستند.

ایثارگران

جمعیت ایثارگران از دیگر تشکل‌های اصولگرا در ترکیب اصلی شورای مرکزی خود نیز مانند جبهه پایداری تنها دو زن را قرار داده است. اعضای شورای مرکزی این تشکل عبارتند از : محمد علی تقوی راد-مجتبی توانگر- مصطفی توکلیان- عباس درویش توانگر- رضا روستاآزاد- علیرضا سربخش- صدیقه شاکری- عشرت شایق- محمد علی شم‌آبادی- جواد عامری- جلیل محبی- عبدالمطهر محمدخانی- مهدی مذهبی- مراد علی منصوری رضی. همچنین در حال حاضر هادی ایمانی، علی دارابی، مجتبی شاکری، حسین فدایی، لطف الله فروزنده، احمد علی مقیمی، الیاس نادران، احمد نجابت و علی یوسف پور هیات موسس جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی هستند.

رهپویان

رهپویان دیگر تشکل اصولگراست که در میان احزاب فعالی که مورد بررسی قرار گرفته است، با 35 عضو شوراي مرکزي، تنها چهار زن را در ترکیب این شورا دارد که عبارتند از خانم‌ها: زهره الهیان،‌ زهرا شعبانی، فاطمه قاسم پور و زهرا کوهساری.

حزب کارگزاران سازندگی

این تشکل اصلاح طلب در میان 31 عضو شورای مرکزی خود 6 زن را انتخاب کرده است. آنها تا سال 93 تنها یک زن (فائزه هاشمی)‌ را در شورای مرکزی خود داشتند. اما در سال 93 با اضافه شدن اعضای جدید به شورای مرکزی تعداد آنها به 6 نفر رسید که شامل خانم‌ها: شهربانو امانی، مقیمی، اعظم نوری، فرزانه ترکان و کفایتی مي شوند.

حزب اتحاد ملت ایران

این حزب نوپای اصلاح طلبان که اخیرا کنگره سوم خود را برگزار کرده است، در ترکیب شورای مرکزی خود از میان سی عضو این شورا 5 نفر از زنان را در خود جای داده که عبارتند از خانم‌ها: آذرمنصوری، ساجده عرب‌سرخی، زهره آقاجری، زهرا مجردی و اشرف السادات بروجردى.

حزب ندای ایرانیان

از میان اعضای شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان پنج نفر زن هستند که عبارتند از خدیجه جدا، ساعده سیما، مرضیه امیری و سودابه رادفر.

در میان احزاب فعال و مطرح سیاست که مورد بررسی قرار گرفته‌اند، جمنا و حزب کارگزاران سازندگی با بیشترین تعداد (هرکدام با 6 عضو زن) از سایرین جلوتر هستند. اگرچه گفتنی است تعداد اعضای حزب کارگزاران سازندگی در مجموع یک نفر بیشتر از جمنا و به این ترتیب می‌توان گفت جمنا در نسبت میان زنان و مردان عضو شورای مرکزی؛ بیشترین عضو زن را داراست. احزاب پایداری و رهپویان نیز هر کدام با عضویت دو زن در شورای مرکزی خود کمترین عضو را از میان بانوان انتخاب کرده‌اند.

27212

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 706855

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 4 =